ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intralot

Intralot: Σήμερα στις 19.00 «κληρώνει» για την αναδιάρθρωση χρέους

Οι κάτοχοι του ομολόγου 250 εκατ. ευρώ που λήγει τον Σεπτέμβριο 2021 καλούνται να αποφασίσουν αν θα το ανταλλάξουν με ένα νέο τίτλο της Intralot Inc., αξίας 205 εκατ. ευρώ.

Απόψε στις 7.00 ώρα Ελλάδος (5.00 μ.μ. ώρα Λονδίνου) λήγει η προθεσμία που έχουν οι ομολογιούχοι της Intralot, κάτοχοι του ομολόγου που λήγει τον Σεπτέμβριο 2021, για να δηλώσουν αν αποδέχονται τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους, στην οποία κατέληξε η εταιρεία με επενδυτές που κατέχουν το 75% της συγκεκριμένης έκδοσης (συμφωνία lock-up).

Η συμφωνία αναδιάρθρωσης προβλέπει την ανταλλαγή των τίτλων ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ με νέα ομόλογα αξίας 205 εκατ. ευρώ, δηλαδή ενσωματώνεται ένα «κούρεμα» ονομαστικής αξίας κατά 18%. Σημειώνεται ότι το νέο ομόλογο προτείνεται να εκδοθεί από την αμερικανική θυγατρική του ομίλου, την Intralot Inc., που έχει και τις καλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές και αξιοποιείται από τον όμιλο της Intralot για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του δανεισμού, όπως έχει γράψει το Business Daily.

Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί στους ομολογιούχους έληγε την περασμένη Δευτέρα και παρατάθηκε για μία εβδομάδα. Όπως είχε ανακοινωθεί από την Intralot, αυτό αποφασίστηκε «προκειμένου να δοθεί στους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021 περισσότερος χρόνος για τη μελέτη των υποστηρικτικών εγγράφων».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία της εισηγμένης με ομάδα ομολογιούχων, οι οποίοι κατέχουν το 75% των τίτλων του ομολόγου που λήγει φέτος και ποσοστό άνω του 13% στο ομόλογο του 2024, ανοίγει τον δρόμο για την αναδιάρθρωση χρέους της Intralot, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ (ομόλογο λήξεως 2021 ύψους 250 εκατ. ευρώ και ομόλογο λήξεως 2024, ύψους 500 εκατ. ευρώ).

Στους κατόχους του ομολόγου του 2024 προτείνεται να ανταλλάξουν τους τίτλους με μετοχές ολλανδικής θυγατρικής (μέχρι 49%), η οποία είναι μητρική της αμερικανικής Intalot Inc. Ουσιαστικά, δηλαδή, η Intralot επιδιώκει να αξιοποιήσει τις μετοχές της καλύτερης θυγατρικής της, που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, σαν «νόμισμα» για την αποπληρωμή των ομολόγων των 500 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 80% της Intralot do Brazil

Η SAGA είναι ο μοναδικός έτερος μέτοχος της “Intralοt do Brasil” συμμετέχοντας με το υπόλοιπο 20%. Η Intralοt θα συνεχίσει να παρέχει τεχνολογία τυχερών παιχνιδιών στην “Intralοt do Brasil” μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένα τα έσοδα και τα κέρδη προ φόρων της Intralot το α΄ τρίμηνο

Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2021 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 8,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε στρατηγικές αγορές με υψηλότερα περιθώρια» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.