ΓΔ: 858.84 0.90% Τζίρος: 59.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:37:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 21 δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily για το 2021

Ενέργεια, η πορεία του φυσικού αερίου και οι ευκαιρίες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τηλεπικοινωνίες και θέματα αγοράς, τράπεζες και αμυντική βιομηχανία ήταν τα θέματα του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο τη χρονιά που μας πέρασε.

Η μεγάλη πτώση της τιμής του φυσικού αερίου, οι μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια σταθερής χρέωσης της ΔΕΗ, το τέλος των υψηλών κερδών από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι επενδύσεις του ΟΤΕ σε οπτική ίνα, η «χρυσή» 12άδα των μερισμάτων, η ανάκαμψη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, το net metering και πώς κάθε καταναλωτής μπορεί να μετατραπεί σε παραγωγό ενέργειας, το τέλος εποχής για την βενζίνη, το υβριδικό μοντέλο εργασίας για 700 εργαζόμενους της Eurobank, η αποχώρηση της Εθνικής Τράπεζας από την Αίγυπτο, η επιστροφή των στεγαστικών δανείων, οι καταθέσεις με αρνητικό επιτόκιο και οι περιπέτειες της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς ήταν τα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily το 2021.

Αναλυτικά τα 21 πιο δημοφιλή θέματα του Businss Daily για το 2021 ήταν:

1. «Γκρεμίστηκαν» 45% οι τιμές του αερίου, έρχονται φορτία αμερικανικού LNG, 24/12/2021

Η τιμή του αερίου υποχωρεί σήμερα κατά 24%, στο επίπεδο των 100 ευρώ/μεγαβατώρα, ενώ την Τετάρτη είχε εκτιναχθεί πάνω από τα 180 ευρώ. Προβλέψεις για βελτίωση του καιρού, καταλυτική σημασία της στροφής φορτίων αμερικανικού LNG προς την Ευρώπη. Διαβάστε το θέμα εδώ.

 

2. Αύξηση 71% από τη ΔΕΗ στο τιμολόγιο ρεύματος με σταθερή χρέωση, 30/11/2021

Μεγάλη αναπροσαρμογή στο κόστος κιλοβατώρας και μείωση της περιόδου «κλειδώματος» από δύο σε ένα έτος. Το πρόγραμμα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των ιδιωτών παρόχων, που έκαναν λόγο για καταχρηστική πρακτική. Διαβάστε το θέμα εδώ.

3. Τέλος στα... ουρανοκατέβατα κέρδη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, 20/10/2021

Την υποχρέωση των παραγωγών να επιστρέφουν στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ τα υπερκέρδη που εξασφαλίζουν από τη μεγάλη αύξηση των τιμών χονδρικής προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ενέργειας. Διαβάστε το θέμα εδώ.

Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE

 

4. «Γκρεμίζεται» κατά 43% το φυσικό αέριο, προσδοκίες εκτόνωσης της κρίσης, 31/10/2021

Μόνο την Παρασκευή η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έπεσε κατά 14,5%. Βρίσκεται σε απόσταση 43,3% από τα υψηλά το Οκτωβρίου, ενώ υποχωρεί και το ρεύμα. Η απόφαση Πούτιν και τι σημαίνει για τους Έλληνες καταναλωτές. Διαβάστε το θέμα εδώ.

5. ΟΤΕ: Οπτική ίνα σε μισό εκατ. συνδέσεις, ποιες είναι οι νέες περιοχές, 30/10/2021

Μέχρι το τέλος του 2021, ο ΟΤΕ στοχεύει οι γραμμές οπτικής ίνας να έχουν φτάσει τις 550.000. Σε ποιες περιοχές έχει εγκατασταθεί ήδη το γρήγορο ίντερνετ και πού προχωρούν τα έργα το επόμενο διάστημα. Διαβάστε το θέμα εδώ.

