ΓΔ: 907.56 0.38% Τζίρος: 24.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:58:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου στη Βρετανία

Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλια που παρασκεύασαν οι Pfizer/ BioNTech και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca, επιτρέποντας στην χώρα να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χώρες τους εμβολιασμούς.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έλαβαν την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, χαρακτηρίζοντας αυτό το ορόσημο «τεράστιας σημασίας».

Η Βρετανία στοχεύει να προσφέρει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου έναν εμβόλιο σε όλα τα άτομα άνω των 70 ετών, με προτεραιότητα τις ευάλωτες ομάδες, τους ιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ρυθμός των εμβολιασμών, με 400.000 χορηγήσεις την ημέρα, τοποθετεί τη Βρετανία πίσω μόνο από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον αριθμό εμβολίων που χορηγούνται ανά 100 άτομα.

«Αυτό είναι ένα τεράστιας σημασίας ορόσημο στην εθνική μας προσπάθεια κατά αυτού του ιού», είπε ο Χάνκοκ με tweet του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, 10.021.471 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου, ενώ 498.962 και την δεύτερη. Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλια που παρασκεύασαν οι Pfizer/ BioNTech και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca, επιτρέποντας στην χώρα να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χώρες τους εμβολιασμούς.

Έκλεισε επίσης συμφωνίες για προμήθειες με τις παρασκευάστριες εταιρείες στις αρχές της ανάπτυξης των εμβολίων, βοηθώντας την να αποφύγει ελλείψεις εφοδιασμών που καθυστερούν τους εμβολιασμούς στην ΕΕ.

Στον ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας, 1.322 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο (1.449 χθες) και επιπλέον 19.202 άτομα διαγνώσθηκαν με τον ιό το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια μειώνεται εντός εξαμήνου

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από περισσότερα από 1,2 εκατομμύριο αποτελέσματα διαγνωστικών τεστ. Προηγούμενη ανάλυση δεδομένων εκτιμούσε ότι τα εμβόλια παρέχουν προστασία για τουλάχιστον έξι μήνες.
astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα θεραπεία της AstraZeneca δείχνει αποτελεσματική στην πρόληψη του ιού

Όταν χορηγείται πριν να έρθει κάποιος σε επαφή με τον ιό, έχει αποτέλεσμα, διευκρινίζει η AstraZeneca σε ανακοίνωσή της. Στην περίπτωση αυτή, μειώνει κατά 77% τον κίνδυνο εμφάνισης μιας συμπτωματικής μορφής της νόσου.
Heathrow, Vretania, Britain, airports, aerodromia
ΔΙΕΘΝΗ

Λωρίδες γρήγορης διέλευσης για εμβολιασμένους στο αεροδρόμιο Χίθροου

Οι επιβάτες από ορισμένες πτήσεις που θα προέρχονται από Αθήνα, Νέα Υόρκη ή Λός Άντζελες θα δουν να επιταχύνεται το πέρασμα τους από τις υπηρεσίες μετανάστευσης καθώς θα έχουν φορτώσει νωρίτερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
koronoios, EODY, test
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδιάζει το δικό της «υγειονομικό διαβατήριο» η Βρετανία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης το πιστοποιητικό θα επιβεβαιώνει πως ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και διαθέτει αντισώματα, έτσι ώστε να επιτραπούν σταδιακά οι μαζικές συναθροίσεις.