Φώτο: Shutterstock

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Καταργείται η θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ, ενώ η Anne Marion-Bouchacourt αναλαμβάνει Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών.

H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να καταργήσει λειτουργικά τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που κατείχε μέχρι σήμερα η Κάτια Μπερίτση.

Η κυρία Μπερίτση παραμένει ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων ως Αντιπρόεδρος και ως μέλος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών.

Επίσης αποφασίστηκε ότι η Anne Marion-Bouchacourt, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, αναλαμβάνει Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, αξιοποιώντας την εξαίρετη διεθνή εμπειρία της σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας με τις ενέργειες αυτές, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενισχύει περαιτέρω τη συλλογική λειτουργία του και τις Επιτροπές του, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ETE: Ισχυρή η ζήτηση για τα εταιρικά ομόλογα της ΓΕΚ Τέρνα

Η επιτυχημένη έκδοση του ομολογιακού της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με υψηλή υπερκάλυψη αποδεικνύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, τόνισε ο γενικός διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής της Εθνικής Τράπεζας, Β. Καραμούζης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μιχαηλίδης: Το τραπεζικό σύστημα «άντεξε» στην κρίση και θα στηρίξει την οικονομία 

«Η κρίση υπήρξε μία σκληρή και μεγάλη όμως πρόκληση, την οποία μετατρέψαμε σε ευκαιρία, επιταχύνοντας θεαματικά τη μετάβαση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος στη ψηφιακή εποχή», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕ: Στις 30/6 η τακτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης

Η έγκριση των ετήσιων οικονομικων καταστάσεων αλλά και η εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία ειδικού αποθεματικού για αποπληρωμή κατόχων τίτλων Additional Tier I μεταξύ των θεμάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα  

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρέχει δάνεια σε Μικρομεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις με εγγύηση του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19».