Φώτο: Shutterstock

Αίγυπτος: Άμεση καταδίκη της αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει στην απόφαση της τουρκικής βουλής για αποστολή στρατού στη Λιβύη από το Κάιρο.

Η Αίγυπτος καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την έγκριση, από το τουρκικό κοινοβούλιο, της πρότασης για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην τουρκική Εθνοσυνέλευσης, ανέφερε ότι μια τέτοια αποστολή «θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου», ενώ απηύθυνε επίσης έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει κατεπειγόντως στην εξέλιξη αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη.

Το νομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένο να περάσει από την ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης μία εβδομάδα μετά, στις 8-9 Ιανουαρίου, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ερντογάν.

Οι εξελίξεις όμως με την προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ στα προάστια της Τρίπολης και ο βομβαρδισμός του αεροδρομίου Μιτάκα, που εξασφάλιζε τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της κυβέρνησης Σαράζ, προκάλεσαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές της Τουρκίας για αντίποινα προς τον Χαφτάρ

Η Τουρκία που δείχνει ξανά έντονη κινητικότητα στη Λιβύη παρά την εκεχειρία που υπάρχει από τον Οκτώβριο προειδοποιεί τον Χαφταρ πως θα υπάρξει σκληρή απάντηση σε περίπτωση επίθεσης σε τουρκικές δυνάμεις.