ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (02/10-08/10)

Η αναζήτηση από τον μετασχηματισμένο ΟΤΕ νέων τρόπων συλλογής εσόδων, το προϊόν που ανέβασε τον τζίρο της Παπουτσάνης και το τέλος του σήματος της BEAT για την Ελλάδα μετά από 11 χρόνια, ήταν τα άρθρα που ανέδειξαν οι αναγνώστες του site.

Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ που τον ωθεί σε αναζήτηση νέων πηγών εσόδων, με είσοδο στον χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, η παρουσία δώδεκα ελληνικών εταιρειών στην έκθεση Euronaval και η στάση αναμονή που κρατούν απέναντι στην ελληνική αγορά Ισραηλινοί επενδυτές παρά το ενδιαφέρον τους, ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του site την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 25/09 – 01/10 ήταν:

1. «Χτυπάει» τράπεζες και εταιρείες πληρωμών ο ΟΤΕ με νέα ψηφιακή υπηρεσία, 05/10/2022

Ο όμιλος ΟΤΕ μετασχηματίζεται και αναζητεί νέες ροές εσόδων, καθώς οι τηλεπικοινωνίες έχουν πιάσει «ταβάνι». Μπαίνει στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών με ανταγωνιστικές χρεώσεις και ανταποδοτικά οφέλη σε μετρητά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Το προϊόν που έχει προκαλέσει... έκρηξη στον τζίρο της Παπουτσάνης, 06/10/2022

Η ελληνική εταιρεία παράγει από το 2017 ειδικές σαπωνόμαζες που αποτελούν πρώτη ύλη για την παραγωγή σαπουνιών και έχει καταφέρει σταδιακά να πλασαριστεί ανάμεσα στους βασικούς βιομηχανικούς προμηθευτές της Ευρώπης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Βλέπουν... Ευρώπη οι αμυντικές βιομηχανίες: Δώδεκα εταιρείες στην Euronaval, 02/10/2022

Για πρώτη φορά στη μεγάλη διεθνή έκθεση θα υπάρχει ξεχωριστό ελληνικό περίπτερο με την παρουσία 12 ελληνικών εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας. Οι συμφωνίες με τη Naval για τις φρεγάτες δίνουν νέα ώθηση στον κλάδο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Akinita, Real Estate, Athens, Athina

 

4. Κάνουν... παύση επενδύσεων οι Ισραηλινοί στην ελληνική αγορά ακινήτων, 05/10/2022

Το ενδιαφέρον για επενδύσεις παραμένει ισχυρό, τονίζει στο BD ο Eitan Maoz, ιδρυτής και CEO της E.M. Global Real Estate Investment, αλλά θα περιμένουν καλύτερες τιμές για να προχωρήσουν σε κινήσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Επενδυτικός οδηγός για την... καταιγίδα: Ποιες κινήσεις προτείνουν οι ειδικοί, 07/10/2022

Σε μια εξαιρετική περίοδο, όπου οι επενδυτές «γράφουν» απώλειες από μετοχές και ομόλογα, πέντε αναλυτές εξηγούν στο BD τις επιλογές τους. Η διακράτηση μετρητών, το χτίσιμο θέσεων σε ποιοτικές μετοχές και οι ευκαιρίες σε εταιρικά και κρατικά ομόλογα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

volos-limani

 

6. Πώς το ΤΑΙΠΕΔ μετά από 10 χρόνια έβγαλε στον «αφρό» τα λιμάνια, 04/10/2022

Παραχωρήθηκε το λιμάνι της Καβάλας, αναμένονται βελτιωτικές προσφορές για την Ηγουμενίτσα, εκκρεμεί η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την Αλεξανδρούπολη, τέλος του έτους «κληρώνει» για το Ηράκλειο, άρχισε ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Βόλου, σειρά παίρνει το Λαύριο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Τίτλοι τέλους για το σήμα της BEAT στην Ελλάδα μετά από 11 χρόνια, 03/10/2022

Η εφαρμογή αλλάζει και γίνεται FREE NOW οδηγώντας στην εποχή της σύγχρονης μετακίνησης καθώς  για πρώτη φορά οι χρήστες πέρα από τα ταξί, θα μπορούν να νοικιάσουν στην ίδια εφαρμογή τα ηλεκτρικά ποδήλατα της RideMovi. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets

 

8. Διεθνής ανησυχία για την Credit Suisse, δύσκολο τρίμηνο για τις αγορές, 03/10/2022

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση φέρεται να βρίσκεται ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος, άνοιξαν με μεγάλη πτώση τα ευρωπαϊκά futures. Έχασαν 36 τρισ. δολ. οι επενδυτές παγκοσμίως στο 9μηνο. Σε δοκιμασία το ελληνικό χρηματιστήριο παρά την ανάπτυξη και τα ισχυρά κέρδη των εταιρειών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Δεν ενθουσιάζει το iPhone 14, «κόβονται» οι προβλέψεις για τις πωλήσεις, 02/10/2022

Οι μικρές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη σειρά έχουν προκαλέσει γκρίνιες από ειδικούς και χρήστες. Μειώνονται οι προσδοκίες για τις πωλήσεις των εορτών και η Apple «παγώνει» τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets

 

10. «Κάηκαν» 36 τρισ. δολάρια στις αγορές: Πόσο χάνουν το ΧΑ και τα ομόλογα, 02/10/2022

Ξεπέρασαν το 11% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη στο 9μηνο και το 21% η πτώση των ελληνικών ομολόγων. Οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων βυθίζουν τις διεθνείς αγορές, πρωτοφανής στροφή στα μετρητά. Αναλυτικοί πίνακες για τις αποδόσεις μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο ΧΑ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tv_piracy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 12/03 - 18/03)

Η επικράτηση των πειρατικών συνδέσεων στα συνδρομητικά κανάλια της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα για το νερό και οι κίνδυνοι που απειλούν τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 01/01- 08/01)

Το ρεκόρ τζίρου της Ευρωχαρτικής , η απόφαση της Lidl να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία και τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή με κάρτες ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 18/12- 24/12)

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο, η έξοδος της εταιρείας Πλαίσιο από το χρηματιστήριο και η απάτη με την FTX στην αγορά των crypto ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.