ΓΔ: 2149.71 -0.39% Τζίρος: 114.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:40
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
Ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου στη Γαλλία.

Μακρόν: Ρωσία και Ουκρανία δεσμεύονται να τηρήσουν τις συμφωνίες του Μινσκ

«Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τις συνομιλίες των δύο στο Κίεβο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν τις συμφωνίες του Μινσκ.

«Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις», είπε ο Μακρόν στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες των δύο στο Κίεβο.

Οι συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν το 2014 και το 2015 από τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας ως απάντηση στη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας. Θέτουν ως στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, αλλά διαψεύδει σχέδια εισβολής στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Σύνοδος συμμάχων Ουκρανίας στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα οργανώσει στο Παρίσι σύνοδο συμμάχων του Κιέβου για να εξεταστούν οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία, εν όψει πιθανής συμφωνίας ειρήνης με τη Ρωσία.
Αψίδα του Θριάμβου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Θετική η πρόθεση του Πούτιν για διάλογο με τον Μακρόν

Η γαλλική προεδρία χαρακτήρισε θετική την πρόθεση Πούτιν για διάλογο με τον Μακρόν, δηλώνοντας ότι θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες σύντομα. Η επικοινωνία θα γίνει με διαφάνεια και σε συνεννόηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους εταίρους.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν από Κίνα: Διατήρηση στήριξης στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσία

Από το Πεκίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε διατήρηση της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυση της πίεσης στη ρωσική οικονομία και στενή συνεργασία Ευρωπαίων–Αμερικανών, εκφράζοντας ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ.
Ζαν-Νοέλ Μπαρό ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Πιέσεις σε Πούτιν και στήριξη Ζελένσκι ενόψει συνάντησης στο Παρίσι

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό τόνισε πως ο Πούτιν ή θα δεχτεί κατάπαυση πυρός ή νέες κυρώσεις και στήριξη προς την Ουκρανία. Μακρόν και Ζελένσκι συναντώνται στο Παρίσι με αντικείμενο τη δίκαιη ειρήνη και εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι για «δίκαιη ειρήνη» εν μέσω πιέσεων

Ο Ζελένσκι συναντά τον Μακρόν στο Παρίσι για συνομιλίες ειρήνης, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει στρατιωτικές πιέσεις και σκάνδαλο διαφθοράς. «Παραγωγικές» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τις συνομιλίες στη Φλόριντα.