ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
BBVA
Πηγή: Shutterstock.

«Ναυάγησε» το deal εξαγοράς της Banco de Sabadell από την BBVA

Οι δύο ισπανικές τράπεζες είχαν ανακοινώσει στις 16 Νοεμβρίου ότι διαπραγματεύονται για τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία, με πάγια ύψους 600 δισ. ευρώ.

Τη διακοπή των συνομιλιών τους για συγχώνευση, αφού δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους οικονομικούς όρους της πιθανής συναλλαγής, αποφάσισαν οι ισπανικές τράπεζες BBVA και Banco Sabadell. 

«Η Banco Sabadell ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τερματίσει τις συζητήσεις, επειδή τα μέρη δεν έχουν επιτύχει συμφωνία σχετικά με την αναλογία ανταλλαγής και των δύο οντοτήτων», αναφέρει η Sabadell σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με το CNBC, ο εκτροχιασμός των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Sabadell, η οποία είχε θεωρηθεί ως ο ασθενέστερος κρίκος της πιθανής συναλλαγής.

Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν στις 16 Νοεμβρίου τις διαπραγματεύσεις με στόχο τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης εγχώριας τράπεζας της Ισπανίας με περίπου 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, δύο μέρες αργότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της BBVA είχε πει ότι δεν βιάζεται, και ότι η τράπεζα θα αναλύσει τα πάντα προσεκτικά και επίσης είχε άλλες επιλογές.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 13%, ενώ αντίθετα η μετοχή της BBVA κερδίζει 2,5%, καθώς κρατά τα κεφάλαια που πήρε από την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων και θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει άλλες ευκαιρίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Tι συνεπάγονται τα υψηλά επιτόκια σε διαφορετικές οικονομίες

Με εξαίρεση την Κίνα και την Ιαπωνία, οι οποίες δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα πληθωρισμού, οι μεγάλες οικονομίες είδαν το κόστος του χρήματος να κινείται σε ιστορικά ή κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
trapezes-banks
ΔΙΕΘΝΗ

Τραπεζικές ενστάσεις στο σχέδιο της ΕΕ για κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων

Αρκετές δυτικές τράπεζες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν υπόλογες στη Ρωσία, αν αναμιχθούν σε οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων στην Ουκρανία και ότι μπορεί να διαβρωθεί το τραπεζικό σύστημα.