ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20/11-26/11)

Το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στέγης, τα μερίσματα των εισηγμένων εταιρειών και η τεχνολογικά προηγμένη παραγωγή ελαιόλαδου ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες σπιτιών και τα σχετικά εισοδηματικά κριτήρια, οι εισηγμένες εταιρείες που διένειμαν μερίσματα στους μετόχους τους, καθώς και οι εξελιγμένες μέθοδοι παραγωγής ελαιόλαδου ήταν ανάμεσα στα θέματα που ανέδειξαν οι αναγνώστες την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 20/11-26/11 ήταν:

1. Πώς θα «κλειδώνει» επιδότηση 60% για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, 20/11/2022

Κλειδί για την παροχή του υψηλού ποσοστού επιδότησης από το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ θα είναι η εγκατάσταση αποθηκευτικών συστημάτων. Τι δείχνουν οι υπολογισμοί για το όφελος που θα έχει ένα νοικοκυριό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

dividend

 

2. Οι βασιλιάδες των μερισμάτων: Ποιες εισηγμένες πλήρωσαν τους μετόχους, 25/11/2022

Στις 62 ανέρχονται οι εισηγμένες που προχώρησαν σε διανομές στους μετόχους τους, ενώ 25 εισηγμένες έχουν μερισματική απόδοση 5% και άνω, 35 μετοχές έχουν μερισματική απόδοση άνω του 4% και 42 έχουν απόδοση άνω του 3%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Έγινε... hitech το ελαιόλαδο, μεγάλη πρόκληση οι διεθνείς αγορές, 20/11/2022

Πώς η ελληνική παραγωγή ξεφεύγει σταδιακά από το μοντέλο των χιλιάδων ελαιοτριβείων χαμηλής τεχνολογίας και περνά σε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Γιατί είναι μύθος η διαπίστωση «έχουμε το καλύτερο λάδι», τι χρειάζεται για αύξηση εξαγωγών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

photovoltaika

 

4. Με εισοδηματικά κριτήρια το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά στέγης, 22/11/2022

Η κυβέρνηση προκρίνει τα εισοδηματικά κριτήρια και όχι την προτεραιοποίηση με βάση τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων, ενώ προσανατολίζεται σε αύξηση του προϋπολογισμού των προγραμμάτων από 460 σε 700 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Το Μουντιάλ των 200 δισ. ευρώ στο Κατάρ και οι χιλιάδες νεκροί εργάτες, 20/11/2022

Ακριβότερη από τα προηγούμενα 21 Παγκόσμια Κύπελα μαζί εκτιμάται ότι είναι η διοργάνωση στο Κατάρ, που έχει στιγματιστεί από τους χιλιάδες θανάτους ξένων εργατών και τις καταγγελίες για καταναγκαστική εργασία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Πυρηνικά εργοστάσια στην Ελλάδα: Λύση με πλωτούς αντιδραστήρες;, 21/11/2022

Οι πλωτοί πυρηνικοί σταθμοί θα μπορούσαν να γίνουν μια εφαρμογή ικανή να καλύψει με ασφάλεια για το περιβάλλον ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας. Γράφει ο Ραφαήλ Μωυσής*. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Ανοίγουν πάλι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από το καλοκαίρι του 2023, 23/11/2022

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στα πλοία LNG και ξεκαθάρισε ότι τα ναυπηγεία δεν εξαρτώνται από την ανάληψη του προγράμματος των κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Mihalis Sallas

 

8. Έξοδος Μ. Σάλλα από την Παγκρήτια, συμφωνία με Μπάκο – Καϋμενάκη, 25/11/2022

Στα 24 εκατ. η συναλλαγή, με σημαντικό κέρδος για τη Lyktos. Στα 89 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου στην τράπεζα, ελέγχουν το 42%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Η αθόρυβη παραγωγική επανάσταση: Επενδύσεις και εξαγωγές αλλάζουν τη χώρα, 24/11/2022

Επενδυτική άνοιξη με ρεκόρ εικοσαετίας στις ξένες επενδύσεις και άνθηση εξαγωγών τροφοδοτούν την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Πάνω από 6% η ανάπτυξη φέτος, αισιοδοξία για το 2023. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy

 

10. Πόσο μειώνονται οι τιμές του ρεύματος: Οι φθηνότερες χρεώσεις τον Δεκέμβριο, 21/11/2022

Σε μικρή μείωση, κατά 4,20%, προχώρησε η ΔΕΗ. Η Ελίν έγινε η φθηνότερη εταιρεία της αγοράς με μείωση κατά 28%, ενώ δεύτερη πέρασε η Ήρων. Αναμένεται τώρα η ανακοίνωση των επιδοτήσεων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

olive_oil
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (19/03 - 25/03)

Η αυξημένες τιμές του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, η πτώση των τιμών φυσικού αερίου και η υποχρέωση των επιχειρήσεων στη χώρα μας για εξόφληση τιμολογίων εντός 60 ημερών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
tv_piracy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 12/03 - 18/03)

Η επικράτηση των πειρατικών συνδέσεων στα συνδρομητικά κανάλια της Ελλάδας, το νομοσχέδιο Σκρέκα για το νερό και οι κίνδυνοι που απειλούν τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (26/02 - 04/03)

Οι αντιδράσεις για έργα οπτικών ινών, το πρώτο εγχώριο υβριδικό πλοίο και τα σχέδια της εοφρίας για τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Elefsina-Naypigeia-Shipyards
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (19/02-25/02)

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επενδύει η αμερικανική τράπεζα DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο «πόλεμος» των cola και τα έργα ΑΠΕ που μένουν μετέωρα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Η αναχρηματοδότηση «κόκκινων» δανείων, η ευκαιρία η Ελλάδα να αυξήσει την βιομηχανική της παραγωγή, και το υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily.