ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: INTRALOT

Θολό τοπίo για τη διαπραγμάτευση της Intralot με τους ομολογιούχους

Τα στελέχη της Intralot απέφυγαν να δεσμευθούν για το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης για το ομόλογο του 2021, αν και επανέλαβαν ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία.

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις συζητήσεις της Intralot με τους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση του χρέους και μετά τη σημερινή ενημέρωση των αναλυτών από τον Χρυσόστομο Σφάτο, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο το ομίλου, καθώς από την πλευρά της διοίκησης της Intralot τονίσθηκε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των συζητήσεων, αν και αναφέρθηκε ότι η εταιρεία βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Ειδικότερα, τα στελέχη της Intralot υπογράμμισαν ότι οι συζητήσεις προχωρούν με μεγάλο ποσοστό των ομολογιούχων που κατέχουν τους τίτλους, οι οποίοι λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2021 και ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα υπάρχει κάποια δεσμευτική συμφωνία.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο του 2021, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, θα «πυροδοτήσει» αθέτηση υποχρεώσεων και για τον τίτλο ύψους 474 εκατ. ευρώ, ο οποίος λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024 (cross default).

Πάντως το ομόλογο του 2021, μετά τη «βουτιά» της τιμής του κάτω και από το 35 (35% της ονομαστικής αξίας) την άνοιξη, έχει πλέον κερδίσει έδαφος και διαπραγματεύεται με τιμή άνω του 50.

Το ομόλογο λήξεως 2021 της Intralot

intralot_bond21

Κατά τα λοιπά, τα στελέχη της Intralot ανέφεραν στους αναλυτές ότι υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία του δ' τριμήνου, παρά την εκδήλωση δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς δεν θα δεχθεί ο όμιλος ανάλογο πλήγμα με αυτό του πρώτου τριμήνου, δεδομένου ότι δεν έκλεισε η δραστηριότητα στη Μάλτα, ενώ συνεχίζονται οι αθλητικές δραστηριότητες και έχει ανοίξει, μετά το lockdown, η αγορά της Αυστραλίας.

Για το τρίτο τρίμηνο, τα στελέχη της Intralot σημείωσαν την ανθεκτικότητα που έδειξαν οι δραστηριότητες του ομίλου στην αμερικανική αγορά, με αύξηση εσόδων κατά 13%.

Σχετικά με τη ρευστότητα του ομίλου, αναφέρθηκε ότι έχει μειωθεί από 152 σε 100 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένει ικανοποιητική, δεδομένου ότι για τις λειτουργικές ανάγκες του ομίλου (χωρίς επενδύσεις) απαιτούνται 18 - 20 εκατ. ευρώ κάθε τρίμηνο.

Σχετικά με το μέλλον και τις επερχόμενες συμβάσεις, τα στελέχη της Intralot ανέφεραν ότι οι προσπάθειες εστιάζονται σε 5 - 6 μεγάλα έργα στην Ευρώπη και στον Καναδά.

Όσον αφορά τους πρόσθετους φόρους που έχουν επιβάλει οι βουλγαρικές αρχές για τις δραστηριότητας που σταμάτησαν στη γειτονική χώρα, τα στελέχη της Intralot ανέφεραν ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι άμεσα εκτελεστές και θα προηγηθεί εξέταση προσφυγής στα τοπικά δικαστήρια, ενώ, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για επιβαρύνσεις που δεν θα καταλήξουν να επιβαρύνουν τον όμιλο της Intralot, αλλά την τοπική εταιρεία που «έτρεχε» τη δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα του 9μήνου

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε χθες το Business Daily, επιδεινώνονται σοβαρά τα οικονομικά μεγέθη της Intalot, μετά την απώλεια στρατηγικής σημασίας δραστηριοτήτων (Τουρκία, Βουλγαρία) και εν μέσω των δυσμενών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία για τα τυχερά παιχνίδια.

Ειδικότερα, με κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 52% και οκταπλάσιες ζημιές σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019 έκλεισε το 9μηνο για την Intralot. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 52,1%, στα 555,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων οκταπλασιάσθηκαν, φθάνοντας τα 56,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης,

  • Κατά το εννεάμηνο του 2020, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €266,1 εκατ. Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €45,2 εκατ., ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στα €40,4 εκατ.
  • Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-63,5 εκατ.
  • Οι δραστηριότητες μας στην Βόρεια Αμερική, κάτω από την INTRALOT Inc., σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση (Κύκλος εργασιών +13,0%, EBITDA +49,2%).
  • Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2020 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 26,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 9,1% σε ετήσια βάση.
  • Οι Καθαρές Επενδύσεις κατά το εννεάμηνο του 2020 ανήλθαν στα €27,7 εκατ., μειωμένες κατά 37,2% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2019.
  • Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του εννεάμηνου του 2020 ανήλθαν στα €107,2 εκατ. Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €641,6 εκατ., αυξημένος κατά €7,6 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα βασικά μεγέθη της Intralot

intralot9m2020

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 80% της Intralot do Brazil

Η SAGA είναι ο μοναδικός έτερος μέτοχος της “Intralοt do Brasil” συμμετέχοντας με το υπόλοιπο 20%. Η Intralοt θα συνεχίσει να παρέχει τεχνολογία τυχερών παιχνιδιών στην “Intralοt do Brasil” μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένα τα έσοδα και τα κέρδη προ φόρων της Intralot το α΄ τρίμηνο

Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2021 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 8,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε στρατηγικές αγορές με υψηλότερα περιθώρια» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.