ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Τα 20 πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily το 2020

Το «πέρασμα» της Τράπεζας Πειραιώς σε κρατικό έλεγχο, μετά την μετατροπή των CoCos, ήταν το θέμα που προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily για το 2020.

Ειδήσεις, αναλύσεις αλλά και «πρακτικές συμβουλές» που αφορούν κατά κύριο λόγο την εγχώρια οικονομική και επιχειρηματική αγορά ήταν αυτές που διαβάστηκαν περισσότερο στο Business Daily κατά τη διάρκεια του 2020.

Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο ήταν αυτές που κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον των αναγνωστών, ενώ «ψηλά» βρέθηκαν και οι εξελίξεις στον κλάδο τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου. Ταυτόχρονα, με δεδομένη και την ιδιαιτερότητα του 2020, έντονο ήταν το ενδιαφέρον και για άρθρα που αφορούσαν τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

Πιο αναλυτικά τα 20 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily για το 2020 είναι τα ακόλουθα: 

1. Τρ. Πειραιώς: Τι σημαίνει ο κρατικός έλεγχος για πελάτες, προσωπικό, μετόχους, 01/11/20

«Business as usual» για το εργαζομένους και πελάτες της Τρ. Πειραιώς, ενώ θα μειωθεί σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων από τη μετατροπή των Cocos σε μετοχές. Διαβάστε το άρθρο εδώ

2. Εκατομμύρια «τυφλές» συναλλαγές με κάρτες από δυσλειτουργία στην ΕΤΕ, 23/11/2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, περισσότερες από 6 εκατ. συναλλαγές, αξίας περίπου 200 εκατ. ευρώ δεν καταγράφονταν λόγω δυσλειτουργιών με τα POS της Εθνικής Τράπεζας. Πλέον το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ethniki Trapeza, Eunikh Trapeza, NBG

 

3. Προκαλεί «πόλεμο» η Huawei και επί ελληνικού εδάφους, 20/05/2020

Με μια ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά, την οποία καλείται να αιτιολογήσει, η Huawei «χτύπησε» τον ΟΤΕ και την Cisco για σημαντικό έργο στα δίκτυα ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Οδηγός επιβίωσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μέτρα στήριξης, 25/03/2020

Αναλυτικός οδηγός με απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα εργοδοτών και εργαζόμενων για τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ποιοι και πώς μπορούν να επωφεληθούν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Euros

 

5. Εμπλοκή στο Eurogroup: Η Γερμανία λέει "nein" στα coronabonds, 23/03/2020

Διαψεύδονται οι προσδοκίες για μεγάλες και τολμηρές αποφάσεις αύριο από τους υπουργούς Οικονομικών. Το Βερολίνο μπλοκάρει τις προτάσεις για ευρωομόλογο, θέλει διάσωση μόνο της Ιταλίας από τον ESM με «χαλαρό» μνημόνιο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Γιατί δεν είδαμε στην αντλία τη μεγάλη βουτιά του αργού, 15/03/2020

Το πετρέλαιο έγινε 25% φθηνότερο μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα μειώθηκε μόλις 1,6%. Η εξήγηση του... μυστηρίου βρίσκεται στην υψηλή φορολογία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Ξέσπασε πόλεμος τιμών στην κινητή, πρώτη «σφαίρα» από την Vodafone, 4/06/2020

Έξι νέα πακέτα με απεριόριστα data για νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρουσίασε η Vodafone και τώρα αναμένεται η απάντηση των άλλων εταιρειών του κλάδου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Αφήνουν το Airbnb και γυρίζουν σε μακροχρόνιες μισθώσεις, 23/01/2020

Αυξάνεται η προσφορά διαμερισμάτων για «κλασικές» μισθώσεις από ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τις βραχυχρόνιες. Άρχισε να γίνεται αισθητή η πίεση στα ενοίκια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. «Γκρεμίζεται» το πετρέλαιο: Η Σ. Αραβία κήρυξε «πόλεμο» στην Ρωσία, 08/03/2020

Πλημμυρίζει τις αγορές με φθηνό πετρέλαιο η Σ. Αραβία για να «γονατίσει» την Μόσχα. Προχωρά σε μεγάλη αύξηση παραγωγής και γενναίες εκπτώσεις τιμών. Προβλέψεις για πτώση της τιμής κάτω και από 20 δολ. το βαρέλι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Επτά νέες κορβέτες για το Ναυτικό από ONEX και Israeli Shipyards, 23/06/2020

Έκλεισε η συμφωνία που θα δώσει νέα δυναμική στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, ενώ αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα και για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ONEX. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

