ΓΔ: 808.48 2.03% Τζίρος: 28.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
oil_spill_brazil
Καθαρισμός ακτής της Βραζιλίας από πετρέλαιο. Πηγή: Shutterstock.

Πετρελαιοκηλίδα στην Βραζιλία αποδίδεται σε ελληνικό τάνκερ

Η πετρελαιοκηλίδα έχει προκαλέσει μόλυνση στις ακτές της Βραζιλίας σε μήκος μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων. Η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του σκάφους της στο ατύχημα.

Δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία φέρεται να προκάλεσε, σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας, εκτεταμένη ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας και σε μήκος μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων, σε εννέα πολιτείες και 94 πόλεις. Η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία διαψεύδει ότι το τάνκερ της είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στο ατύχημα, σύμφωνα με το Reuters.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε πως εκτελεί εντάλματα έρευνας σε διευθύνσεις που συνδέονται με μια ελληνικής εθνικότητας εταιρεία. Σύμφωνα με τις αρχές προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές στις ακτές της χώρας και ερευνάται δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο που μετέφερε αργό πετρέλαιο από την Βενεζουέλα και φέρεται ότι ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα, η οποία εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 700 χλμ. από τις ακτές, στο διάστημα ανάμεσα στις 28 και 29 Ιουλίου.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης πως έχουν ζητήσει τη συνεργασία διεθνών υπηρεσιών, περιλαμβανομένης της Ιντερπόλ, για να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες σχετικά με το πλοίο, το πλήρωμά του και την εταιρεία. Η ομοσπονδιακή αστυνομία αναφέρει ότι εντόπισε την πιθανή προέλευση της πετρελαιοκηλίδας, χρησιμοποιώντας ωκεανογραφικά δεδομένα και δεδομένα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης, τα οποία έδειξαν ότι το ελληνικό πλοίο ήταν το μόνο που έπλεε στην περιοχή στις 28 και 29 Ιουλίου.

«Το υπό ελληνική σημαία σκάφος ελλιμενίσθηκε στις 15 Ιουλίου στην Βενεζουέλα, παρέμεινε για τρεις ημέρες και απέπλευσε για τη Σιγκαπούρη μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού, σταματώντας μόνο στη Νότια Αφρική. Η πετρελαιοκηλίδα, την οποία ερευνάμε, φέρεται ότι σημειώθηκε στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Διαψεύδει εμπλοκή της η Delta Tankers

Σύμφωνα με έγγραφο της αστυνομίας που επικαλείται το Reuters, το τάνκερ που θεωρείται ύποπτο είναι το «Μπουμπουλίνα», ιδιοκτησίας της Delta Tankers Ltd, Η ελληνική εταιρεία διαψεύδει ότι το δεξαμενόπλοιο είχε εμπλοκή στο ατύχημα, σημειώνοντας ότι το «Μπουμπουλίνα» είχε αναχωρήσει από την Βενεζουέλα στις 19 Ιουλίου και έφθασε στον προορισμό του στην Μαλαισία, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό. Εκεί ξεφόρτωσε το αργό πετρέλαιο χωρίς οποιαδήποτε έλλειψη. Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να συνεργασθεί με τις αρχές της Βραζιλίας στην έρευνά τους, αλλά ως τώρα δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία από την πλευρά τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο Μπάιντεν έχει επίσης υπογράψει πάνω από 10 εκτελεστικά διατάγματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και έχει ενεργοποιήσει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες προκειμένου να διαμορφωθεί η αντίδραση της κυβέρνησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ακτιβίστρια στην Ινδία επειδή βοήθησε την Γκρέτα Τουνμπεργκ

Η 22χρονη Ινδή Ντίσα Ράβι κατηγορείται πως προκάλεσε εξέγερση επειδή μοίρασε κείμενο της Σουηδής Γκ. Τουνμπεργκ για μια «εργαλειοθήκη» μεθόδων ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες της χώρας.