ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
Shutterstock

Προσωρινή αναστολή των ταξιδιών από τη Νότια Αφρική αποφάσισε η ΕΕ

Η σλοβακική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη Νότια Αφρική.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού, ανακοίνωσε η σλοβακική προεδρία.

Σε ανάρτηση στο Twitter η σλοβακική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη Νότια Αφρική.

Ρωσία

Η Ρωσία εισάγει περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια για τους αλλοδαπούς από ορισμένες αφρικανικές χώρες καθώς και από το Χονγκ Κονγκ για να ανακόψει τη διασπορά της νέας παραλλαγής του κορονοϊού. Η ομάδα κρούσης για τον κορονοϊό της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις 28 Νοεμβρίου. Επισήμανε επίσης ότι η νέα παραλλαγή, που ονομάζεται B.1.1.529, δεν έχει εντοπιστεί στη Ρωσία.

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν σήμερα σημαίνοντας συναγερμό στη νέα παραλλαγή, που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία είναι μεταξύ αυτών που υιοθέτησαν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η μετάλλαξη αυτή είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες ανέστειλαν σήμερα τις πτήσεις που προέρχονται από χώρες όπου εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε«Η προσωρινή αναστολή των διεθνών πτήσεων από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα και άλλες χώρες που έχουν καταγράψει τοπικά κρούσματα ή πιθανότητες εμφάνισης της παραλλαγής B.1.1.529... τίθεται σε ισχύ αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Κάρλο Νογκράλες, σε ένα δελτίο τύπου.

Η ανακοίνωση αυτή λαμβάνει χώρα λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα της χώρας στους εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δώσει ώθηση σε μια οικονομία σφυροκοπημένη από την πανδημία. Ο Νογκράλες ανέφερε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει ενισχυμένα μέτρα ελέγχου στα σύνορα για να προστατεύσει τη χώρα από τη νέα παραλλαγή.

Η αναστολή των πτήσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου, αφορά επίσης τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε, το Λεσότο, το Εσουατίνι και τη Μοζαμβίκη. Στους επιβάτες που επισκέφθηκαν αυτές τις χώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες απαγορεύεται επίσης η είσοδος στις Φιλιππίνες.

Η κυβέρνηση διέταξε, επιπλέον, τις υπηρεσίες μετανάστευσης να εντοπίσουν τους ταξιδιώτες που ταξίδεψαν από αυτές τις χώρες την τελευταία εβδομάδα και να τους θέσουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Χονγκ Κονγκ

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ γνωστοποίησε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός του σε επιβάτες που δεν είναι κάτοικοι της περιοχής και έρχονται από οκτώ κράτη της νότιας Αφρικής, εφόσον έμειναν σε αυτές τις χώρες τις τελευταίες 21 ημέρες.

Το μέτρο, που τίθεται σε ισχύ από αύριο, αφορά πολίτες που φθάνουν από την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση. «Μαζί με τη Νότια Αφρική, που έχει ήδη προσδιοριστεί ως μια υψηλού κινδύνου περιοχή, οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και έμειναν σε αυτές τις χώρες τις τελευταίες 21 ημέρες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην πόλη», τονίζεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

telergasia, Tilergasia, Ergasia
ΔΙΕΘΝΗ

Διατήρηση της τηλεργασίας και μετά την πανδημία επιθυμούν οι Ευρωπαίοι

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 83% των εργαζομένων ζητεί περισσότερη υποστήριξη από τους εργοδότες του προκειμένου να εξισορροπήσει την εργασιακή και την οικογενειακή τους ζωή.
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Σύσταση του ΠΟΥ στους άνω των 60 και στους ευπαθείς να μην ταξιδεύουν

«Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες να αναβάλουν το ταξίδι τους», γράφει ο Οργανισμός.