ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Intralot

Σ. Κόκκαλης: Η Intracom Holdings θα αυξήσει το ποσοστό της στην Intralot

Η Inracom κατέχει ήδη 7,13%, αλλά οι προοπτικές της Intralot οδηγούν τη διοίκηση σε αύξηση της συμμετοχής. Σε ΗΠΑ και Αυστραλία η διεκδίκηση νέων συμβολαίων. Νέος CEO ο Ν. Νικολακόπουλος, στον Γενικό Δείκτη η μετοχή.

Υπάρχει σκέψη για ενίσχυση του ποσοστού της Intracom Holdings στην Intralot, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως διευκρίνισε, «η Ιntralot μέσω της θυγατρικής στις ΗΠΑ, την Intralot Inc, αποκτά όλο και μεγαλύτερο μέγεθος και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τις προοπτικές ο σχεδιασμός είναι να αυξήσουμε κάποια στιγμή το ποσοστό μας».

Υπενθυμίζεται πως η Intracom Holdings είχε τοποθετηθεί με 25 εκατ. ευρώ στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Intralot αποκτώντας το 7,13% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εισαγωγής της Intralot Inc στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γεγονός που θα ενισχύσει και τη μητρική, λέγοντας πως είμαστε σε συζητήσεις με τους συνεργάτες μας (σ.σ. τον Αμερικανοκορεάτη Soohyung Kim) για αυτό το εγχείρημα.

Διατηρείται το ισχυρό cash flow

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Χρυσόστομος Σφάτος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2023 και στο turn around story της εταιρείας. Όπως υποστήριξε, οι συμβολαιοποιημένες συμβάσεις της εταιρείας ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση του κόστους η εταιρεία έχει φτιάξει τον ισολογισμό της, που χαρακτηρίζεται από ισχυρό πλέον cash flow. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχιστεί και το 2024 η περαιτέρω μείωση του δανεισμού, αφού από τις καθαρές ταμειακές ροές θα αποπληρωθούν τουλάχιστον 15 εκατ. δολάρια από το δάνειο της θυγατρικής στις ΗΠΑ και 5 εκατ. ευρώ από το κοινοπρακτικό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ. 

Όπως επισήμανε ο κ. Σφάτος, η επικέντρωση του ομίλου στον τεχνολογικό εξοπλισμό λοταριών σε αναπτυγμένες αγοράς αποδείχτηκε σωστή, αφού τα περιθώρια κέρδους EBITDA ενισχύθηκαν από το 31% στο 36%. Η μόχλευση του ομίλου (καθαρός δανεισμός προς EBITDA) βρίσκεται στο 2,6x και ως το τέλος του χρόνου θα υποχωρήσει περαιτέρω. Την περασμένη χρήση τα EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 129,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5,4%.

Σήμερα η Intralot θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024 τα οποία θα είναι σταθερά εκτός από κάποιες απώλειες στην Αργεντινή λόγω της μεγάλης υποτίμησης του πέσο.  

Οι νέες δουλειές στην Αμερική

Ο κ. Ν. Νικολακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intralot Inc., αναφερόμενος στις προοπτικές της εταιρείας στάθηκε στα συμβόλαια 16 ανταγωνιστών που λήγουν κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες εντός του 2024 τα οποία η εταιρεία διεκδικεί και έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει τρία έως τέσσερα από αυτά. Πρόκειται για συμβόλαια που μπορούν να αποδώσουν κέρδη EBITDA 12-15 εκατ. ευρώ ανά έτος, ανά συμβόλαιο.

Επίσης στις ΗΠΑ υπεγράφη συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών στοιχήματος με την Fan Duel στη λοταρία της Washington DC, ενώ η Intralot Inc έχει αναλάβει το διασυνοριακό τζακποτ (έναρξη από Σεπτέμβριο) σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ στα παιχνίδια Fast Play.

Για τον μεγάλο διαγωνισμό της ιδιωτικής λοταρίας στην Αυστραλία για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού η Intralot έχει υποβάλει προσφορά και αναμένονται τα αποτελέσματα αρχές του φθινοπώρου.

Ο κ. Νικολακόπουλος εξελέγη μέλος του νέου ΔΣ της Intralot, στο οποίο όταν συγκροτηθεί σε σώμα θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος και θα εκχωρήσει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στον κ. Νικολακόπουλο.

Μετά τις δύο αυξήσεις κεφαλαίου συνολικού ύψους 264 εκατ. ευρώ και την είσοδο νέων επενδυτών, οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν το 55% και διασπορά ανέρχεται στο 45%, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην εμπορευσιμότητα της μετοχής. Η μετοχή έχει ενταχθεί στους δείκτες MSCI Greece Small-Cap και Mid-Cap του ΧΑ, ενώ από τις 25 Ιουνίου θα ενταχθεί και στο Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ο Σωκράτης Κόκκαλης πετυχαίνει την ολική επαναφορά της Intralot

Πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου των 356 εκατ., μέσω ΑΜΚ 120 εκατ., τραπεζικό δανεισμό και έκδοση ομολόγου στο ΧΑ. Το 30% της αύξησης θα καλυφθεί από νέους επενδυτές. Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή της Intralot Inc στη Wall Street.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπεύδει η Intralot για συμφωνία τον Αύγουστο για το ομόλογο των 356 εκατ.

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου πριν τη γενική συνέλευση που μετατέθηκε στις 30 Αυγούστου. Τι θα σήμαινε για την αγορά εάν αποκτούσε συμμετοχή στην Intralot η Intracom Holdings.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Έρχεται «καθαρή» λύση για το θέμα των αρνητικών κεφαλαίων

Προτεραιότητα της διοίκησης να βγει η μετοχή από το καθεστώς επιτήρησης. Καλύτερες οι επιδόσεις το α' τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το 2022. Άρχισαν οι διαδικασίες για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει το 2024.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς πλήρωσε η Intralot ομόλογα 254 εκατ. με ετήσιο όφελος 5 εκατ. δολ.

Η αναχρηματοδότηση ομολόγου 254 εκατ. δολ έγινε με δανειακή σύμβαση και όχι με έκδοση νέων τίτλων, με αποτέλεσμα η εταιρεία να βγαίνει κερδισμένη. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν 50 εκατ. για τις αναπτυξιακές ανάγκες της θυγατρικής στις ΗΠΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάχνει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης η Intralot μετά την αναδιάρθρωση δανείων

Σε λοταρίες και vlts στις ανεπτυγμένες αγορές εστιάζει η εταιρεία. Λιγότερους τόκους κατά 20% θα πληρώσει φέτος σε σχέση με το 2023. Οι αλλαγές στο pay out στην Τουρκία θα ωφελήσουν τη θυγατρική Bilyoner.