ΓΔ: 809.14 0.81% Τζίρος: 22.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/1 - 16/01)

Τα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι εξελίξεις στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και η επίδραση της εκλογής Μπάιντεν στις αγορές ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Οικονομικά και επιχειρηματικά νέα προσέλκυσαν περισσότερο την προσοχή των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα, με επικέντρωση στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά και τις εξελίξεις στις εταιρείες ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Βενέτης, την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την ΕΤΕ και τις κινήσεις της Intralot. 

1. Σχέδιο άμεσης επιδότησης δανείων για τις μικρές επιχειρήσεις, 13/01/2021

Φόρμουλα για άμεση στήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών με δάνεια που βγαίνουν από την αναστολή εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς θα καθυστερήσει η εφαρμογή του προγράμματος «Γέφυρα». Διαβάστε το άρθρο εδώ

2. Σήμερα «κληρώνει» για τους δύο εφοπλιστές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, 12/01/2021

Λήγει προθεσμία για την απόκτηση του 18,2% των μετοχών από τους κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκο, ενώ θεωρείται πιθανό να μετατεθεί μετά τη γενική συνέλευση η ολοκλήρωση της συναλλαγής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ellaktor_office

 

3. Σύνδρομο Μπάιντεν στις αγορές: Η νέα απειλή για τις μετοχές, 13/01/2021

«Πονοκέφαλος» οι αποτιμήσεις - ρεκόρ των αμερικανικών μετοχών, καθώς ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει μεγάλο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης και ωθούνται όλο και υψηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Βενέτης: «Κατέβασε ρολά» στην Ομόνοια, απομακρύνεται από το κέντρο, 13/01/2021

Πιθανό να κλείσουν και άλλα καταστήματα της αλυσίδας στο κέντρο λόγω των υψηλών ενοικίων και της χαμηλής κίνησης. Σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν νέα καταστήματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

benetis-trofima-fournoi

 

5. ΕΤΕ: Το σίριαλ χωρίς τέλος με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, 11/01/2021

Συνδικαλιστικές και πολιτικές πιέσεις για την ακύρωση της συναλλαγής. Παθητική στάση ακολουθεί η διοίκηση για ένα deal που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2015. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Το πρώτο καράβι που ναυλώθηκε έναντι 350.000 δολ. την ημέρα, 14/01/2021

Η εκτίναξη σε πρωτοφανή ύψη των ναύλων για τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προσφέρει ευκαιρίες και σε Έλληνες εφοπλιστές, όπως ο Πίτερ Λιβανός. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Η θυσία της «χρυσής» θυγατρικής για να σωθεί ο όμιλος της Intralot, 17/01/2021

Πώς μετατρέπεται η αμερικανική θυγατρική του ομίλου, Intralot Inc., σε «νόμισμα» για να πληρωθούν τα υπέρογκα χρέη και οι ομολογιούχοι των 750 εκατ. ευρώ μετατρέπονται σε συνεταίρους στις ΗΠΑ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις στο λιανεμπόριο, σήμερα οι ανακοινώσεις, 15/01/2021

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Από την άλλη εβδομάδα η εξέταση των άλλων κλάδων και οι αποφάσεις σχετικά με Γυμνάσια - Λύκεια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

clickaway-emporio-katastimata-magazia

 

9. Αποχωρεί από το Υπερταμείο η Ρ. Αικατερινάρη, ποια είναι η νέα διοίκηση, 15/01/2021

Τη θέση του προέδρου, μη εκτελεστικού μέλους, ανέλαβε ο Κ. Δερδεμέζης, ενώ διευθύνων σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες θα είναι ο Γ. Δημητριάδης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Το target model, η αγορά εξισορρόπησης και το έμφραγμα στην αγορά του ηλ. Ρεύματος, 10/01/2021

Νέα διαβούλευση από την ΡΑΕ για την εξεύρεση λύσης που θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις εταιριών - φορέων για το πως θα επιλυθούν οι δυσλειτουργίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital nomad-tilergasia
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/2 - 27/02)

Το ακριβό ίντερνετ, το μυστήριο με τους πύργους του Ελληνικού, οι επιδοτήσεις και τα προβλήματα στο δίκτυο ενέργειας ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που μας πέρασε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/12 - 19/12)

Η ανυπαρξία δυνατότητας αποζημίωσης για το αργό ίντερνετ, οι κινήσεις του επενδυτικού κεφαλαίου CVC Capital και οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο. 
ellaktor_office
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/11 έως 4/12/2020)

Στα ζητήματα της Ελλάκτωρ και του ανοδικού ράλι που ξέσπασε στο Χρηματιστήριο με αιχμή του δόρατος τις τραπεζικές μετοχές, επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών αυτή την εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/11 έως 21/11/2020)

Σε θέματα για τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τραπεζών, τη «μαύρη τρύπα» στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάκτωρ και την επιστρεπτέα προκαταβολή επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (08 - 14/11)

Σε θέματα για την τραπεζική κρίση του 2010 - 2015, την πορεία της Aegean, την κλιματική αλλαγή και την πυρηνική ενέργεια και τις εξελίξεις στην Τρ. Πειραιώς επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών.