ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
BBVA
Πηγή: Shutterstock.

«Ναυάγησε» το deal εξαγοράς της Banco de Sabadell από την BBVA

Οι δύο ισπανικές τράπεζες είχαν ανακοινώσει στις 16 Νοεμβρίου ότι διαπραγματεύονται για τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία, με πάγια ύψους 600 δισ. ευρώ.

Τη διακοπή των συνομιλιών τους για συγχώνευση, αφού δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους οικονομικούς όρους της πιθανής συναλλαγής, αποφάσισαν οι ισπανικές τράπεζες BBVA και Banco Sabadell. 

«Η Banco Sabadell ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τερματίσει τις συζητήσεις, επειδή τα μέρη δεν έχουν επιτύχει συμφωνία σχετικά με την αναλογία ανταλλαγής και των δύο οντοτήτων», αναφέρει η Sabadell σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με το CNBC, ο εκτροχιασμός των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Sabadell, η οποία είχε θεωρηθεί ως ο ασθενέστερος κρίκος της πιθανής συναλλαγής.

Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν στις 16 Νοεμβρίου τις διαπραγματεύσεις με στόχο τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης εγχώριας τράπεζας της Ισπανίας με περίπου 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, δύο μέρες αργότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της BBVA είχε πει ότι δεν βιάζεται, και ότι η τράπεζα θα αναλύσει τα πάντα προσεκτικά και επίσης είχε άλλες επιλογές.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 13%, ενώ αντίθετα η μετοχή της BBVA κερδίζει 2,5%, καθώς κρατά τα κεφάλαια που πήρε από την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων και θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει άλλες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

SSM: Τι έδειξε ο έλεγχος στα εσωτερικά υποδείγματα των τραπεζών

Τα σταθμισμένα ως προς τον κίνδυνο στοιχεία ενεργητικού αυξήθηκαν κατά 275 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία έτη και διαπιστώθηκαν διαπιστωθούν πάνω από 5.000 αδυναμίες που οι τράπεζες κλήθηκαν να διορθώσουν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Ισχυρές οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αντέχουν την κρίση του κορονοϊού

Το Ταμείο τονίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν μία ομαλή μετάβαση, συνεχίζοντας κάποια άμεση στήριξη για τις εταιρείες που έχουν πληγεί προσωρινά από την πανδημία και τις επιχειρήσεις που είναι σημαντικές για τη λειτουργία της οικονομίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 10,7% στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών

Θετικό ήταν το πρόσημο για τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των κινεζικών τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιριών στα τέλη της περασμένης χρονιάς, με βάση τα δεδομένα της κεντρικής τράπεζας.