ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πυρηνικός σταθμός ενέργειας
Οι καπνοδόχοι του πυρηνικού σταθμού εκπέμπουν ατμό σε βιομηχανικό περιβάλλον.

Κίνδυνος διακοπής λειτουργείας ουγγρικού πυρηνικού σταθμού λόγω ξηρασίας

Το πυρηνικό εργοστάσιο Πακς στην Ουγγαρία κινδυνεύει να σταματήσει τη λειτουργία του αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω χαμηλής στάθμης του Δούναβη. Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα μείωσης κατανάλωσης ενέργειας από μεγάλους χρήστες.

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Πακς στην Ουγγαρία, που καλύπτει περίπου το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η αιτία είναι το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Δούναβη, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Πέτερ Μαγιάρ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την έκδοση διατάγματος για την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από μεγάλους καταναλωτές. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη μείωση στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, θα εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργοστάσιο ενέργειας καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία κλείνει τον μοναδικό της πυρηνικό σταθμό λόγω καύσωνα

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πίτερ Μαγιάρ ανακοίνωσε ότι ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της χώρας διακόπτει πλήρως τη λειτουργία του για πρώτη φορά σε 44 χρόνια, λόγω της χαμηλής στάθμης του Δούναβη.
Αιολική ενέργεια θαλάσσια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν όσο κοστίζει η υγειονομική περίθαλψη

Οι ΑΠΕ παραμένουν η οικονομικότερη λύση παραγωγής ρεύματος, ακόμη και όταν υπολογίζονται τα έξοδα δικτύων, αποθήκευσης και εφεδρειών, σύμφωνα με μελέτη της WindEurope με την Hitachi Energy για πέντε διαφορετικά ενεργειακά σενάρια.
Ιδιωτικό τζετ αεροδρόμιο
ΔΙΕΘΝΗ

Στα 16 εκατ. τόνους το 2025 το CO2 από ιδιωτικά αεροσκάφη, λέει η Oxfam

Σύμφωνα με ανάλυση της Oxfam στη Γερμανία, τα ιδιωτικά αεροσκάφη παρήγαγαν 16 εκατ. τόνους CO2 το 2023. Εκπέμπουν σε δύο δευτερόλεπτα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ ό,τι ένας φτωχός πολίτης όλο το χρόνο.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Η επιδότηση ορυκτών καυσίμων οδηγεί σε αυτοκτονία, λέει ο Γκουτέρες

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε πως οι επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα ισοδυναμούν με επιδότηση αυτοκτονίας, καλώντας για μείωση τους προς όφελος της βιοποικιλότητας, λίγες μέρες πριν τη COP17 στην Αρμενία.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επίπληξη στην Ελλάδα για ανεπαρκή μεταφορά οδηγίας ενέργειας

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει πλήρως στο δίκαιό της την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση εντός δύο μηνών. Διαφορετικά, η υπόθεση μπορεί να φτάσει στο ΔΕΕ και να επιβληθούν κυρώσεις. Ανάλογες αιτήσεις δέχθηκαν Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα.