Φώτο: Shutterstock

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στη Βρετανία προχώρησε σε 35.000 προσλήψεις

Η αλυσίδα σουπερ μάρκετ Tesco προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν το κενό που έχει δημιουργηθεί από εκείνους που αρρώστησαν ή τέθηκαν μόνοι τους σε απομόνωση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην βρετανική αγορά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οδήγησε την μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ της Βρετανίας Tesco να ανακοινώσει την πρόσληψη 35.000 εργαζομένων μέσα στις τελευταίες 10 μέρες ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πελώρια αύξηση της ζήτησης των ειδών παντοπωλείου.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα της χώρας, απασχολώντας περίπου 340.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με σχεδόν 3.800 καταστήματα. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αναλάβουν πόστα όπως τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων, συγκέντρωση προϊόντων από διαδικτυακές παραγγελίες, και θέσεις οδηγών. Οι νέοι εργαζόμενοι θα βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από εκείνους που αρρώστησαν ή τέθηκαν από μόνοι τους σε απομόνωση.

Σε μια επιστολή του προς τους πελάτες, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco, Ντέιβ Λούις τόνισε πως μετά από μια εβδομάδα εφαρμογής των αυστηρών περιορισμών κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, οι πανικόβλητες αγορές από τους καταναλωτές έχουν κατά μεγάλο βαθμό μειωθεί.

Τα αποθέματα σε νωπά τρόφιμα έχουν επιστρέψει σε σχεδόν κανονικά επίπεδα, ανέφερε, με άφθονα φρούτα και λαχανικά να είναι διαθέσιμα, ενώ στα συσκευασμένα είδη η επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα θα χρειαστεί λίγες ακόμη μέρες. Ο Λούις επίσης τόνισε πως η Tesco θα κάνει δωρεά 30 εκατομμυρίων λιρών σε οργανώσεις κοινοτήτων που βρίσκονται υπό πίεση μεσούσης της πανδημίας.

Στοιχεία του κλάδου βιομηχανίας έδειξαν σήμερα πως οι πωλήσεις ειδών παντοπωλείου και σούπερ μάρκετ αναπήδησαν πάνω από 1/5 φτάνοντας σε αριθμό ρεκόρ 10,8 δισεκατομμυρίων λιρών μέσα σε τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Μαρτίου, καθώς οι Βρετανοί εφοδιάστηκαν με τα πάντα από ζυμαρικά έως τροφή κατοικίδιων, ενόψει των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετιών η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία

Μόλις 197 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο στη Βρετανία με το αντίστοιχο νούμερο το 2019 να φτάνει τα 71.000 οχήματα και την συνολική παραγωγή να αναμένεται να φτάσει σε χαμηλά 11 ετών.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο 50% η πιθανότητα επιτυχίας του εμβολίου της Οξφόρδης

«Είναι μια κούρσα ενάντια στον ιό που εξαφανίζεται και ενάντια στον χρόνο», δήλωσε ο Άντριαν Χιλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης. «Προς το παρόν, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε αποτέλεσμα».
ΔΙΕΘΝΗ

Σταθερά πτωτικός ο αριθμός νέων περιστατικών στη Βρετανία

Ανακοινώνοντας τα δεδομένα του τελευταίου 24ωρου για την πανδημία στη χώρα, ο υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν, ανέφερε 363 νέους θανάτους, που ανεβάζουν το σύνολο των απωλειών σε ζωές στις 35.704.