6. Η «χρυσή» 12άδα των μερισμάτων: Μετοχές ακόμη και με διψήφια απόδοση, 04/03/2021

Επενδυτική «πυξίδα» οι μερισματικές αποδόσεις των εισηγμένων: ποιες θα έχουν τις υψηλότερες το 2021, σύμφωνα με την NBG Sec. Ο ειδικός δείκτης που δημιούργησε το ΧΑ και έχει απόδοση πάνω από 35% από τον Μάρτιο 2020. Διαβάστε το θέμα εδώ.

dividend

 

7. Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Πώς πέτυχε μια ανέλπιστη ανάκαμψη, 23/11/2021

Μετά από χρόνια στασιμότητας η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία κατακτά υψηλά επίπεδα τεχνολογικής επάρκειας, κερδίζει συμβόλαια και έχει την ευκαιρία ανάπτυξης μέσα από τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Διαβάστε το θέμα εδώ.

 

8. Τριπλασιάζεται το όριο για net metering, απλοποίηση αδειοδότησης φωτοβολταϊκών, 03/09/2021

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση το όριο ισχύος αυξάνεται στα 3 MW από 1 MW. Μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) κάθε καταναλωτής μπορεί να μετατραπεί σε παραγωγό ενέργειας. Τι θα γίνει με την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών. Διαβάστε το θέμα εδώ.

9. Το τέλος εποχής για βενζίνη - ντίζελ και η «απάντηση» ΕΛΠΕ, Motor Oil, 07/11/2021

Η απαγόρευση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 θα είναι η αρχή του τέλους για τα καύσιμα κίνησης. Οι μεγάλες επενδύσεις των δύο ομίλων διυλιστηρίων για την πράσινη μετάβαση. Διαβάστε το θέμα εδώ.

electric cars-ilektrika-autokinita

 

10. ΕΑΒ: Η πτήση σε πυκνά σύννεφα, η Lockheed και ο στρατηγικός επενδυτής, 11/12/2021

Οι εργαζόμενοι των 850 ευρώ που παραιτούνται για να πάνε σε... σούπερ μάρκετ, οι λειτουργικές αρρυθμίες, η απώλεια της μεγάλης σύμβασης για τα F-16 και οι κυβερνητικές προσδοκίες για στρατηγικό εταίρο. Τι δηλώνει στο BusinessDaily ο Αντιπρόεδρος της Lockheed, Ντένης Πλέσσας. Διαβάστε το θέμα εδώ.

 

11. Περνούν σε υβριδικό μοντέλο εργασίας 700 υπάλληλοι της Eurobank, 04/06/2021

Στο υπερσύγχρονο κτίριο της τράπεζας στο παλιό εργοστάσιο της Παπαστράτος μετακινείται η Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής. Οι εργαζόμενοι θα μοιράζουν τις ημέρες της εβδομάδας ανάμεσα σε γραφείο και σπίτι. Τι λέει στο BusinessDaily ο Ιάκωβος Γιαννακλής. Διαβάστε το θέμα εδώ.

12. Εθνική: Υποστολή σημαίας στην Αίγυπτο, κλείνει το δίκτυο καταστημάτων, 07/04/2021

Η διοίκηση της ΕΤΕ κατέθεσε αίτηση στην Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου για τη διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της στην Αίγυπτο τερματίζοντας μια διαδρομή που μετρά περισσότερα από 90 χρόνια. Διαβάστε το θέμα εδώ.

 

13. Γιατί γίνεται ελκυστική πάλι η αγορά κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, 11/03/2021

Από 65.000 σε 75.000 αυξήθηκε το 2020 το μέσο στεγαστικό δάνειο, ενώ το μέσο επιτόκιο έπεσε από το 3% στο 2,50%. Στα 125.000 ευρώ ανήλθε η μέση αξία κατοικιών που αγοράστηκαν με δάνειο. Διαβάστε το θέμα εδώ.

14. Beat: Πώς «θόλωσε» το success story, γιατί την εγκαταλείπουν οι οδηγοί, 02/10/2021

Μεγάλο αριθμό οδηγών έχασε η Beat μετά την αλλαγή πολιτικής που ακολούθησε υπό τη διοίκηση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μεγάλη επιβατική κίνηση και η υψηλή προμήθεια καθιστούν μη ελκυστική την πλατφόρμα. Διαβάστε το θέμα εδώ.

