ΓΔ: 887.69 0.96% Τζίρος: 5.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:54:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αναστέλλει την λειτουργία των εργοστασίων της στη Βρετανία η Aston Martin

Η επιδημία του κορονοϊού προκαλεί πλήγμα στην πολυτελή βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς μόλις το ένα τρίτο των αντιπροσώπων της λειτουργεί

Η Aston Martin, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή στις μονάδες παραγωγής που διαθέτει στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινώντας από αύριο έως τις 20 Απριλίου για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει πλήξει τη ζήτηση για τα αυτοκίνητά της. Παράλληλα δήλωσε ότι η επιδημία αύξησε τους κινδύνους για την οικονομική της απόδοση το 2020, καθώς μόνο το ένα τρίτο του παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων της λειτουργεί σήμερα, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Aston Martin, διαθέτει δύο εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το εργοστάσιό στη πόλη Gaydon στην Αγγλία κατασκευάζει τα παραδοσιακά σπορ αυτοκίνητα, ενώ το εργοστάσιο στη πόλη St Athan στην Ουαλία, κατασκευάζει το νέο DBX SUV της εταιρείας. Πρόκειται για το πρώτο SUV της μάρκας, από το οποίο προσδοκούσε να αυξήσει τα κέρδη της.

Η Aston Martin εισέρχεται στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών Bentley, Vauxhall, Mini, Rolls-Royce, Nissan, Jaguar Land Rover, Toyota και Honda, που σταμάτησαν την παραγωγή οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της πανδημίας. Η Ford έχει επίσης σταματήσει την παραγωγή κινητήρων στο εργοστάσιο της Ουαλίας.

Σχετικά με το νέο μοντέλο DBX, η Aston Martin, ανακοίνωσε ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει ειδικευτεί στη κατασκευή από αλουμίνιο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με μεγάλη επιτυχία στα σπορ αυτοκίνητα της. Αξιοποιώντας αυτή τη γνώση κατά τη δημιουργία της δομής του αμαξώματος για το DBX, θεωρεί ότι προσέδωσε και στο SUV, τα ίδια πλεονεκτήματα του μικρού βάρους και της υψηλής ακαμψίας στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν και τα σπορ μοντέλα της.

Με τη δημιουργία μιας ολοκαίνουριας αλουμινένιας δομής ειδικά για το DBX, οι ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής της Aston Martin συνεργάστηκαν για να επιτύχουν τους αντίστοιχους στόχους.

Ένα παράδειγμα για το πώς όλες οι πτυχές του αυτοκινήτου συμπεριλήφθηκαν στο σχεδιασμό από το πρώιμο στάδιο είναι η ψύξη των φρένων. Ένα τμήμα των αγωγών που διοχετεύουν ψυχρό αέρα στους δίσκους αποτελούν δομικό τμήμα του αυτοκινήτου. Ένα ειδικά ενσωματωμένο τμήμα του πλαισίου σχεδιάστηκε για να συνδέεται με το υπόλοιπο τμήμα του αγωγού, εξοικονομώντας έτσι υλικό και βελτιώνοντας τη δρομολόγηση του αέρα.

Η στρεπτική ακαμψία του είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά ίσως και πιο σημαντική είναι η πολύ μεγαλύτερη ακαμψία σε βασικά σημεία, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού, αναφέρει η φίρμα. Η επιλογή υλικών για τις επενδύσεις των αψίδων των τροχών και η νέα προστασία από το δάπεδο συμβάλουν στη μείωση του θορύβου από την κύλιση των ελαστικών, χωρίς να προστεθούν άλλα εξαρτήματα.

Η αντιπροσωπεία της Aston Martin στην Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να εισάγει το νέο DBX.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι γονείς δαπανούν 96 ώρες τον χρόνο για μεταφορά των παιδιών σε δραστηριότητες

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετιών η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία

Μόλις 197 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο στη Βρετανία με το αντίστοιχο νούμερο το 2019 να φτάνει τα 71.000 οχήματα και την συνολική παραγωγή να αναμένεται να φτάσει σε χαμηλά 11 ετών.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1946 η πώληση αυτοκινήτων στην Βρετανία

«Βουτιά» 97% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Βρετανία καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει εξαϋλώσει την ζήτηση, ενώ η βρετανική οικονομία αντιμετωπίζει ιστορική συρρίκνωση το τελευταίο τρίμηνο.
ΔΙΕΘΝΗ

Σταματάει η πώληση βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη Βρετανία το 2035

Με στόχο το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζοντας την COP26 ανακοίνωσε πως θα απαγορευτεί η πώληση βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκίνητων στη Βρετανία μέχρι το 2035.