ΓΔ: 1443.13 -0.24% Τζίρος: 59.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Εκρήξεις σε σταθμό φυσικού αερίου της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας LNG

Σύμφωνα το site της ρωσικής εταιρείας Novatek, το συγκρότημα στο Ουστ Λούγκα μετατρέπεται φυσικό αέριο σε νάφθα, σε καύσιμο για αεροσκάφη και συστατικά στοιχεία καυσίμων για πλοία.

Φωτιά ξέσπασε σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στον λιμένα Ουστ-Λούγκα στην Ρωσία, στη Βαλτική, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA η φωτιά προκλήθηκε από εκρήξεις. Την εγκατάσταση, που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, διαχειρίζεται η Novatek, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν «τραυματίες» εξαιτίας «φωτιάς στον τερματικό σταθμό της Novatek στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα», καθώς «το προσωπικό απομακρύνθηκε εσπευσμένα», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Λένινγκραντ, ο Αλεξάντρ Ντραζντιένκα, συνοδεύοντας την ανάρτηση με σύντομο βίντεο που εικονίζει πελώρια πυρκαγιά και καπνό να υψώνεται. «Κηρύχθηκε υψηλό επίπεδο συναγερμού στην περιοχή Κινγκισέψκι», όπου υπάγεται το λιμάνι, πρόσθεσε.

Σύμφωνα το site της Novatek, το συγκρότημα στο Ουστ Λούγκα μετατρέπεται φυσικό αέριο σε νάφθα, σε καύσιμο για αεροσκάφη και συστατικά στοιχεία καυσίμων για πλοία. Το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και το πυροσβεστικό σώμα στην περιοχή επιχειρούν για να κατασβεστεί η φωτιά, συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Ντραζντιένκα.

Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο Shot, κάτοικοι της περιοχής είπαν πως άκουσαν να πετάει drone και κατόπιν εκρήξεις. Άλλο μέσο, το Fontanka, έκανε λόγο για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο drones που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Αγίας Πετρούπολης προτού εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Το Baza, ακόμη ένα ρωσικό ψηφιακό μέσο, που φέρεται να έχει πηγές στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αν όχι να συνδέεται μαζί τους, μεταφόρτωσε στο Telegram βίντεο στο οποίο διακρίνονται φλόγες να υψώνονται στον ουρανό σε βιομηχανικό συγκρότημα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία βάζουν συχνά στο στόχαστρο η μια υποδομές της άλλης, εξαπολύοντας πλήγματα με σκοπό να προκληθούν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και να καμφθεί το ηθικό της αντίπαλης πλευράς, καθώς ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία με την εισβολή της, οδεύει να συμπληρώσει δυο χρόνια δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως θα τελειώσει στο ορατό μέλλον.

Προχθές Παρασκευή, drone έπληξε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στη Μπριάνσκ, στη δυτική Ρωσία. Η Μόσχα επέρριψε την ευθύνη στο Κίεβο. Την Πέμπτη, ουκρανική επίθεση σε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Βαλτική, απέτυχε, σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Την πληρωμή σε ρούβλια και για το LNG σκέφτεται η Ρωσία

Υπέρ της πρότασης της Gazprom να επεκταθεί η πρακτική πώλησης σε ρούβλια και στο LNG είναι ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών. Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8% της παγκόσμιας προμήθειας LNG, παρέχοντας 40 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν έφθασε στη Μογγολία με στόχο νέο αγωγό φυσικού αερίου

Η Ρωσία διεξάγει επί χρόνια συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει ετησίως 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, από την δική της περιφέρεια Γιαμάλ στην Κίνα, μέσω Μογγολίας.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επιτυγχάνει τον στόχο αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 90%

Ο κανονισμός για την αποθήκευση αερίου ήταν ένα από τα μέτρα που έλαβε η ΕΕ μετά την ενεργειακή κρίση η οποία προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, για την καλύτερη προετοιμασία του ενεργειακού συστήματος της Ευρώπης.
fysiko aerio-gas
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

Οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που ήσαν κάποτε μια σημαντική πηγή εσόδων για τη Μόσχα , έπεσαν κατακόρυφα μετά την απόφαση του Κρεμλίνου να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αρχίζει να αντικαθιστά το ρωσικό πυρηνικό καύσιμο

Η εγκατάσταση αυτή σοβιετικού σχεδιασμού, που προμηθεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει αυτή η χώρα των Βαλκανίων, λειτουργούσε έως σήμερα χάρη στο ρωσικό καύσιμο.