 

15. Οδηγός για να γίνετε παραγωγός ρεύματος: Πόσο συμφέρει το net metering, 27/11/2021

Τα τέσσερα βασικά σενάρια για έναν καταναλωτή που θέλει να γίνει παραγωγός ρεύματος και να επωφεληθεί από τον ενεργειακό συμψηφισμό, μειώνοντας σημαντικά την επιβάρυνσή του για το ρεύμα. Διαβάστε το θέμα εδώ.

16. Μεγάλες μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ, νέο σκηνικό στις τηλεπικοινωνίες, 16/12/2021

Κατατέθηκαν στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών τα νέα, μειωμένα τιμολόγια του ΟΤΕ που συνδυάζονται με τη δωρεάν παροχή διπλάσιων ταχυτήτων όπου είναι τεχνικά εφικτό. Το σχέδιο για δίκτυα οπτικής ίνας σε 3 εκατ. συνδρομητές. Διαβάστε το θέμα εδώ.

17. Η «χρυσή» μετοχική εξάδα του 2021, ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές των ειδικών, 04/01/2021

ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ βρίσκονται μεταξύ των top picks, μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών. Ποιες είναι οι προσδοκίες για το νέο έτος και οι τιμές στόχοι. Διαβάστε το θέμα εδώ.

Μετοχές, Χρηματιστήριο Αθηνών, Επενδύσεις

 

18. Καταθέσεις με αρνητικά επιτόκια έρχονται σύντομα και στην Ελλάδα, 28/09/2021

Οι τράπεζες ετοιμάζονται να καθιερώσουν αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις των επιχειρήσεων, κάτι που ήδη συμβαίνει στη Γερμανία και την Ολλανδία. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις νοικοκυριών. Διαβάστε το θέμα εδώ.

19. Έρχεται το «αυτοματοποιημένο» Ε2, τέλος στις εικονικές δηλώσεις μισθωμάτων, 08/01/2021

Αυτόματη συμπλήρωση των εισοδημάτων από ενοίκια στο έντυπο Ε2 προωθεί η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποκλειστούν περιπτώσεις εικονικών μισθωμάτων. Διαβάστε το θέμα εδώ.

20. «Βροχή» παραπόνων από καταναλωτές για το αργό και ακριβό ίντερνετ, 23/03/2021

Μεγάλη αύξηση των καταγγελιών για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών καταγράφηκε το 2020 από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, ενώ και η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών αναγνωρίζει πλέον το πρόβλημα. Διαβάστε το θέμα εδώ.

21. Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς: Η αύξηση και η επόμενη ημέρα, 19/03/2021

Οι ακραίες διακυμάνσεις της μετοχής, από το +26% στο -22%, οι υπολογισμοί για το dilution των παλιών μετόχων και οι εκτιμήσεις αναλυτών ότι η τιμή διάθεσης θα διαμορφωθεί από το book building αισθητά υψηλότερα του 1 ευρώ. Διαβάστε το θέμα εδώ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Πειραιώς: Οι στρατηγικές αντιμετώπισης της κρίσης από τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Αν. Κατραούρας, Γενικό Διευθυντή, Head of Commercial Banking, της Τρ. Πειραιώς, η παρούσα συγκυρία, εμπεριέχει πολλές προκλήσεις και ταυτόχρονα, δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.
Revma
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Οι επιπτώσεις των τιμών ενέργειας σε νοικοκυριά - επιχειρήσεις

Τι αναφέρει η τράπεζα για την κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά τα νοικοκυριά μετά και τις αυξήσεις σε ενέργεια, διατροφή και λοιπά αγαθά και υπηρεσίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από ουραγός, πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη συλλογή και ανακύκλωση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων από την ΕΝΔΙΑΛΕ ΑΕ, εταιρεία του ομίλου Motor Oil, που διαχειρίζεται το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (08/05-14/05)

Πώς θα βρεθεί με το 50% του ΟΤΕ η Deutsche Telekom, οι εξελίξεις στην Intralot και η μετάθεση της απαγόρευσης των συμβατικών ΙΧ ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (01/05-07/05)

Οι ριζικές μετοχικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ, η επενδυτική συμφόρηση στις ΑΠΕ και οι αποδόσεις των μετοχών στο τετράμηνο ήταν τα πιο δημοφιλή θέματα του BD την προηγούμενη εβδομάδα.