ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/1 - 16/01)

Τα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι εξελίξεις στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και η επίδραση της εκλογής Μπάιντεν στις αγορές ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Οικονομικά και επιχειρηματικά νέα προσέλκυσαν περισσότερο την προσοχή των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα, με επικέντρωση στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά και τις εξελίξεις στις εταιρείες ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Βενέτης, την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την ΕΤΕ και τις κινήσεις της Intralot. 

1. Σχέδιο άμεσης επιδότησης δανείων για τις μικρές επιχειρήσεις, 13/01/2021

Φόρμουλα για άμεση στήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών με δάνεια που βγαίνουν από την αναστολή εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς θα καθυστερήσει η εφαρμογή του προγράμματος «Γέφυρα». Διαβάστε το άρθρο εδώ

2. Σήμερα «κληρώνει» για τους δύο εφοπλιστές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, 12/01/2021

Λήγει προθεσμία για την απόκτηση του 18,2% των μετοχών από τους κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκο, ενώ θεωρείται πιθανό να μετατεθεί μετά τη γενική συνέλευση η ολοκλήρωση της συναλλαγής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ellaktor_office

 

3. Σύνδρομο Μπάιντεν στις αγορές: Η νέα απειλή για τις μετοχές, 13/01/2021

«Πονοκέφαλος» οι αποτιμήσεις - ρεκόρ των αμερικανικών μετοχών, καθώς ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει μεγάλο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης και ωθούνται όλο και υψηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Βενέτης: «Κατέβασε ρολά» στην Ομόνοια, απομακρύνεται από το κέντρο, 13/01/2021

Πιθανό να κλείσουν και άλλα καταστήματα της αλυσίδας στο κέντρο λόγω των υψηλών ενοικίων και της χαμηλής κίνησης. Σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν νέα καταστήματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

benetis-trofima-fournoi

 

5. ΕΤΕ: Το σίριαλ χωρίς τέλος με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, 11/01/2021

Συνδικαλιστικές και πολιτικές πιέσεις για την ακύρωση της συναλλαγής. Παθητική στάση ακολουθεί η διοίκηση για ένα deal που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2015. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Το πρώτο καράβι που ναυλώθηκε έναντι 350.000 δολ. την ημέρα, 14/01/2021

Η εκτίναξη σε πρωτοφανή ύψη των ναύλων για τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προσφέρει ευκαιρίες και σε Έλληνες εφοπλιστές, όπως ο Πίτερ Λιβανός. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Η θυσία της «χρυσής» θυγατρικής για να σωθεί ο όμιλος της Intralot, 17/01/2021

Πώς μετατρέπεται η αμερικανική θυγατρική του ομίλου, Intralot Inc., σε «νόμισμα» για να πληρωθούν τα υπέρογκα χρέη και οι ομολογιούχοι των 750 εκατ. ευρώ μετατρέπονται σε συνεταίρους στις ΗΠΑ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις στο λιανεμπόριο, σήμερα οι ανακοινώσεις, 15/01/2021

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Από την άλλη εβδομάδα η εξέταση των άλλων κλάδων και οι αποφάσεις σχετικά με Γυμνάσια - Λύκεια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

clickaway-emporio-katastimata-magazia

 

9. Αποχωρεί από το Υπερταμείο η Ρ. Αικατερινάρη, ποια είναι η νέα διοίκηση, 15/01/2021

Τη θέση του προέδρου, μη εκτελεστικού μέλους, ανέλαβε ο Κ. Δερδεμέζης, ενώ διευθύνων σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες θα είναι ο Γ. Δημητριάδης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Το target model, η αγορά εξισορρόπησης και το έμφραγμα στην αγορά του ηλ. Ρεύματος, 10/01/2021

Νέα διαβούλευση από την ΡΑΕ για την εξεύρεση λύσης που θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις εταιριών - φορέων για το πως θα επιλυθούν οι δυσλειτουργίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (01–8/5)

Οι αλλαγές στο Ε1 και η μείωση φόρου αλλά και θέματα που αφορούν στο «κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο αλλά και στη διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.
euro, metrita, cash, money
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (28/3–2/4)

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς και η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν τα θέματα των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily, την εβδομάδα που πέρασε.
forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (07/03-13/03)

Φορολογικά θέματα αλλά κυρίως οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο ζήτησης ήταν μεταξύ αυτών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily.