Φώτο: ΑΠΕ

Walmart και Microsoft συμμαχούν για την εξαγορά του TikTok

H TikTok βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ η αξία της συμφωνίας είναι πιθανό να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 δισ. δολαρίων.

Ακόμα ένα επεισόδιο στην «πολιτική σαπουνόπερα» -όπως τη χαρακτήρισε εχθές δημοσίευμα των New York Times- της πώλησης του TikTok στις ΗΠΑ γράφτηκε σήμερα καθώς Walmart και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους για την απόκτηση της εφαρμογής. 

Η εταιρεία λιανικής επιβεβαίωσε στο CNBC το ενδιαφέρον της, στέλνοντας τις μετοχές της σε άνοδο άνω 3%. 

«Θεωρούμε ότι μια πιθανή σχέση μας με την TikTok των ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Microsoft μπορεί να δώσει τεράστια λειτουργικά οφέλη και να παρέχει στην Walmart έναν σημαντικό τρόπο να απευθύνεται σε πελάτες κάθε είδους, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τη διαφημιστική μας αγορά», αναφέρει η εταιρεία, σημειώνοντας ότι η ενοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και της διαφήμισης στο TikTok είναι σαφές όφελος τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους χρήστες. 

Σημειώνεται πως η Walmart έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τη Microsoft, καθώς πριν δύο χρόνια κατέληξαν σε μια πενταετή συμφωνία για τη χρήση του cloud Azure. 

Όπως ανέφεραν νωρίτερα πηγές στο CNBC, η TikTok βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ το deal μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και στις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξία της συμφωνίας είναι πιθανό να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 δισ. δολαρίων, ωστόσο δεν έχει επιλεγει ακόμα ο αγοραστής. Στη μάχη συμμετέχει και ο κολοσσός λογισμικού Oracle.

Σήμερα, είχε προηγηθεί η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της δημοφιλούς εφαρμογής, Κέβιν Μάγερ. «Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον αλλάζει ταχύτατα, σκέφτηκα πολύ τι θα απαιτούν οι εταιρικές δομικές αλλαγές και τι σημαίνει για τον διεθνή ρόλο για τον οποίο ήρθα. Με αυτό τον φόντο, και καθώς αναμένουμε να φτάσουμε σε λύση σύντομα, πρέπει να σας πω με βαριά καρδιά πως αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία», ανέφερε σε επιστολή του στους εργαζομένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

NY Times: Μια «μεγάλη, πολιτική σαπουνόπερα» οι διαπραγματεύσεις Microsoft - TikTok

Οι παρεμβάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έφεραν σύννεφα στη συμφωνία, ενώ πλέον υπάρχουν κι άλλες προσφορές, με τη βασικότερη να έρχεται από την εταιρεία λογισμικού Oracle.
ΔΙΕΘΝΗ

TikTok: Στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της

Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
ΔΙΕΘΝΗ

«Μπλόκο» Τραμπ σε TikTok και WeChat, το σενάριο της IPO εξετάζει η ByteDance

Οι αμερικανικές εταιρείες θα απαγορεύεται να διανέμουν τις εφαρμογές. Το TikTok θα εξακολουθήσει να λειτουργεί εάν είναι ήδη εγκατεστημένο. Το πραγματικό κλείσιμο θα έρθει μετά τις 12 Νοεμβρίου, είπε ο Γ. Ρος.