ΓΔ: 1442.21 -2.00% Τζίρος: 115.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MIG_holdingsh

Τι σηματοδοτεί η πρώτη επένδυση της MIG σε ακίνητα στην Ελλάδα

Αγόρασε κτίριο γραφείων που μισθώνει η Eurobank Asset Management. Επανέρχεται σταδιακά στην επενδυτική της δραστηριότητα. Αναμένει τις αποφάσεις της μητρικής Πειραιώς για να ενισχύσει τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της

Στην πρώτη της επένδυση στον χώρο των ακινήτων μετά και την απόφαση για διεύρυνση του εταιρικού της σκοπού προχώρησε η MIG Συμμετοχών. Η εταιρεία απέκτησε ενιαίο χώρο γραφείων 1.128 τ.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου, απέναντι από την παλαιά Βουλή.

Όπως αναφέρουν από τη διοίκηση, τα γραφεία βρίσκονται σε προνομιακή θέση και είναι μισθωμένα με μακροχρόνιο συμβόλαιο και καλή απόδοση (yield). Μισθωτής είναι η Eurobank Asset Management.

Από τη MIG εκτιμούν ότι στην επόμενη αποτίμηση του ακινήτου εντός του 2024 θα καταγραφούν υπεραξίες αφού η τιμή αγοράς -περίπου 2.500 ευρώ το τετραγωνικό- είναι πολύ κάτω από τις τιμές της περιοχής. Η εξαγορά έγινε με ίδια κεφάλαια και έρχεται να προστεθεί στις αγορές ομολόγων και μετοχών που είχε προχωρήσει η MIG εντός του 2023 από τα διαθέσιμά της ύψους 13 εκατ. ευρώ. Μέρος των ομολόγων και των μετοχών ρευστοποιήθηκαν καταγράφοντας κεφαλαιακά κέρδη. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τις επιδόσεις της για το 2023 στις 26 Φεβρουαρίου.

 Υπενθυμίζεται πως η ΜΙG Holdings μετά τη μεταβίβαση της Attica Συμμετοχών στη Strix με αντάλλαγμα τη διαγραφή δανείων ύψους 443 εκατ. ευρώ έχει μηδενικό δανεισμό, έχει απαλλαγεί από ετήσια τοκοχρεωλύσια 25 εκατ. ευρώ και έχει εξυγιάνει τον ισολογισμό της. Από την πώληση της Attica Συμμετοχών κατέγραψε λογιστικά κέρδη κοντά στα 95 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ξεπερνούν τα 123 εκατ. ευρώ.

Έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024 εκτιμάται ότι η MIG Holdings θα έχει αυξήσει τα κεφάλαια που θα έχει υπό διαχείριση, αφού έως τότε, η βασική μέτοχος της MIG, η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει αποφασίσει πως θα «προικοδοτήσει» τη θυγατρική της. Ήδη, με τη διεύρυνση του σκοπού της, η MIG δύναται μεταξύ άλλων να επενδύει σε ακίνητα, στην απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια, στην απόκτηση τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε συμμετοχές εισηγμένων και μη επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά στη μοναδική θυγατρική της MIG, την RKB στη Σερβία, η οποία εκμεταλλεύεται πάνω από 20 εμπορικά κέντρα σε Βελιγράδι και άλλες πόλεις, το 2023 κινήθηκε ανοδικά σε τζίρο και ebitda, ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους ξεπέρασε το 55%. Σύντομα η RKB θα ανακοινώσει και την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της ύψους 90 εκατ. ευρώ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολική επαναφορά της MIG, ξεκινά επενδύσεις με δύναμη πυρός 35 εκατ. ευρώ

Καθαρή από δάνεια μετά τη μεταβίβαση της Attica, η εταιρεία από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να ξεδιπλώνει το επενδυτικό της πλάνο. Τα σχέδια για τη θυγατρική RKB και η κεφαλαιακή «ένεση» της μητρικής Πειραιώς.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επόμενη ημέρα της MIG χωρίς την Attica και η «προίκα» από την Πειραιώς

Ως εταιρεία συμμετοχών θα επιδιώξει να αναπτυχθεί και πάλι η MIG. Διαθέτει πλέον υγιή ισολογισμό, ενώ αναμένεται να λάβει στήριξη με νέα κεφάλαια από την Τρ. Πειραιώς. Ποια ήταν τα τέσσερα λάθη του παρελθόντος.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Η επόμενη μέρα, το ράλι της μετοχής και ο «γάμος» της Attica με ΑΝΕΚ

Συνεχίζει την πορεία της με νέα κεφάλαια η MIG μετά την κόντρα με τον Μ. Ηλιόπουλο. Προεξόφλησε... τα πάντα η θεαματική άνοδος της μετοχής. Ισχυρό ακτοπλοϊκό σχήμα δημιουργεί η Τρ. Πειραιώς με την ένωση Attica και ΑΝΕΚ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επανεκκίνηση της MIG ως επενδυτική εταιρεία με νέα ενίσχυση κεφαλαίων

Με μηδενικό δανεισμό μετά την εκχώρηση του 79% της Attica Συμμετοχών και υψηλά ίδια κεφάλαια, η MIG θα συνεχίσει τη λειτουργία της ως εταιρεία επενδύσεων. Η Τρ. Πειραιώς δρομολογεί την κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής της.