ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nova

Μειωμένα έσοδα για την Forthnet το πρώτο εξάμηνο του 2019

«Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, διατηρήσαμε το επίπεδο του EBITDA στα περυσινά επίπεδα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα 133,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα της Forthnet, το πρώτο εξάμηνο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,5%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018, κυρίως λόγω της μείωσης της συνδρομητικής βάσης στη λιανική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα από εταιρικούς πελάτες παρέμειναν σταθερά, ενώ η μείωση στα λοιπά έσοδα, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στην περυσινή περίοδο περιλαμβάνονταν και τα έσοδα θυγατρικής που πωλήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Το EBITDA του πρώτου εξαμήνου του 2019 διαμορφώθηκε στα 17,8 εκατ. ευρώ έναντι 17,9 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός, στις 30 Ιουνίου του 2019 ανήλθε στα 256,3 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Στο τέλος του Ιουνίου του 2019, οι συνολικές συνδρομές ήταν 899 χιλιάδες, τα μοναδικά νοικοκυριά 656 χιλιάδες, ενώ οι ενεργοί συνδρομητές LLU έκλεισαν στις 537 χιλιάδες. Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 459 χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πάνος Παπαδόπουλος: «Διατηρήσαμε το EBITDA στα περσινά επίπεδα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, διατηρήσαμε το επίπεδο του EBITDA στα περυσινά επίπεδα και καταγράψαμε αύξηση του περιθωρίου EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς προς το στόχο μας να προσφέρουμε στις αρχές του 2020 και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (μέσω μοντέλου MVNO), παρέχοντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώσαμε τη στρατηγική μας τοποθέτηση στις μεταδόσεις αποκλειστικού αθλητικού περιεχομένου, καθώς επεκτείναμε, μέχρι και το 2023, τη συνεργασία μας με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ, την EuroLeague».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Forthnet: Επιβεβαιώνει την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Επιστολή στο Χρηματιστήριο Αθηνών απέστειλε η Forthnet, επιβεβαιώνοντας στις χρηματιστηριακές αρχές τις συζητήσεις της Alter Ego με τις πιστώτριες τράπεζές της, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η ίδια δε μετέχει σε αυτές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή φέρνουν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την εξαγορά της Forthnet

Επίκαιρη επερώτηση σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας Forthnet από την εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο «για τεράστιο πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

United Group: Αυξημένη κερδοφορία για την μητρική της Forthnet

H Forthnet δημιούργησε το 14% των εσόδων του ομίλου. Η είσοδος της United Group στην Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα αύξησε τη συνολική αγορά που εξυπηρετεί η Εταιρεία περίπου στους 40 εκατομμύρια ανθρώπους.