ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Iris-T, Germania, Germany, Ukraine, Oukrania, Piravloi, Pyravloi
Πηγή: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09-15/10)

Η τεχνολογία της Intracom Defence στα IRIS της Ουκρανίας, η ανάπτυξη και τα deal της Mevaco, η πρώτη αποθήκη της Ελλάδας για διοξείδιο του άνθρακα και η πολιτική της Fed που κλονίζει τις αγορές ήταν ανάμεσα στα θέματα του BD που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τεχνολογία από την Intracom Defence στα αντιαεροπορικά συστήματα που λαμβάνουν οι Ουκρανοί, η ανάπτυξη και τα ποικίλα deal της Mevaco και η πολύ σκληρή γραμμή που ακολουθεί η Fed απέναντι στον πληθωρισμό ήταν ανάμεσα στα θέματα που ανέδειξαν οι αναγνώστες του site την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 09-15/10 ήταν:

1. Με τεχνολογία από την Παιανία το νέο υπερόπλο για τους Ουκρανούς, 12/10/2022

Η Γερμανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T το οποίο κατασκευάζεται από τη γερμανική Diehl Defence. Oι ηλεκτρονικές μονάδες του συστήματος παράγονται στην Παιανία από την Intracom Defence. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Από φωτοβολταϊκά μέχρι φρεγάτες: Η ανάπτυξη και τα deal της Mevaco, 10/10/2022

Σημαντικές συμφωνίες με τη γαλλική Naval Group για συμμετοχή στο πρόγραμμα των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού εξασφάλισε η εισηγμένη μεταλλουργική βιομηχανία. Κύρια πηγή εσόδων οι βάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Mevaco-Metallourgiki

 

3. Έρχεται η πρώτη αποθήκη της Ελλάδας για διοξείδιο του άνθρακα, 09/10/2022

Η αποθήκευση CO2 είναι μια τεχνολογία μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, καθώς επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών CO2και πρόκειται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Νέες... βόμβες δολαρίου στις αγορές, στα καταφύγια οι επενδυτές, 09/10/2022

Σε πολύ σκληρή γραμμή από τη Fed για τον πληθωρισμό παραπέμπουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία. Διεθνής στροφή στο δολάριο αποσταθεροποιεί το σύστημα των αγορών. Δύσκολοι η έξοδος από την bear market, ανησυχία για ενδεχόμενα «ατυχήματα». Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Dollario, Dollar, Synalagma, Forex, wall street

 

5. Κλίμα... πολέμου τιμών στην κινητή: Τι προσφέρουν τώρα οι πάροχοι, 11/10/2022

Ακόμα πιο επιθετική εμπορική πολιτική από τις εταιρείες για να κερδίσουν μερίδια αγοράς. Πιο φθηνά τα δεδομένα, περισσότερος χρόνος ομιλίας, εκπτώσεις για συνδυαστικά πακέτα με σταθερή τηλεφωνία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Πότε θα περάσουν στις τραπεζικές καταθέσεις οι αυξήσεις των επιτοκίων, 14/10/2022

Ανοίγει η κουβέντα για αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων, στις 27 Οκτωβρίου η επόμενη αύξηση από ΕΚΤ. Τα επιτόκια αναμένεται να ξεφύγουν από το μηδέν, αλλά δεν θα υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις. Άμεση η επιβάρυνση στα περισσότερα δάνεια των νοικοκυριών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Ανατροπές στα ράφια των σούπερ μάρκετ φέρνει η λίστα των 50 προϊόντων, 12/10/2022

Πώς η «μάχη» κατά της ακρίβειας μπορεί να οδηγήσει σε ανακατανομή μεριδίων σε βασικά προϊόντα. Γιατί φοβούνται αρνητική διαφήμιση οι διοικήσεις των σούπερ μάρκετ, ποιες ενστάσεις έχουν οι προμηθευτές. Πώς πυροδότησε αντιπαραθέσεις η «λίστα των 100» της Carrefour στη Γαλλία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Χρηματιστήριο χωρίς... χρήμα: Μικρός τζίρος σε μια αγορά των 25 μετοχών, 13/10/2022

Πώς «κάηκαν» οι προσδοκίες για μεγάλη αύξηση των συναλλαγών το 2022, γιατί μειώθηκαν ανησυχητικά οι κινήσεις από τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Μόνιμη παθογένεια η απουσία ρευστότητας από μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, στο περιθώριο οι Έλληνες μικροεπενδυτές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Ως τις 27 Οκτωβρίου η ΑΜΚ της Παγκρήτιας, άγνωστος «Χ» η συμμετοχή Σάλλα, 11/10/2022

Σήμερα η λήξη της πρώτης φάσης της διαδικασίας. Ποσοστό κάλυψης κατά 25% - 35% προβλέπουν καλά ενημερωμένες πηγές. Ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Αναμονή για να ανοίξει τα χαρτιά του ο Μιχάλης Σάλλας. Διαβάστε το άρθρο εδώ

10. Διαγραφή απλήρωτων χρεών στο Δημόσιο με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, 12/10/2022

Για τη διαγραφή χρέους πρέπει να έχει προηγηθεί φορολογικές έλεγχος, να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ο οφειλέτης να μην έχει περιουσιακά στοιχεία και να έχουν παρέλθει δέκα χρόνια από την αρχική καταχώρηση της οφειλής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

olive_oil
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/03 - 25/03)

Η αυξημένες τιμές του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, η πτώση των τιμών φυσικού αερίου και η υποχρέωση των επιχειρήσεων στη χώρα μας για εξόφληση τιμολογίων εντός 60 ημερών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
tv_piracy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 12/03 - 18/03)

Η επικράτηση των πειρατικών συνδέσεων στα συνδρομητικά κανάλια της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα για το νερό και οι κίνδυνοι που απειλούν τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 01/01- 08/01)

Το ρεκόρ τζίρου της Ευρωχαρτικής , η απόφαση της Lidl να δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία και τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή με κάρτες ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.