Φώτο: ΑΠΕ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (07/06 - 13/06)

Τα νέα σχέδια για τη διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, φορολογικά θέματα, η εκκίννση πέντε μεγάλων επενδύσεων και τα προβλήματα στην αγορά ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

H διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η έκπτωση φόρου με τον συμψηφισμό ΦΠΑ, τα οκτώ πιστοποιητικά που θα εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά, η διπλή ένεση ρευστότητας στην αγορά από το υπουργείο Οικονομικών, η εκκίνηση πέντε μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό, οι μάχες για την εξουσία στον ΟΣΕ ενώ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της MLS για δέσμευση περιουσίας, ο πολύ χαμηλός τζίρος για τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο μετά το lockdown, η «έκρηξη» συναλλαγών στις μετοχές των τραπεζών και ιο χώρες που νίκησαν τον κορονοϊό και... το θαύμα ενός κτηνιάτρου ήταν τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily ήταν:

1. Κεφάλαια από την Ουάσιγκτον για διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, 09/06/2020

Την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να διαθέσει κεφάλαια ο χρηματοδοτικός οργανισμός DFC επιβεβαιώνει ο Τζέφρι Πάιατ. Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη κυβερνητικών στελεχών με τους Αμερικανούς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Πώς θα πάρετε την έκπτωση φόρου με τον συμψηφισμό ΦΠΑ, 09/06/2020

Σε όσους πλήρωσαν έγκαιρα τον ΦΠΑ το Taxisnet έχει ήδη υπολογίσει ποσό που αντιστοιχεί σε 25% του φόρου για να συμψηφισθεί με φόρο εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Ποια είναι τα οκτώ πιστοποιητικά που θα εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά, 12/06/2020

Τι προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικά δημοτολογίου που θα χορηγούνται με ένα «κλικ». Τι ορίζει για τη χορήγηση από τα ΚΕΠ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Διπλή ένεση ρευστότητας στην αγορά από το υπουργείο Οικονομικών, 07/06/2020

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση γενναίας μείωσης της προκαταβολής φόρου, ενώ στα μέσα Ιουνίου ανοίγει και πάλι το πρόγραμμα για τα φθηνά δάνεια μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. «Ξεκλείδωσαν» πέντε μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό, 11/06/2020

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα σχέδια για την Κασσιόπη, το Project Blue στη Μύκονο, το Mykonos Project, το Kilada Hills στην Αργολίδα και η επένδυση της Mirum Hellas στην Ελούντα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6.  Μάχες για την εξουσία στον ΟΣΕ ενώ εκτροχιάζονται τα έργα, 09/06/2020

Σε παραίτηση εξώθησε η πολιτική ηγεσία του υπ. Υποδομών και Μεταφορών τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ. Καθυστερήσεις σε πλήθος έργων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. MLS: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για δέσμευση περιουσίας, 11/06/2020

Πρώτη δικαστική ενέργεια από επενδυτές της MLS Πληροφορική. Ζητούν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων μέχρι του ποσού των 250.000 ευρώ. Θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες αιτήσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

8. Μηδενικός τζίρος για το 79,1% των καταστημάτων του κέντρου μετά το lockdown, 11/06/2020

Παρά τα διαπιστωμένα προβλήματα, οι 110 από τις 153 συνολικά επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να ενταχθούν σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, για διάφορους λόγους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Τι κρύβει η «έκρηξη» συναλλαγών στις μετοχές των τραπεζών, 10/06/2020

Τεράστιοι οι όγκοι συναλλαγών τους τελευταίους μήνες, με κορύφωση τον Μάιο. Εγχώριοι ιδιώτες επενδυτές και ξένα χαρτοφυλάκια απορροφούν τις ρευστοποιήσεις που προκάλεσαν η πανδημία και οι αλλαγές των δεικτών MSCI. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Οι χώρες που νίκησαν τον κορονοϊό και... το θαύμα ενός κτηνιάτρου, 07/06/2020

Μικρές, φτωχές και απομακρυσμένες χώρες του πλανήτη κατάφεραν να θρηνήσουν ελάχιστα θύματα από την πανδημία. Στα Νησιά Φερόε, σωτήρας ήταν ένας κτηνίατρος που δημιούργησε έγκαιρα τεστ για τον κορονοϊό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.