ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Ιταλός ΥΠΕΞ: Μεγάλη διαφορά μεταξύ σύλληψης και θανάτωσης ένοπλου

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι, σχολιάζοντας στη Rai τις διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του νοσηλευτή Άλεξ Πρέτι από άνδρες της ICE, έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας και σημείωσε πως το γνωρίζουν και στον Λευκό Οίκο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σχολίασε τις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του νοσηλευτή Άλεξ Πρέτι από άνδρες της ICE, της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης και τελωνείων, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία Rai.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε ότι οι εικόνες δείχνουν κατάχρηση εξουσίας, επισημαίνοντας πως «από το να συλλάβεις έναν ένοπλο άνδρα, μέχρι να τον σκοτώσεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά». Ο Ταγιάνι πρόσθεσε πως θεωρεί ότι υπάρχει σχετική επίγνωση και στον Λευκό Οίκο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

Οι ηγέτες της G7 αποφάσισαν αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, σημειώνοντας νέα δυναμική και πρόοδο στα ουκρανικά μέτωπα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ικανοποίηση για το μνημόνιο συνεργασίας ΗΠΑ-Ιράν

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε το μνημόνιο Ιράν-ΗΠΑ, ευχαρίστησε τους διαμεσολαβητές και δήλωσε πως η Ιταλία στηρίζει τη διπλωματική διαδικασία, επιμένοντας ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα και στηρίζει ελευθερία ναυσιπλοΐας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ασήμαντη η βοήθεια G7 στο Ιράν, οι Ευρωπαίοι ίσως φανούν χρήσιμοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάστηκαν στήριξη από χώρες της G7 στον πόλεμο με το Ιράν, ενώ χαρακτήρισε ασήμαντη τη βοήθειά τους. Συμπλήρωσε πως οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι για το μέλλον.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε για λόγους ασφάλειας η συναυλία του Κάνιε Γουεστ στην Ιταλία

Οι αρχές της Ρέτζο Εμίλια απαγόρευσαν, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και έπειτα από διαμαρτυρίες φορέων, τις συναυλίες των ράπερ Κάνιε Γουέστ και Τράβις Σκοτ στο RCF Arena, θέλοντας να αποφύγουν μεγάλα πλήθη.