ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (27/6 - 3/7)

Οι πλούσιες παροχές στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, η είσοδος του ΟΤΕ στις ψηφιακές πληρωμές και η αποκλειστική συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα ήταν μεταξύ των θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.

Οι πλούσιες παροχές στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, η είσοδος του ΟΤΕ στις ψηφιακές πληρωμές με δίκτυο 400 καταστημάτων και η αποκλειστική συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα στο Business Daily, η πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς, ο νέος ΕΝΦΙΑ, οι 30 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank και το «παζάρι» για το ποσοστό του ΤΧΣ, η «φούσκα» αιτήσεων στην αγορά των ΑΠΕ, οι σκληροί όροι που επέβαλαν οι ομολογιούχοι για συμφωνία με την Intralot, καθώς και το ακριβό ίντερνετ στην Ελλάδα ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 27 Ιουνίου με 3 Ιουλίου:

1. Πλούσιες παροχές στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τρ. Πειραιώς, 29/06/2021

Ακόμη και τους 60 καθαρούς μισθούς μπορεί να ξεπεράσει η αποζημίωση, ενώ το πλαφόν ανεβαίνει στα 200.000 ευρώ. Μεσοπρόθεσμος στόχος της τράπεζας, η μείωση προσωπικού από 10.400 σε 8.000 άτομα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Μπαίνει στις ψηφιακές πληρωμές ο ΟΤΕ με δίκτυο 400 καταστημάτων, 27/06/2021

Μετά την καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία, ο ΟΤΕ είναι πλέον έτοιμος να θέσει σε λειτουργία την Cosmote Payments, μπαίνοντας στα εδάφη των τραπεζών. Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρει. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

OTE, Cosmote

 

3. Γ. Στουρνάρας: Με «ανοικτά χαρτιά» στο Business Daily για οικονομία, τράπεζες, 01/07/2021

Αποκλειστική συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος: Τι δηλώνει για την επόμενη ημέρα της χώρας, το Ταμείο Ανάκαμψης, τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, τις συγχωνεύσεις, τα «κόκκινα» δάνεια, τη χρηματοδότηση των ΜμΕ και την asset management company. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Καθοριστικές οι επόμενες 2 εβδομάδες για τη φετινή τουριστική χρονιά, 28/06/2021

Μεγάλη ζήτηση από πολίτες των Βαλκανίων, η γερμανική αγορά παραμένει το «στήριγμα» του ελληνικού τουρισμού, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η προσέλευση Βρετανών τουριστών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Μάνη, Πελοπόννησος

 

5. Στην τελική ευθεία για τον νέο ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές σε κλιμάκια, συντελεστές, 30/06/2021

Συγκροτείται η ειδική ομάδα στο υπ. Οικονομικών που θα παρουσιάσει προτάσεις. Στόχος, να μην φέρουν αλλαγές στη φορολογική επιβάρυνση οι πρόσφατες αναπροσαρμογές αντικειμενικών αξιών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Με λίγα κλικ οι μεταβιβάσεις ακινήτων: 30 ερωτήσεις και απαντήσεις, 28/06/2021

Με το νέο καθεστώς μπαίνει τέλος στις χειρόγραφες, χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες και πλέον η διεκπεραίωση των υποθέσεων θα είναι απλή, γρήγορη και θα ολοκληρώνεται σε 9 βήματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank και το «παζάρι» για το ποσοστό του ΤΧΣ, 28/06/2021

Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος προκρίνουν τη μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ στην τράπεζα. Επιμένει η διοίκηση του ΤΧΣ για την άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων. Σήμερα ξεκινά η ΑΜΚ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. «Φούσκα» αιτήσεων στην αγορά των ΑΠΕ, σε ισχυρή πίεση οι τιμές, 28/06/2021

Έντονος προβληματισμός του προέδρου της ΡΑΕ για τον πληθωρισμό αιτήσεων που οδηγεί σε μείωση τιμών. Καθιερώνει «τσουχτερή» εγγυητική το υπουργείο Ενέργειας για να μπουν φραγμοί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Σκληρούς όρους επέβαλαν οι ομολογιούχοι για συμφωνία με την Intralot, 29/06/2021

Αυτονομείται από τον όμιλο η «χρυσή» θυγατρική στις ΗΠΑ, καθώς θα έχουν σοβαρό έλεγχο σ’ αυτήν οι ομολογιούχοι που συμμετέχουν στη συμφωνία για το χρέος των 250 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην Ε.Ε.: Έχουμε το πιο ακριβό ίντερνετ, 29/06/2021

Κατά 73% ακριβότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι τιμές των συνδέσεων στο διαδίκτυο, άνοιξε κι άλλο η ψαλίδα τη χρονιά της πανδημίας. Στρεβλώσεις ανταγωνισμού «βλέπει» η Επιτροπή Πισσαρίδη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

optiki ina-fiber-internet-broadband
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εικαστική έκθεση «Εκ-Στάσεις: Απόπειρες Απεικόνισης της Ελευθερίας»

Η έκθεση πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς, με χορηγία από την Τράπεζα Πειραιώς από τις 10 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Tα Φωτεινά Αστέρια των Παιδικών Χωριών SOS στο City Link

Η Τράπεζα Πειραιώς μαζί με τα Παιδικά Χωριά SOS, υλοποίησε και φέτος εργαστήρι ζωγραφικής, στο οποίο τα παιδιά ζωγράφισαν αστέρια. Η σύνθεση των αστεριών τους δημιούργησε «Το φωτεινό μας αστέρι», το Γούρι του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για το 2020.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/11 - 27/11)

Όλα όσα αλλάζουν στην αδειοδότηση ΑΠΕ, το πώς γίνεται η Νιτσιάκος η μεγαλύτερη βιομηχανία κρέατος στην Ελλάδα καθώς και η αποκλειστική συνέντευξη του Ι. Λιανού στο BusinessDaily ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.