ΓΔ: 2283.04 -0.06% Τζίρος: 31.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:43
Φώτο: ΑΠΕ

Έτοιμη να αγοράσει όπλα πολλών δισ. η Πολωνία, τι ζήτησε από τις ΗΠΑ

Όπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

Όπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία», δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τουσκ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ για Ουγγαρία: «Μπράβο Ούγγροι, Ρώσοι γυρίστε στα σπίτια σας!»

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ χαιρέτισε ως «ένδοξη» τη νίκη του Πέτερ Μάγκιαρ στις ουγγρικές εκλογές, τονίζοντας τη νέα ενότητα Ουγγαρίας, Πολωνίας και Ευρώπης και επικρίνοντας τη φιλορωσική στάση του Βίκτορ Όρμπαν.
Πιτ Χέγκσεθ στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ μιλά για αποφασιστική νίκη και πλήγμα στο Ιράν.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον σημείωσε καθοριστική στρατιωτική νίκη κατά του Ιράν, καταστρέφοντας τη βιομηχανική βάση και το πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μετά από συμφωνία εκεχειρίας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας επισκέπτεται αύριο τον σταθμό UAV στις Αχαρνές

Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, στις 9:30 π.μ. το 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών Αχαρνών, για να ενημερωθεί για την παραγωγή καινοτόμων UAV και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
Έλληνες στρατιώτες παρέλαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Elbit Systems με Ελλάδα για πυραυλικά συστήματα PULS

Η Elbit Systems ανέλαβε σύμβαση ύψους 650 εκατ. ευρώ για την προμήθεια συστημάτων πυραυλικού πυροβολικού PULS στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με παράδοση σε 4 χρόνια και δεκαετή υποστήριξη, περιλαμβάνοντας εκτοξευτές και πυρομαχικά.