ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κατ'αρχήν συμφωνία στο Eurogroup για την μεταρρύθμιση του ESM

Μετά από ολονύχτια συνεδρίαση στο Eurogroup επιτεύχθηκε κατ' αρχήν συμφωνία για την αναθεώρηση του ESM, όμως ακόμα δεν έχει γεφυρωθεί το χάσμα για τις ευρωπαϊκές εγγυήσεις για τις τραπεζικές καταθέσεις.

Ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες για την αναθεώρηση πλαισίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Eurogroup που έληξε λιγο πριν τα μεσάνυχτα όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Ο κ. Σεντένο εξηγεί αυτή την ώρα τις λεπτομέρειες της συμφωνίας στις Βρυξέλλες, ενώ προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρξε συμφωνία και για το θέμα των ευρωπαϊκών εγγυήσεων για τις τραπεζικές καταθέσεις που είχε προκαλέσει τις μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας.

Σημειώνεται οτι η συμφωνία για τον ESM είναι επί της αρχής όπως ανέφερε ο κ. Σεντένο, κάτι που σημαίνει οτι θα πρέπει να ακολουθήσουν και νέες διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών για να καταλήξουν σε πλήρη συμφωνία.

Ειδικότερα στο Twitter, ο πρόεδρος του Eurogroup έγραψε: «Εχουμε φτάσει σε μία κατ΄ αρχήν συμφωνία για το πακέτο των στοιχείων που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση του ΕSM και έχουμε θέσει τις βάσεις για τις επικείμενες αποφάσεις ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ασφάλισης καταθέσεων».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

SSM: Τι έδειξε ο έλεγχος στα εσωτερικά υποδείγματα των τραπεζών

Τα σταθμισμένα ως προς τον κίνδυνο στοιχεία ενεργητικού αυξήθηκαν κατά 275 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία έτη και διαπιστώθηκαν διαπιστωθούν πάνω από 5.000 αδυναμίες που οι τράπεζες κλήθηκαν να διορθώσουν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Ισχυρές οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αντέχουν την κρίση του κορονοϊού

Το Ταμείο τονίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν μία ομαλή μετάβαση, συνεχίζοντας κάποια άμεση στήριξη για τις εταιρείες που έχουν πληγεί προσωρινά από την πανδημία και τις επιχειρήσεις που είναι σημαντικές για τη λειτουργία της οικονομίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 10,7% στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών

Θετικό ήταν το πρόσημο για τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των κινεζικών τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιριών στα τέλη της περασμένης χρονιάς, με βάση τα δεδομένα της κεντρικής τράπεζας.