ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Frigoglass

Frigoglass: Παρατείνεται έως 13 Απριλίου η συμφωνία με ομολογιούχους

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση δεν έχουν πληρωθεί ενδιάμεσες ομολογίες που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν.

Τα μέρη της Δεσμευτικής Συμφωνίας συνεχίζουν να εργάζονται για την υλοποίηση της Συναλλαγής το συντομότερο δυνατόν και η προσδοκία των μερών σήμερα είναι η Συναλλαγή να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 13η Απριλίου 2023, γνωστοποιεί η Frigoglass σε ανακοίνωσή της.

Ενόψει της επικείμενης έναρξης των τελευταίων βημάτων της Συναλλαγής και προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίησή της, η Frigoglass ανακοινώνει ότι τα μέρη της Δεσμευτικής Συμφωνίας έχουν συμφωνήσει όπως τροποποιήσουν ορισμένους όρους της Δεσμευτικής Συμφωνίας προκειμένου να παραταθεί η περίοδος υλοποίησης της Συναλλαγής μέχρι την 13η Απριλίου 2023.

Συνδεδεμένα με την Επιτροπή Ομολογιούχων μέρη έχουν εκδηλώσει τη δέσμευσή τους για τη διασφάλιση της λειτουργικής συνέχειας του Ομίλου με τη χορήγηση ρευστότητας ποσού 55 εκατ. ευρώ μέσω της κάλυψης των Ενδιάμεσων Ομολογιών από την πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας για τη Συναλλαγή και έπειτα. Η ρευστότητα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από τον Όμιλο, μεταξύ άλλων, για την υποστήριξη της λειτουργίας του Ομίλου και την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών του.

Ο Όμιλος αναμένεται σύντομα να προσκαλέσει, με ξεχωριστή ανακοίνωση, τους υπόλοιπους κατόχους των Ομολογιών Λήξεως 2025 όπως, μεταξύ άλλων, προσχωρήσουν στη Δεσμευτική Συμφωνία.

Η αρχική ημερομηνία λήξης των Ενδιάμεσων Ομολογιών ήταν στις 11 Ιανουαρίου 2023 με καταληκτική ημερομηνία λήξεως στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Η Frigoinvest Holdings B.V. (“FHBV”) και η Frigoglass Finance B.V., εκδότριες των Ενδιάμεσων Ομολογιών, δεν αποπλήρωσαν το κεφάλαιο και τους δεδουλευμένους τόκους των Ενδιάμεσων Ομολογιών το οποίο κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Το γεγονός αυτό αποτελεί Γεγονός Καταγγελίας (Event of Default) στο πλαίσιο της πράξης έκδοσης των Ενδιάμεσων Ομολογιών και αυτό το Γεγονός Καταγγελίας απαιτείται για την έναρξη υλοποίησης της Συναλλαγής.

Μετά τη λήξη των Ενδιάμεσων Ομολογιών, η Επιτροπή Ομολογιούχων αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την υλοποίηση της Συναλλαγής μέσω της αναγκαστικής εκτέλεσης του ενεχύρου επί των μετοχών της FHBV.

Επίσης, η Frigoglass και η Επιτροπή Ομολογιούχων, μεταξύ άλλων, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις αναφορικά με (i) τη μεταβίβαση προς την FHBV ή/και θυγατρικές της σχεδόν του συνόλου του ενεργητικού και των υποχρεώσεών της προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια της επιχειρηματικής λειτουργίας κατά την Ημερομηνία Υλοποίησης και μετέπειτα και (ii) τη διατήρηση από τη Frigoglass ενός έμμεσου μειοψηφικού ποσοστού στην FHBV μετά την Ημερομηνία Υλοποίησης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Frigoglass: Εγκρίθηκε από τους μετόχους το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας

Οι μέτοχοι της εταιρείας συμφώνησαν για την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου με τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του σε εταιρεία υπό τον έλεγχο των ομολογιούχων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Frigoglass: Κάλυψη ομολογιακού 10 εκατ., οι προοπτικές για το 2023

Για τη χρήση που λήγει το 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου αναμένονται σε περίπου 470 εκατ., με το περιθώριο EBITDA περίπου στο 10%. Ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης αναμένεται να συνεισφέρει το 60% των πωλήσεων και το 4% του EBITDA.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Frigoglass: Σημαντική υποχώρηση της κερδοφορίας παρά την αύξηση πωλήσεων

Η αύξηση του κόστους πρώτων υλών και μεταφορικών και οι περιορισμοί στην παραγωγή στη Ρουμανία και στη Ρωσία επηρέασαν το Προσαρμοσμένο EBITDA, ενώ οι πωλήσεις του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης υποχώρησαν σημαντικά σε Ρωσία και Ουκρανία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Frigoglass με ομολογιούχους για αναδιάρθρωση δανεισμού

Ο όμιλος ήρθε σε συμφωνία με τους ομολογιούχους που αποτελούν το 56,9% του συνολικού κεφαλαίου των Ομολογιών Λήξεως 2025 να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 35 εκατ. ευρώ και μπορεί να επεκταθεί κατά 20 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόβλεψη Ευ. Μυτιληναίου για αύξηση EBITDA σε 1 δισ. ευρώ το 2023

Η επίδοση αυτή θα επιτευχθεί παρά την υποχώρηση των τιμών του αλουμινίου και του φυσικού αερίου, υπογράμμισε στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλους της Mytilineos. Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 1,23 ευρώ.