Φωτο: Πολεμικό Ναυτικό

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επτά νέες κορβέτες για το Ναυτικό και οι εξελίξεις με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η υλοποίηση της επένδυσης για τα υδροπλάνα, το πρώτο φράγμα στην Ελλάδα που θα κατασκευάσουν ιδιώτες, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic,η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ,  τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό και το πώς έστησε η Novartis το κόλπο των 70 εκατ. δολ. στην Ελλάδα ήταν τα θέματα που κέντρισαν την προσοχή των αναγνωστών του Business Daily, την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ήταν:

1. Επτά νέες κορβέτες για το Ναυτικό από ONEX και Israeli Shipyards, 23/06/2020

Έκλεισε η συμφωνία που θα δώσει νέα δυναμική στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, ενώ αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα και για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ONEX. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Η κρίση δεν διώχνει τα υδροπλάνα: Αγοράζει τέσσερα η Hellenic Seaplanes, 25/06/2020

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθούν δύο υδροπλάνα από το Ντουμπάι, ένα από Ελβετία και ένα από τον Καναδά. Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ σε υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Το πρώτο φράγμα στην Ελλάδα που θα κατασκευάσουν ιδιώτες, 26/06/2020

Προκηρύχθηκε έργο φράγματος και δικτύων άρδευσης στη Χαλκιδική που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ και έχει προϋπολογισμό 85 εκατ. ευρώ. Πώς θα πληρώνονται οι ιδιώτες, πότε επιστρέφει το έργο στο κράτος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», 22/06/2020

Αρχίζει το φθινόπωρο με... εκπλήξεις και προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ ο νέος γύρος του προγράμματος αναβάθμισης κτιρίων. Νέες επιλέξιμες δαπάνες και εστίαση στα μεσαία εισοδήματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Ποια είναι η... βασίλισσα των θωρακισμένων από το Ισραήλ που θέλει την ΕΛΒΟ, 21/06/2020

Η ισραηλινή Plasan, με θυγατρικές στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, έχει κατασκευάσει περισσότερα από ειδικά προσαρμοσμένα οχήματα και μπορεί να συμπράξει με άλλες εταιρείες του αμυντικού τομέα του Ισραήλ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic, 24/06/2020

Η προσφορά στην MIG για την εταιρεία πληροφορικής δεν διευκρινίζεται αν έγινε από την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Skybox Security ή από το αμερικανικό fund SkyBox Capital. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Εγκρίθηκε αμερικανική χρηματοδότηση για επένδυση της ONEX στην Ελευσίνα, 23/06/2020

Τα σχετικά έγγραφα εστάλησαν από την Ουάσιγκτον στην ONEX και στην ελληνική κυβέρνηση. Συνεχίζονται οι παρελκυστικές τακτικές της πλευράς Ταβουλάρη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ: Πώς έχασε τους πελάτες της, 27/06/2020

Το 70% των παραγγελιών της έχασε η ΛΑΡΚΟ, καθώς η διεθνής αγορά ανησυχεί για ενδεχόμενο «λουκέτο», ενώ ακόμη και για τις μικρές ποσότητες που έκλεισε συμφωνίες υποχρεώθηκε να προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Αλλάζουν... πίστα οι κατασκευές με τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό, 24/06/2020

Αντλεί έως και 320 εκατ. ευρώ η Lamda Development για να κλείσει το χρηματοδοτικό παζλ και να ανοίξει ο κύκλος έργων προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

10. Πώς έστησε η Novartis το κόλπο των 70 εκατ. δολ. στην Ελλάδα, 26/06/2020

Δεν εντόπισαν ευθύνες πολιτικών οι αμερικανικές αρχές, αλλά επέβαλαν πρόστιμο - μαμούθ 346,7 εκατ. δολ. για το οργανωμένο σχέδιο δωροδοκίας γιατρών με στόχο την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

novartis

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (01 - 07/11)

Στις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, στην επένδυση της Αστυπάλαιας, τις επιδράσεις του νέου lockdown στην οικονομία και στα μέτρα στήριξης επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20 - 26/09)

Oι εξελίξεις στην Eurobank, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά κρασιού αλλά και τα γεγονότα στην εταιρεία MIG ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.