ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Iaponia-katolisthisi
Shutterstock

Φονική καταιγίδα και κατολισθήσεις στην Ιαπωνία – 8 νεκροί

Οι αρχές εξέδωσαν οδηγίες και διαταγές προς τους κατοίκους περιοχών που είχαν ήδη χτυπηθεί από δύο τυφώνες να φύγουν από τια σπίτια τους. Στην πόλη Ουσίκου καταγράφηκε βροχόπτωση 283,5 χιλιοστών μέσα σε 12 ώρες.

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης στην ανατολική Ιαπωνία αυξήθηκε στους οκτώ σήμερα, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, μετέδωσε η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK, μόλις δύο εβδομάδας μετά το σκληρό πλήγμα του ισχυρότερου τυφώνα των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Κατολισθήσεις σάρωσαν ήδη πλημμυρισμένες περιοχές στις νομαρχίες Τσίμπα και Φουκουσίμα, στην ανατολική και στη βορειοανατολική Ιαπωνία, που έχουν πληγεί από τρία ακραία καιρικά φαινόμενα μέσα σε έξι εβδομάδες. Κατά τόπους σημειώθηκε μέσα σε μισή ημέρα βροχόπτωση που αντιστοιχούσε στις κατακρημνίσεις ενός ολόκληρου μήνα υπό κανονικές συνθήκες.

Οι αρχές εξέδωσαν οδηγίες και διαταγές προς τους κατοίκους περιοχών που είχαν ήδη χτυπηθεί από δύο τυφώνες να φύγουν από τια σπίτια τους. Στην πόλη Ουσίκου καταγράφηκε βροχόπτωση 283,5 χιλιοστών μέσα σε 12 ώρες.

Οι αρχές προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και πλημμυρών, ειδικά στις περιοχές όπου καταστράφηκαν αντιπλημμυρικά φράγματα όταν τις έπληξε ο τυφώνας Χαγκίμπις.

Ο Χαγκίμπις άφησε πίσω του τουλάχιστον 88 νεκρούς, ενώ επτά άλλοι κάτοικοι πληγεισών περιοχών παραμένουν ακόμη και σήμερα αγνοούμενοι και ακόμη 300 και πλέον τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το NHK.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ploio
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά βρέθηκε βυθισμένο ανοιχτά του Τόκιο

Δεν στάθηκε δυνατό να γίνει επικοινωνία με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας. Το πλοίο έπλεε στα ανοιχτά της πόλης Καβασάκι στα ανοιχτά του Τόκιο, ενώ η επικοινωνία μαζί του είχε χαθεί από χθες.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός τυφώνας Dolphin πλήττει Οκινάουα, συναγερμός και στην Κίνα

Ο τυφώνας Dolphin προκάλεσε έξι τραυματισμούς και διακοπή ρεύματος σε πάνω από 50.000 κτίρια στην Οκινάουα, ενώ η Κίνα έκλεισε λιμάνια και διέκοψε δρομολόγια φέρι ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.
Διαστημόπλοιο στο Διάστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνικό σκάφος προσέγγισε αστεροειδή στα 400 μέτρα

Το γιαπωνέζικο διαστημικό σκάφος Hayabusa2 πλησίασε μόλις 400 μέτρα από τον αστεροειδή Τοριφούνε, σημειώνοντας ρεκόρ στην ιστορία τέτοιων αποστολών και δοκιμάζοντας την ικανότητα εκτροπής αστεροειδών που ενδέχεται να απειλήσουν τη Γη.