ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σύμη, Δωδεκάνησα
Φωτο: Σύμη, Δωδεκάνησα. Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (4/07 - 10/07)

Οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν εκατομμύρια για κατοικίες σε ελληνικά νησιά, το ράλι στην αγορά των ποδηλάτων και η ισχυρή πίεση για αύξηση τιμών, καθώς και η ανατροπή που έγινε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν εκατομμύρια για κατοικίες σε ελληνικά νησιά, το ράλι στην αγορά των ποδηλάτων και η ισχυρή πίεση για αύξηση τιμών, καθώς και η ανατροπή που έγινε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το παράδοξο με τα δάνεια των «μικρών» επιχειρήσεων που λένε όχι στις τράπεζες, η αύξηση 32% στην τιμή του ρεύματος μέσα σε ένα μήνα, η ιστορική αλλαγή πολιτικής από την ΕΚΤ που ανακοίνωσε η Κρ. Λαγκάρντ, το χτύπημα που έφερε πάλι στις αγορές ο κορονοϊός, οι μάχες των ισχυρών εταιρειών για την πίτα του 1 δισ. ευρώ στα απορρίμματα, η Capital του Β. Μαρινάκη που ετοιμάζει μεγάλη έκδοση ομολόγων στο ΧΑ, καθώς και η «μάχη» ανάμεσα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εναντίον ΕΕΤΤ για εποπτεία σε κολοσσούς ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 4 με 10 Ιουλίου ήταν: 

1. Ευρωπαίοι πληρώνουν εκατομμύρια για κατοικίες σε ελληνικά νησιά, 05/07/2021

Νησιά και παράκτιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των αγοραστών από την κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με την Engel & Volkers. Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Ράλι στην αγορά των ποδηλάτων και ισχυρή πίεση για αύξηση τιμών, 04/07/2021

Μεγάλη ζήτηση και αυξημένα κόστη εισαγωγής ανταλλακτικών έφεραν αυξήσεις στις τιμές χονδρικής, ενώ στις ΗΠΑ καταγράφεται άλμα των τιμών λιανικής. Κερδίζουν έδαφος και τα ηλεκτρικά, επιδότηση σε σχεδόν 7.500 ποδήλατα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Ανατροπή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, νέος ιδιοκτήτης ο Γ. Προκοπίου, 07/07/2021

Μεγαλύτερες προσφορές από τον όμιλο του Θ. Πριόβουλου υπέβαλε στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα ναυπηγεία ο εφοπλιστής Προκοπίου. Έδωσε 25 εκατ. στο διαγωνισμό του διαχειριστή και 37 εκατ. στο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Το παράδοξο με τα δάνεια των «μικρών»: Γιατί λένε «όχι» στις τράπεζες, 07/04/2021

Αναξιοποίητο το πρόγραμμα για εγγυημένα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις. Εκταμιεύσεις μόλις 10 εκατ. ευρώ από τα 500 εκατ. που μπορούν να δοθούν. Πενήντα χιλιάδες mail έστειλε τράπεζα και μόνο 2.000 επιχειρήσεις έδειξαν ενδιαφέρον. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Trapeza, Bank

 

5. «Ηλεκτροσόκ» με αύξηση 32% στην τιμή του ρεύματος μέσα σε ένα μήνα, 06/07/2021

Άλμα της χονδρικής τιμής τον Ιούνιο από 63 σε 83 ευρώ/MWh ενεργοποιεί τις ρήτρες στις συμβάσεις προμήθειας και φέρνει μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς. Γιατί δεν θα σταματήσει η ανοδική πορεία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Ιστορική αλλαγή πολιτικής από την ΕΚΤ ανακοινώνει σήμερα η Λαγκάρντ, 08/07/2021

Αναθεωρείται ο στόχος για τον πληθωρισμό, γίνεται ανεκτή απόκλιση πάνω από το 2%. Συνεχίζεται η πολιτική μηδενικών επιτοκίων και οι αγορές ομολόγων. Μεγάλη κερδισμένη η οικονομία της Ελλάδας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Χτυπάει πάλι τις αγορές ο κορονοϊός, «βουτιά» σε Αθήνα και Ευρώπη, 08/07/2021

Ανησυχία για «φρενάρισμα» της ανάπτυξης από το νέο κύμα της πανδημίας. Χαμηλότερα από τις 860 μονάδες ο Δείκτης, μεγάλες πιέσεις για Coca-Cola HBC στο -3,7%. Απώλειες κοντά στο 2% για Ευρώπη και αμερικανικά futures. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Απορρίμματα: Μάχες ισχυρών εταιρειών για την πίτα του 1 δισ. ευρώ, 08/07/2021

Στο διαγωνισμό για τη μονάδα της Θεσσαλονίκης η πρώτη προσφυγή από την κοινοπραξία Motor Oil - Θαλής. Φόβοι για μακρά παράταση των διαδικασιών ανταγωνισμού διαλόγου στους δύο μεγάλους διαγωνισμούς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

waste management

 

9. Η Capital του Β. Μαρινάκη ετοιμάζει μεγάλη έκδοση ομολόγων στο ΧΑ, 07/07/2021

Έκδοση ομολόγου που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ προετοιμάζει ο ναυτιλιακός όμιλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, με στόχο να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα. Ενδιαφέρον για το ΧΑ εκδηλώνουν και άλλες ελληνόκτητες ναυτιλιακές εταιρείες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Επιτροπή Ανταγωνισμού εναντίον ΕΕΤΤ: «Μάχη» για εποπτεία σε κολοσσούς, 05/07/2021

Οι δύο αρχές ερίζουν για την εποπτεία κολοσσών της τεχνολογίας, όπως η Google και η Facebook. Όλα θα κριθούν από σχετικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόδος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/9 - 25/9)

Οι επιχειρήσεις που «υιοθέτησαν» καμένο δάσος, η επέκταση του δικτύου 5G και το «στοπ» στα «χαράτσια» στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την περασμένη εβδομάδα.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού μέσω των χρημάτων

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς της ΕΚΤ και επιστήμονες. Στα κέρματα ο ιός έπαυε να ειναι μεταδοτικός μετά από ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σπάνιο να μολυνθεί κάποιος από χαρτονόμισμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/7 - 24/7)

Οι μεγάλες αυξήσεις που έρχονται στην τιμή του καφέ, οι κρατήσεις για Airbnb που έπεσαν μετά τα μέτρα στη Μύκονο και τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο τουρισμός αντέχει, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/7 - 17/7)

Το ασυνήθιστα καυτό καλοκαίρι στο Χρηματιστήριο, καθώς αναμένεται να εισέλθουν στην Κύρια Αγορά δύο εταιρείες, η συνέντευξη του Αν. Ροζολή, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού καθώς και το θέμα για τα ξενοδοχεία που πωλούνται ή βγαίνουν στο σφυρί ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.