ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Frigoglass

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Frigoglass

Η αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών έγινε έπειτα από αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού μέχρι να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με σημαντικά γεγονότα.

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας Frigoglass, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των μετοχών της εταιρείας, μέχρις ότου παρασχεθεί αναλυτική ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικά γεγονότα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των χρηματιστηριακών αρχών.

Υπενθυμίζουμε πως χθες η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι παρατείνεται έως 13 Απριλίου η συμφωνία με ομολογιούχους καθώς δεν έχουν πληρωθεί ενδιάμεσες ομολογίες που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν.

Συνδεδεμένα με την Επιτροπή Ομολογιούχων μέρη έχουν εκδηλώσει τη δέσμευσή τους για τη διασφάλιση της λειτουργικής συνέχειας του Ομίλου με τη χορήγηση ρευστότητας ποσού 55 εκατ. ευρώ μέσω της κάλυψης των Ενδιάμεσων Ομολογιών από την πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας για τη Συναλλαγή και έπειτα. Η ρευστότητα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από τον Όμιλο, μεταξύ άλλων, για την υποστήριξη της λειτουργίας του Ομίλου και την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών του.

Ο Όμιλος αναμένεται σύντομα να προσκαλέσει, με ξεχωριστή ανακοίνωση, τους υπόλοιπους κατόχους των Ομολογιών Λήξεως 2025 όπως, μεταξύ άλλων, προσχωρήσουν στη Δεσμευτική Συμφωνία.

Η αρχική ημερομηνία λήξης των Ενδιάμεσων Ομολογιών ήταν στις 11 Ιανουαρίου 2023 με καταληκτική ημερομηνία λήξεως στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Η Frigoinvest Holdings B.V. (“FHBV”) και η Frigoglass Finance B.V., εκδότριες των Ενδιάμεσων Ομολογιών, δεν αποπλήρωσαν το κεφάλαιο και τους δεδουλευμένους τόκους των Ενδιάμεσων Ομολογιών το οποίο κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Το γεγονός αυτό αποτελεί Γεγονός Καταγγελίας (Event of Default) στο πλαίσιο της πράξης έκδοσης των Ενδιάμεσων Ομολογιών και αυτό το Γεγονός Καταγγελίας απαιτείται για την έναρξη υλοποίησης της Συναλλαγής.

Μετά τη λήξη των Ενδιάμεσων Ομολογιών, η Επιτροπή Ομολογιούχων αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την υλοποίηση της Συναλλαγής μέσω της αναγκαστικής εκτέλεσης του ενεχύρου επί των μετοχών της FHBV.

Επίσης, η Frigoglass και η Επιτροπή Ομολογιούχων, μεταξύ άλλων, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις αναφορικά με (i) τη μεταβίβαση προς την FHBV ή/και θυγατρικές της σχεδόν του συνόλου του ενεργητικού και των υποχρεώσεών της προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια της επιχειρηματικής λειτουργίας κατά την Ημερομηνία Υλοποίησης και μετέπειτα και (ii) τη διατήρηση από τη Frigoglass ενός έμμεσου μειοψηφικού ποσοστού στην FHBV μετά την Ημερομηνία Υλοποίησης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Frigoglass: Εγκρίθηκε από τους μετόχους το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας

Οι μέτοχοι της εταιρείας συμφώνησαν για την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου με τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του σε εταιρεία υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων.