ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ το πρώτο δίμηνο του 2021

Ιστορικό χαμηλό από τον Φεβρουάριο του 2013 κατέγραψαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνονται στην Ισπανία.

Μείωση κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τους πρώτους δύο μήνες του 2021. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 19,3%, καθώς τα μέτρα περιορισμού για την εξάπλωση του κορονοϊού και η αβεβαιότητα των πολιτών επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό τη ζήτηση.

Συνολικά, έγιναν 771.486 πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, ενώ πρόκειται μάλιστα για τη χαμηλότερη επίδοση τον δεύτερο μήνα της χρονιάς από το 2013. Οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) σημείωσαν απώλειες τον περασμένο μήνα.

Ειδικότερα, η Ιταλία σημείωσε τη μικρότερη πτώση (-12,3%), ενώ οι άλλες αγορές αντιμετώπισαν ισχυρότερες μειώσεις: Γερμανία (-19,0%), Γαλλία (-20,9%) και Ισπανία (-38,4%).

Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2021, οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 21,7% χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μέχρι στιγμής, φέτος, η ζήτηση μειώθηκε στις μεγάλες αγορές. Η Ισπανία κατέγραψε την μεγαλύτερη απώλεια, χάνοντας σχεδόν τις μισές πωλήσεις που είχε σημειώσει πέρυσι (-44,6%), ενώ ακολουθούν οι Γερμανία (-25,1%), Γαλλία (-14,2%) και Ιταλία (-13,1%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μικρός αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για να διασφαλιστεί ότι ο απαραίτητος αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου θα είναι διαθέσιμος έως το 2025 και το 2030 σε ολόκληρη την ΕΕ, θα πρέπει να τεθούν δεσμευτικοί στόχοι ανά κράτος μέλος.
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Τα δεδομένα  έδειξαν ότι υπήρξε σημαντική ανοδική μεταβολή στις ταξινομήσεις παλαιότερων αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με την IHS Markit και την ηλεκτρονική αγορά αυτοκινήτων AutoScout24.