ΓΔ: 792.58 0.15% Τζίρος: 31.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:39:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
Φωτο: Shutterstock

Η Δανία παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας

Η χώρα έχει ήδη συμφωνήσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους ηλικιωμένους και έχει παγώσει την ετήσια αύξηση των ενοικίων για την επόμενη διετία προκειμένου να βοηθηθούν τα νοικοκυριά.

Δανοί βουλευτές συμφώνησαν σήμερα σε ένα πακέτο βοηθείας για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μείωση της εισφοράς στις τιμές της ενέργειας και την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών με μικρά παιδιά, αγνοώντας την αυστηρή προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η Δανία προσπαθεί, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, να βρει τρόπους να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών που παρατηρήθηκαν στον απόηχο της πανδημίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και πλήττουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις.

«Η συμφωνία δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά μπορεί να παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τους χειμερινούς μήνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Νικολάι Βάμεν.

Ο υπουργός επέμεινε ότι το μέτρο δεν θα αυξήσει τον πληθωρισμό: «Αυτό που κάνουμε τώρα είναι οικονομικά ασφαλές, επειδή είναι σημαντικό να μην ενισχύουμε τον πληθωρισμό».

Η κεντρική τράπεζα της χώρας προειδοποίησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι πιθανά μέτρα προστασίας από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας μέσω της μείωσης των εισφορών, καθώς θα είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο των τιμών και θα αποθάρρυνε την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η χώρα έχει ήδη συμφωνήσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας στους ηλικιωμένους και έχει παγώσει την ετήσια αύξηση των ενοικίων για την επόμενη διετία προκειμένου να βοηθηθούν τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tap-fysiko aerio-ellada-italia-alvania-energeia
ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» Ισπανίας - Δανίας σε πράσινη ετικέτα της ΕΕ για το φυσικό αέριο

Η Δανία και η Ισπανία θεωρούν ότι το να εκλαμβάνονται το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια ως ανανεώσιμες πηγές ενέργειες στέλνει λάθος μήνυμα στους επενδυτές και στο σύνολο της κοινωνίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Από αιολική ενέργεια το 47% του ηλεκτρισμού που κατανάλωσε το 2019 η Δανία

Η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 47% του ηλεκτρικού που χρησιμοποιήθηκε το 2019 στη Δανία, καταγράφοντας αύξηση από το 41% που η χώρα είχε επιτύχει το 2018 και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 43% που είχε επιτευχθεί το 2017.
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γερμανοί δεν μειώνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, 14,5% πάνω από πέρσι

Την περασμένη εβδομάδα με σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες από την αντίστοιχη εβδομάδα των προηγούμενων ετών, η κατανάλωση έφθασε τις 483 GWh, κατά 14,5% πάνω από τη μέση τιμή των 422 GWh των ετών 2018-2021.