ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/11 έως 4/12/2020)

Στα ζητήματα της Ελλάκτωρ και του ανοδικού ράλι που ξέσπασε στο Χρηματιστήριο με αιχμή του δόρατος τις τραπεζικές μετοχές, επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών αυτή την εβδομάδα.

Το ανοδικό ράλι του Χρηματιστηρίου στο τέλος του Νοεμβρίου, το άλμα 80% των τραπεζικών μετοχών, ο νέος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής και οι αλλαγές που θα έχει, τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και η κατάσταση στην Ελλάκτωρ με την σύγκρουση Ολλανδών και διοίκηση Καλλιτσάντση ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που κέρδισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών την προηγούμενη εβδομάδα.

1. Bitcoin: Οι άγριες διακυμάνσεις και η προειδοποίηση ενός «γκουρού», 29/11/2020

Μια «ανάσα» από το ρεκόρ του έφθασε το κρυπτονόμισμα πριν αρχίσει μια βίαιη διόρθωση. Με παιχνίδι σε καζίνο συγκρίνει την επένδυση σε bitcoin ο θρυλικός διαχειριστής κεφαλαίων, Μαρκ Μόμπιους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2. Επιστρεπτέα προκαβολή Νο5: Ποιες είναι οι δύο μεγάλες αλλαγές, 02/12/2020

Με βάση περίοδο τεσσάρων μηνών θα υπολογιστούν τα ποσά της ενίσχυσης, ενώ θα αφαιρούνται όσα έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον τέταρτο κύκλο του προγράμματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

3. Άρχισαν τα «παρατράγουδα» σε διαγωνισμούς Πληροφορικής, 03/12/2020

Παράπονα από εταιρείες τεχνολογίας προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για «φωτογραφικούς» όρους σε διακηρύξεις διαγωνισμών. Κίνδυνος προσφυγών και καθυστερήσεων στα έργα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

4. Ποια «βαριά χαρτιά» κλέβουν την παράσταση στο ΧΑ, 30/11/2020

Η «ακτινογραφία» των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι πρωταγωνιστές του ράλι του Νοεμβρίου, ποιες αποκομίζουν κέρδη από τις αρχές του χρόνου και ποιες είναι στο περιθώριο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

5. Οι λόγοι πίσω από το άλμα 80% των τραπεζικών μετοχών, 02/12/2020

Η αγορά προεξοφλεί επιστροφή στην κανονικότητα, γρήγορη εξυγίανση χαρτοφυλακίων και μεγάλα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κλειδί το χαμηλό σημείο εκκίνησης και η «πιεσμένη» σχέση τιμών με λογιστική αξία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

6. Η τελική «μάχη» για την Ελλάκτωρ: Τι επιδιώκει το μπλοκ των Ολλανδών, 04/12/2020

Έτοιμη να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να πάρει τον έλεγχο δηλώνει η πλευρά της Reggeborgh, που έχει στήριξη και Ελλήνων μετόχων. Προϋπόθεση για την παροχή κεφαλαίων, η αποχώρηση της διοίκησης Καλλιτσάντση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

7. Τι λένε κύκλοι των Ολλανδών για την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ, 03/12/2020

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ μετά από αίτημα της Reggeborgh με θέμα την αλλαγή διοίκησης και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

8. Μέτρα στήριξης και τον Δεκέμβριο, νέα επιστρεπτέα τον Ιανουάριο, 30/11/2020

Πάνω από 400.000 οι αιτήσεις για επιστρεπτέα προκαταβολή, πιθανή η αύξηση των κονδυλίων πάνω και από τα 1,8 δισ. ευρώ. Ποια είναι τα μέτρα στήριξης που θα παραταθούν τον Δεκέμβριο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

staikouras, oikonomikon, proypologismos

 

9. Στο κατώφλι των 760 μονάδων το ΧΑ με νέο ξέσπασμα των τραπεζών, 01/12/2020

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ράλι τιμών. Στο +2,89% ο Γενικός Δείκτης με τις μετοχές των τραπεζών να καταγράφουν κέρδη +9,94%. Σε επίπεδα ρεκόρ οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 140 εκατ. ευρώ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10. Ελλάκτωρ: Επίθεση των Ολλανδών στη διοίκηση Καλλιτσάντση, 03/12/2020

Η Reggeborgh ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο Καλλιτσάντση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (01–8/5)

Οι αλλαγές στο Ε1 και η μείωση φόρου αλλά και θέματα που αφορούν στο «κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο αλλά και στη διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
euro, metrita, cash, money
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (28/3–2/4)

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς και η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν τα θέματα των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (07/03-13/03)

Φορολογικά θέματα αλλά κυρίως οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο ζήτησης ήταν μεταξύ αυτών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily.