ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Το σχέδιο της Mohegan για το καζίνο στο Ελληνικό.

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (31/01 - 06/02)

Η υπόθεση της Ελλάκτωρ, οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό, οι διαφορές κυβέρνησης - τραπεζών για τους πλειστηριασμούς και ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ, οι καθυστερήσεις στη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, η απίστευτη φούσκα της Gamestop, οι μεγάλες αλλαγές του 2021 στους μισθούς και τις συντάξεις, το χάσμα τραπεζών – κυβέρνησης για πλειστηριασμούς και ειδική διαχείριση, ο «χρυσός» διαγωνισμός 43 εκατ. ευρώ για το μετρό και ο συνωστισμός «μνηστήρων» για τη ΛΑΡΚΟ και οι δυσκολίες στο διαγωνισμό ήταν τα θέματα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου ήταν:

1. Η ονοματολογία στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και οι φήμες για ντόμινο στις κατασκευές, 03/02/2021

Κατεπείγουσα η ανάγκη επιλογής νέων κορυφαίων στελεχών στην ΑΚΤΩΡ, ποια ονόματα συζητούνται. Σενάρια για συνεργασίες κορυφαίων εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ellaktor_office

 

2. Ελληνικό: Χαμένο και το '21 για το μεγάλο έργο, νέα δεδομένα με την πανδημία, 05/02/2021

Πολύπλοκες οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση των κρίσιμων συμβάσεων. Δύσβατος ο δρόμος για την ενεργοποίηση της συμφωνίας χρηματοδότησης ύψους 1,182 δισ., προβληματίζει το ρίσκο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Η απίστευτη φούσκα της Gamestop και η εξέγερση κατά της Wall Street, 31/01/2021

Νεαροί επενδυτές οδηγούν σε άνοδο έως και 2.235% μια ασήμαντη περιφερειακή μετοχή της Ν. Υόρκης για να «τσακίσουν» τα hedge funds που παίρνουν θέσεις short. Γιατί δεν φοβάται η Wall Street αυτή την επίθεση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Gamestop

 

4. «Κούρεμα» 50% σε όλες τις οφειλές από την επιστρεπτέα προκαταβολή, 03/02/2021

Πολύ κοντά η κυβέρνηση σε οριστική απόφαση για διαγραφή του μισού ποσού που έλαβαν οι επιχειρήσεις και με τους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος. Άνοιξε το δρόμο απόφαση της Κομισιόν. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Όλες οι μεγάλες αλλαγές του 2021 στους μισθούς και τις συντάξεις, 02/02/2021

Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Πότε πληρώνονται αυξήσεις των συντάξεων και αναδρομικά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

forologia, foroi, logistes, oikonomia

 

6. Αδιέξοδο με τα ακίνητα του Σκαραμαγκά, διεκδικήσεις από Δήμο Χαϊδαρίου, 04/02/2021

Την προβλήτα 4 των ναυπηγείων διεκδικεί με εξώδικη δήλωση προς την ΕΤΑΔ ο δήμος Χαϊδαρίου, ενώ την Παρασκευή εκτιμάται ότι δεν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τα ακίνητα που θέλει πουλήσει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Πάνω από 80% συμμετοχή στην ανταλλαγή του ομολόγου 2021 της Intralot, 02/02/2021

Οι κάτοχοι των ομολόγων θα πάρουν νέους τίτλους που θα εκδοθούν από την αμερικανική θυγατρική Intralot Inc., ενώ εκκρεμεί η έγκριση αντίστοιχης πρότασης αναδιάρθρωσης για το ομόλογο 500 εκατ. του 2024. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Χάσμα τραπεζών – κυβέρνησης για πλειστηριασμούς και ειδική διαχείριση, 04/02/2021

«Παγώνουν» πλειστηριασμοί που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, ενώ προωθείται ρύθμιση που αλλάζει τη σειρά κατάταξης των πιστωτών και προβληματίζει έντονα τις τράπεζες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. «Χρυσός» διαγωνισμός 43 εκατ. ευρώ για τεχνικό σύμβουλο στο μετρό, 01/02/2021

Προκηρύχθηκε για δεύτερη φορά και με πολύ αυξημένο προϋπολογισμό ο διαγωνισμός για την επιλογή τεχνικού συμβούλου για τη γραμμή 4. Έρχεται διαγωνισμός 30 εκατ. ευρώ και από την ΕΡΓΟΣΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Ο συνωστισμός «μνηστήρων» της ΛΑΡΚΟ και οι δυσκολίες στο διαγωνισμό, 02/02/2021

Ισχυρό ενδιαφέρον από μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα της Ελλάδας και της διεθνούς αγοράς, καθώς το νικέλιο βρίσκεται κοντά σε ρεκόρ 6ετίας. Εμπόδια στην πώληση οι μεγάλες απαιτούμενες επενδύσεις και το ακριβό ρεύμα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (29/8 - 4/9)

Οι αλλαγές στο net metering και την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών, το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank και η αυγουστιάτικη άνοδος του ΧΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
eurobank
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/05 - 15/05)

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, η έκδοση ομολόγου από την Costamare, οι νέες αντικειμενικές τιμές, ο κίνδυνος εμπλοκής με τις τιτλοποιήσεις και οι εξελίξεις στην Αττική Οδό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (18–24/4)

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς, οι απάτες με τα μέτρα στήριξης και οι αλλαγές που αφήνει η πανδημία στην οικονομία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (10–17/4)

Η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πολύ καλή πορεία της ζυθοποιίας Βεργίνα, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σκάνδαλο της Halkbank ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.