ΓΔ: 2599.58 -0.59% Τζίρος: 5.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:38:39
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ρωσία: 456 drones καταρρίφθηκαν τη νύχτα, νεκροί σε δύο περιφέρειες

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 456 ουκρανικά drones σε νυχτερινές επιθέσεις που στόχευσαν 15 περιφέρειες και την Κριμαία, με νεκρούς να αναφέρονται σε δύο περιοχές, ενώ πλήγματα δέχτηκε και η Νιζνεκάμσκ στο Ταταρστάν.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε στη διάρκεια της νύχτας 456 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), ενώ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, καταγράφηκαν νεκροί από επιθέσεις σε δύο ρωσικές περιφέρειες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως «στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 456 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα». Διευκρινίζεται ότι οι επιθέσεις είχαν στο στόχαστρο περίπου 15 ρωσικές περιφέρειες και την προσαρτημένη Κριμαία.

Στην περιοχή του Ταταρστάν, στην κεντρική Ρωσία, τα «μαζικά» πλήγματα αφορούσαν τη βιομηχανική πόλη Νιζνεκάμσκ, που απέχει περίπου 1.600 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των περιφερειακών αρχών, η επίθεση, που βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη στις 08:30 ώρα Ελλάδος, «διεξάγεται εναντίον βιομηχανικών εγκαταστάσεων, όπως και μη στρατιωτικών. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί».

Παράλληλα, οι αρχές της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν ότι μια γυναίκα σκοτώθηκε σε επίθεση με drone, που είχε ως στόχο κατοικία στην τοποθεσία Νόβαγια Ταβολζάνκα.

Περισσότερα από τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η διπλωματία παραμένει σε αδιέξοδο, ενώ και οι δύο χώρες εντείνουν τα πλήγματά τους μεγάλου βεληνεκούς, με αυξανόμενο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 13 νεκροί από ρωσικά πλήγματα με 70 πυραύλους και 280 drones

Τουλάχιστον 13 νεκροί από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην Ουκρανία, που έπληξαν μέχρι και τη Λβιβ, ενώ η Πολωνία απογείωσε μαχητικά. Ο Ζελένσκι επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας από τους συμμάχους.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 60 drones στη Μόσχα - Πέντε νεκροί στην Ουκρανία

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε περίπου 60 ουκρανικά drones κοντά στη Μόσχα, προκαλώντας αναστολή λειτουργίας αεροδρομίων. Ρωσικά drones χτύπησαν πλοία στην Ουκρανία, με έναν νεκρό Αιγύπτιο και απώλειες αμάχων.