11. Γιατί δεν θα πάρετε αποζημίωση για το ίντερνετ που... σέρνεται, 14/12/2020

Ο νέος κανονισμός της ΕΕΤΤ ισοδυναμεί με άδεια στις εταιρείες για παροχή αργού ίντερνετ: ακόμη και αν μια σύνδεση έχει πραγματική ταχύτητα 1 Mbps και ονομαστική 24 Mbps, ο καταναλωτής δεν θα αποζημιώνεται. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

12. Οι 13 τράπεζες που «έσβησε» από τον χάρτη η κρίση του 2010 – 2015, 08/11/2020

Ιστορικοί τραπεζικοί οργανισμοί με πορεία 100, και πλέον, ετών αλλά και πολλές μικρές που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της ευφορίας της δεκαετίας του 2000, σαρώθηκαν από την κρίση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

13. Τα 53 ηλεκτρικά ΙΧ που επιδοτούνται – Γιατί λείπει η Tesla από τη λίστα, 04/08/2020

Ποια είναι τα μοντέλα που διατίθενται σε τιμές έως 50.000 ευρώ και είναι επιλέξιμα για επιδότηση. Η λίστα δεν περιλαμβάνει μοντέλα Tesla, αλλά η εταιρεία ετοιμάζεται για διείσδυση στην Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

14. Τα φθηνά δάνεια και πώς θα τα πάρετε: Οδηγός με 10 ερωτήσεις – απαντήσεις, 04/04/2020

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής του υπ. Οικονομικών και για τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις που θα δοθούν από τις τράπεζες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

loan

 

15. Ουρές κοντέινερ στον Πειραιά φέρνει το «ξύπνημα» της Ασίας, 02/04/2020

Τα λιμάνια της Ευρώπης υποδέχονται τα πρώτα φορτία από τα εργοστάσια της Ασίας που έφυγαν στις αρχές Μαρτίου, αλλά στο μεταξύ μεγάλος αριθμών παραγγελιών έχουν ακυρωθεί και τα κοντέινερ μένουν «μετέωρα». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

16. Η Aegean στη δίνη της διεθνούς κρίσης των αερομεταφορών, 06/03/2020

Η επιδημία θα «σβήσει» φέτος το 1/5 των εσόδων του κλάδου αερομεταφορών, προβλέπει η IATA. Ανησυχίες για την επίπτωση στην επιβατική κίνηση της Aegean, πτώση 34% για τη μετοχή από το υψηλό έτους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

17. «Ψαλίδι» μισθών στην ΑΚΤΩΡ και εθελούσια έξοδος, 13/07/2020

Μειώσεις μισθών 4% έως 15% και πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης με αποζημίωση αυξημένη κατά 40% - 50% ανακοίνωσε η ΑΚΤΩΡ στο προσωπικό, στο πλαίσιο σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

18. Σαρώνει τα έργα πληροφορικής ο ΟΤΕ, αντιδρούν οι μικρότερες εταιρείες, 23/12/2020

Οι υπερβολικά απαιτητικοί όροι διαγωνισμών ευνοούν δυσανάλογα τον ΟΤΕ και διαμορφώνουν σκηνικό απόλυτης κυριαρχίας του, όπως εκτιμούν εταιρείες μικρότερης εμβέλειας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

data-digital transformation-psifiakos metasximatismos-texnologia

 

19. Τι είναι το net-metering που κάνει τον καταναλωτή ρεύματος, παραγωγό, 22/08/2020

Με τη νέα υπηρεσία ενεργειακού συμψηφισμού κάθε καταναλωτής μπορεί να μετατραπεί σε παραγωγό της ενέργειας που χρειάζεται, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα και κάνοντας μία επιλογή φιλική στο περιβάλλον. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

20. Κλειστά θα μείνουν 7 στα 10 μεγάλα ξενοδοχεία, δεν πείθει το σχέδιο για 15 εκατ. τουρίστες, 11/05/2020

Γιατί οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι είναι προτιμότερα τα «κλειστά ρολά» από την επανεκκίνηση λειτουργίας το καλοκαίρι. Υπεραισιόδοξο το σχέδιο της κυβέρνησης για 15 εκατ. τουρίστες, αργά βήματα από την Ευρώπη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (29/8 - 4/9)

Οι αλλαγές στο net metering και την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών, το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank και η αυγουστιάτικη άνοδος του ΧΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
eurobank
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/05 - 15/05)

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, η έκδοση ομολόγου από την Costamare, οι νέες αντικειμενικές τιμές, ο κίνδυνος εμπλοκής με τις τιτλοποιήσεις και οι εξελίξεις στην Αττική Οδό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (18–24/4)

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς, οι απάτες με τα μέτρα στήριξης και οι αλλαγές που αφήνει η πανδημία στην οικονομία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (10–17/4)

Η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πολύ καλή πορεία της ζυθοποιίας Βεργίνα, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σκάνδαλο της Halkbank ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.