ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Frigoglass

Frigoglass: Κάλυψη ομολογιακού 10 εκατ., οι προοπτικές για το 2023

Για τη χρήση που λήγει το 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου αναμένονται σε περίπου 470 εκατ., με το περιθώριο EBITDA περίπου στο 10%. Ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης αναμένεται να συνεισφέρει το 60% των πωλήσεων και το 4% του EBITDA.

Τις κινήσεις της για την κάλυψης ομολογιακού δανείου 10 εκατ. ευρώ δημοσιοποίησε με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση η Frigoglass. Παράλληλα αναφέρει τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές του 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια της από 5 Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωσης, η Frigoglass (η «Frigοglass» και μαζί με τις θυγατρικές της ο «Όμιλος») σήμερα ανακοινώνει ότι συνήφθη με επιτυχία μία συμφωνία κάλυψης για την έκδοση Ομολογιών Προνομιακής Εξασφάλισης Σταθερού Επιτοκίου με ημερομηνία λήξης το 2023 συνολικού ποσού €10 εκατ. μεταξύ της Frigοglass, της Frigοglass Finance B.V. και Frigoinvest Holdings B.V. των Εγγυητριών (ως εκεί ορίζονται) και των προσώπων που αναφέρονται στην εν λόγω συμφωνία ότι θα τις καλύψουν, τα οποία είναι μέλη μίας επιτροπής αποτελούμενης από κατόχους ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης ύψους €260 εκατ. λήξεως το 2025 (οι «Ομολογίες Λήξεως 2025») που έχουν εκδοθεί από την Frigοglass Finance B.V., και αποτελούν το 58.1% του συνολικού κεφαλαίου των Ομολογιών Λήξεως 2025 (η εν λόγω επιτροπή, εφεξής η «Επιτροπή Ομολογιούχων») ή συνδεδεμένα με αυτά μέρη.

Οι Πρόσθετες Ενδιάμεσες Ομολογίες θα εκδοθούν ουσιωδώς με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας, με τους οποίους εκδόθηκαν οι Ομολογίες Προνομιακής Εξασφάλισης Σταθερού Επιτοκίου με ημερομηνία λήξης το 2023 συνολικού ποσού €35 εκατ. στις 5 Δεκεμβρίου 2022 από τις Εκδότριες (οι «Αρχικές Ενδιάμεσες Ομολογίες») δυνάμει της από 5 Δεκεμβρίου 2022 πράξης έκδοσης, η οποία συνήφθη μεταξύ, μεταξύ άλλων,των Εκδοτριών και της Madison Pacific Trust Limited ως εκπροσώπου των ομολογιούχων και εκπροσώπου εξασφάλισης, ως έχει έκτοτε τροποποιηθεί (η «Πράξη Έκδοσης»). Οι Πρόσθετες Ενδιάμεσες Ομολογίες θα εκδοθούν με διαφορετικούς κωδικούς ISIN από τις Αρχικές Ενδιάμεσες Ομολογίες και θα αποτελούν νέα σειρά ομολογιών δυνάμει της Πράξης Έκδοσης. Η εκκαθάριση των Πρόσθετων Ενδιάμεσων Ομολογιών αναμένεται να λάβει χώρα στις ή περί τις 20 Ιανουαρίου 2023, υπό την επιφύλαξη εκπλήρωσης ορισμένων συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Ενημέρωση αναφορικά με τις προοπτικές του 2023

Για τη χρήση που λήγει το 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου αναμένονται σε περίπου €470 εκατ., με το περιθώριο EBITDA περίπου στο 10%. Ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης αναμένεται να συνεισφέρει το 60% των πωλήσεων και το 4% του EBITDA, ενώ δεν θα δημιουργήσει ταμειακές ροές για την εξυπηρέτηση δανεισμού (“CFADS”) για το 2023. Ο κλάδος Υαλουργίας αναμένεται να συνεισφέρει το 40% των πωλήσεων και το 96% του EBITDA.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες του Ομίλου αναμένονται σε περίπου €45 εκατ. για το 2023. Εισροή ύψους €4 εκατ. αναμένεται από τη μεταβολή του καθαρού κεφαλαίου κίνησης το 2023 για τον Όμιλο.

Η δραστηριότητα του Ομίλου στη Ρωσία εκτιμάται να συνεισφέρει το 10% των πωλήσεων και το 6% του EBITDA το 2023, ενώ η δραστηριότητα του Ομίλου στη Ρουμανία αναμένεται να συνεισφέρει το 22% των πωλήσεων και το 4% του EBITDA το 2023 (μη συμπεριλαμβανομένων ενδο-ομιλικών χρεώσεων).

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η θυγατρική του Ομίλου στη Ρωσία, Frigοglass Eurasia LLC, διατηρεί πιστωτικές γραμμές με Ρωσικές τράπεζες, μέρος των οποίων είναι κατ’ απαίτηση και βραχυπρόθεσμης διάρκειας. Η Frigοglass Eurasia LLC βρίσκεται σε συζητήσεις με ορισμένους πιστωτές αναφορικά με ενδεχόμενη επιμήκυνση διάρκειας ή επαναδιαπραγμάτευση αυτών των πιστωτικών γραμμών (στο σύνολό τους ή σε τμήμα αυτών). Δεν μπορεί να υπάρχει εξασφάλιση ότι οι εν λόγω συζητήσεις θα είναι επιτυχείς. Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές δεν είναι επιτυχείς, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομική θέση και την προοπτική της Frigοglass Eurasia LLC και κατ’ επέκταση τη συνολική οικονομική θέση του Ομίλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Frigoglass: Σημαντική υποχώρηση της κερδοφορίας παρά την αύξηση πωλήσεων

Η αύξηση του κόστους πρώτων υλών και μεταφορικών και οι περιορισμοί στην παραγωγή στη Ρουμανία και στη Ρωσία επηρέασαν το Προσαρμοσμένο EBITDA, ενώ οι πωλήσεις του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης υποχώρησαν σημαντικά σε Ρωσία και Ουκρανία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Frigoglass με ομολογιούχους για αναδιάρθρωση δανεισμού

Ο όμιλος ήρθε σε συμφωνία με τους ομολογιούχους που αποτελούν το 56,9% του συνολικού κεφαλαίου των Ομολογιών Λήξεως 2025 να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 35 εκατ. ευρώ και μπορεί να επεκταθεί κατά 20 εκατ. ευρώ.
ΑΓΟΡΕΣ

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Frigoglass

Η αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών έγινε έπειτα από αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού μέχρι να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με σημαντικά γεγονότα.