ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intralot

Πάνω από 80% συμμετοχή στην ανταλλαγή του ομολόγου 2021 της Intralot

Οι κάτοχοι των ομολόγων θα πάρουν νέους τίτλους που θα εκδοθούν από την αμερικανική θυγατρική Intralot Inc., ενώ εκκρεμεί η έγκριση αντίστοιχης πρότασης αναδιάρθρωσης για το ομόλογο 500 εκατ. του 2024.

Ομολογιούχοι που κατέχαν περισσότερο από το 80% των ομολογιών της Intralot που λήγουν τον προσεχή Σεπτέμβριο αποδέχθηκαν τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πρότεινε η εταιρεία. Μέσα στους επόμενους μήνες θα κριθεί η τύχη αντίστοιχης πρότασης αναδιάρθρωσης που έχει κατατεθεί για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024. Η προθεσμία για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ (λήξεως Σεπτεμβρίου 2021) έληξε χθες το βράδυ στις 7 ώρα Ελλάδος σε συνέχεια της παράτασης που είχε δοθεί την προηγούμενη Δευτέρα.

Η συμφωνία αναδιάρθρωσης προβλέπει την ανταλλαγή των τίτλων, ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, με νέα ομόλογα αξίας 205 εκατ. ευρώ (δηλαδή προβλέπεται «κούρεμα» 45 εκατ. ευρώ ή 18%) που θα εκδώσει η Intralot Inc. η θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ. Οι νέες εξασφαλισμένες ομολογίες θα έχουν πληρωτέο επιτόκιο 5,90% τον πρώτο και δεύτερο χρόνο από την έκδοση, 7,00% τον τρίτο χρόνο από την έκδοση και 7,25% στη συνέχεια.

Η Intralot Inc. αποτελεί και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εισηγμένης καθώς είχε στο εννεάμηνο του 2020 έσοδα 93,9 εκατ. ευρώ, από τα 266,1 εκατ. ευρώ που παρουσίασε συνολικά ο όμιλος Intralot. Δηλαδή συνεισέφερε περίπου ένα στα τρία ευρώ κύκλου εργασιών αλλά είχε ταυτόχρονα σημαντικότατο μερίδιο στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου με 36,8 εκατ. ευρώ από τα 45,2 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία για το ομόλογο που λήγει τον φετινό Σεπτέμβριο επιτρέπει στη διοίκηση της Intralot να επικεντρωθεί στους κατόχους του μεγάλου ομολόγου, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024 και έχει κουπόνι 5,25%. Η Intralot και οι σύμβουλοί της προτείνουν να ανταλλάξουν τις ομολογίες τους με το 49% μιας νέας εταιρείας στην οποία θα ανήκει η αμερικανική θυγατρική Intralot Inc. Στην περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία, οι ομολογιούχοι θα ελέγχουν το 49% αλλά θα διαθέτουν αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας, δικαιώματα αρνησικυρίας σε συγκεκριμένες αποφάσεις, κ.λπ.

Όπως είχε ανακοινώσει η Intralot ορισμένοι κάτοχοι ομολογιών που λήγουν το 2024 - και ταυτόχρονα κατέχουν και ομόλογα του 2021 – προχωρούν σε μια πρώτη κίνηση και εγγυώνται πως θα ανταλλάξουν ομόλογα του 2024 αξίας κοντά στα 68 εκατ. ευρώ με το 18,7% της νέας εταιρείας που θα ελέγχει την Intralot Inc. Στις προοπτικές της τελευταίας έχει αναφερθεί πρόσφατα το Business Daily καθώς η εταιρεία θεωρεί πως θα επωφεληθεί από την προβλεπόμενη ανάπτυξη της αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού των ΗΠΑ που από μόλις 1,4 δισ. δολάρια το 2020 αναμένεται να εκτοξευθεί στα 20 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Η Intralot Inc. έχει ήδη εν λειτουργία το σύστημα για το αθλητικό στοίχημα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και τα τελευταία χρόνια – παράλληλα με τα παραδοσιακά συμβόλαια με αμερικανικές λοταρίες και καζίνο – επιχειρεί να αξιοποιήσει τη νομοθετική αλλαγή του 2018 όταν το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ προχώρησε στην άρση απαγόρευσης του αθλητικού στοιχήματος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς η Intralot έγινε... αμερικανική: Από τις ΗΠΑ το 79% των κερδών

Κατά 95% η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας προέρχεται πλέον από τις θυγατρικές στις ΗΠΑ και τη Μάλτα, ενώ έχει εξαϋλωθεί η συνεισφορά άλλων, παραδοσιακά ισχυρών αγορών, όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία.
Intralot
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα εμπόδια στην τελική ευθεία για το «κούρεμα» χρέους της Intralot

Συνεχίζεται η προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών στην ανταλλαγή του ομολόγου του 2021 μέχρι να φθάσουν στο κρίσιμο όριο του 90% της έκδοσης. Δεν αποκλείεται και η προσφυγή για δικαστικό συμβιβασμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η χρυσή ευκαιρία της Intralot στις ΗΠΑ και οι απειλητικοί ανταγωνιστές

Η αμερικανική θυγατρική του ελληνικού ομίλου μπορεί να επωφεληθεί από την αναμενόμενη εκτόξευση τζίρου του αθλητικού στοιχήματος στην Αμερική, αλλά βρίσκει μπροστά της κολοσσούς, όπως η βρετανική Entain.