ΓΔ: 811.88 1.16% Τζίρος: 44.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ζητήματα ενέργειας συζήτησαν ο Πούτιν με τον Ούγγρο πρωθυπουργό

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν υπογράμμισε ότι τα ζητήματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα βρίσκονται στην πρώτη θέση στην ημερησία διάταξη με την Ουγγαρία, καθώς η Ρωσία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της Ουγγαρίας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν τις προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων της Ρωσίας και της ΕΕ, και την διευθέτηση του ζητήματος της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας.

«Φυσικά μιλήσαμε για την διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, πρωτίστως για τα ζητήματα που σχετίζονται με τις ενεργειακές οδεύσεις και την τροφοδοσία της Ουγγαρίας, όπως και των βασικών μας καταναλωτών στην Ευρώπη με ρωσικές πηγές ενέργειας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό μετά το τέλος των συνομιλιών.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Δανίας να δώσει άδεια για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, επισημαίνοντας ότι η Δανία έδειξε ότι συμμετέχει υπεύθυνα στην διαδικασία διαφοροποίησης των πωλήσεων φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα ζητήματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα βρίσκονται στην πρώτη θέση στην ημερησία διάταξη με την Ουγγαρία, καθώς η Ρωσία καλύπτει το 60% των αναγκών της Ουγγαρίας σε πετρέλαιο και το 50% των αναγκών της σε φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο στον τομέα αυτό η συνεργασία με την Ουγγαρία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και «όλα βαίνουν χωρίς τις οποιεσδήποτε διακοπές».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στροφή Ρωσίας για Λευκορωσία, συντάχθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αν και η Λευκορωσία είναι παραδοσιακά ένας στενός σύμμαχος της Μόσχας, ο Λουκασένκο είχε σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, αρνούμενος να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία το 2014.