ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Kliafas.gr

Είσοδος στην αγορά αναψυκτικών για την Όλυμπος με την εξαγορά της «Κλιάφας»

Σε εξαγορά της εταιρείας «Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα» προχωρά η Όλυμπος, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών.

Την υποβολή πρότασης εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας αναψυκτικών «Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα» αποφάσισε και ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ», της οικογένειας Σαράντη, που εμπορεύεται τα προϊόντα με το σήμα «Όλυμπος».

Η πρόταση εξαγοράς έχει γίνει ήδη αποδεκτή από το σύνολο των μετόχων της εταιρείας «Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα» και οι δύο εταιρείες προχωρούν απρόσκοπτα στις περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς οι νέοι μέτοχοι στοχεύουν να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, μετατρέποντας αυτή σε μία επιχείρηση διεθνών προδιαγραφών, σεβόμενοι παράλληλα τόσο την παράδοση όσο και την ιστορία της εταιρείας αλλά και της οικογένειας Κλιάφα.

 Η κίνηση αυτή αποτελεί μια δυναμική είσοδο της Όλυμπος στον τομέα των αναψυκτικών, με την εταιρεία να προχωρά στη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων που διαθέτει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Οι λόγοι πίσω από την πτώση της μετοχής της Coca Cola HBC στο Χρηματιστήριο

Η BNP Paribas Exane υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε ουδέτερη από απόδοση ανώτερη της αγοράς αλλά αύξησε την τιμή στόχο στις 50 λίρες. Η έκθεση αυτή όμως θεωρείται η αιτία της χθεσινής πτώσης.
Σκλαβενίτης κατάστημα πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκλαβενίτης: Πωλήσεις 6,13 δισ. το 2025 και επενδύσεις 228 εκατ. ευρώ

Θετική ανάπτυξη παρουσίασαν το 2025 οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης και ο Όμιλος, με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα 6,13 δισ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων τα 99,5 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι ανήλθαν στους 42.415.
Λειτουργικά τρόφιμα υγείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Η βιομηχανία τροφίμων οδηγεί την ελληνική μεταποίηση

Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών παραμένει βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας με 26,2 δισ. ευρώ στον κύκλο εργασιών, 27% στην προστιθέμενη αξία της μεταποίησης και 162.000 άμεσες θέσεις εργασίας.