ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προτροπές στους Γάλλους τουρίστες να αποφύγουν Ισπανία και Πορτογαλία

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα που καταγράφεται σε Ισπανία και Πορτογαλία οδήγησε τον Γάλλο υπουργός Κλεμάν Μπον να προειδοποιήσει τους πολίτες της χώρας που θέλουν να ταξιδέψουν στους προορισμούς.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον συνιστά στους Γάλλους να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία για τις θερινές διακοπές τους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από την διάδοση της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Δέλτα της Covid-19. «Σε όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει τις διακοπές τους λέω να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία ως προορισμούς. Είναι μία συμβουλή για προσοχή, μία σύσταση», είπε.

«Η μετακίνηση προς την Ισπανία και την Πορτογαλία και προς οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη εξακολουθεί να επιτρέπεται... Απευθύνουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την Πορτογαλία και την Καταλονία που έχουν πληγεί σφοδρά από την παραλλαγή Δέλτα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο δίκτυο France 2 TV.

Το υπουργείο Υγείας στην Ισπανίας προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ότι σοβαρά περιστατικά της Covid-19 μπορούν να εκδηλωθούν και στους νέους και ζήτησε την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των ρυθμών διάδοσης της επιδημίας που έχουν υπερδιπλασιασθεί σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς η παραλλαγή «Δέλτα» μεταδίδεται μεταξύ των ανεμβολίαστων νέων. Σε μία προσπάθεια να ελέγξει την επιδημία, η Καταλονία αποφάσισε το κλείσιμο των νάιτ κλαμπ από αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το άνοιγμά τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανοίγει ο τουρισμός στην Πορτογαλία - Στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Η Πορτογαλία έχει «επενδύσει» σημαντικά στην απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να θέσει τη χώρα στην «πράσινη λίστα», γεγονός το οποίο διευκολύνει τις ροές από την βρετανική αγορά. Οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.