ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Διατηρείται το μυστήριο για τον αγοραστή της SingularLogic

Ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Nexum, οι οποίοι έχουν πλέον αποχωρήσει από τη βρετανική εταιρεία, δηλώνει ότι δεν θα αποκαλύψει σε αυτή τη φάση την ταυτότητα του επενδυτή.

Πυκνό σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει τους πλειοδότες στο διαγωνισμό για την πώληση της SingularLogic αφού οι μέχρι πρόσφατα βασικοί μέτοχοι της βρετανικής Nexum Holdings Limited αποφεύγουν να κατονομάσουν τους σημερινούς ιδιοκτήτες.

Η Nexum Holdings Limited υπέβαλλε, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, την υψηλότερη προσφορά για την SingularLogic, αλλά σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση εξακολουθούν να κυκλοφορούν σενάρια για τους ιδιοκτήτες της. Αρκετοί δείχνουν τον ομογενή Eric Vassilato, που ελέγχει την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Skybox Capital, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν αλλού τους υποψήφιους αγοραστές της SingularLogic.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της Nexum Holdings Limited (Sky Box) προσεγγίζει 24 εκατ. ευρώ, αλλά συνοδεύεται από πλήθος νομικών και οικονομικών αιρεσιμοτήτων, όπως συνηθίζεται σε τέτοιους διαγωνισμούς. Εμφανίστηκαν στο διαγωνισμό με σύμβουλο την Lazzard, ενώ ενεργό ρόλο στη διαδικασία είχαν οι Παναγιώτης Γεωργολιός και Κ. Βονάτσος που ήταν και οι βασικοί μέτοχοι της βρετανικής εταιρείας μέχρι να υποβληθεί η προσφορά (όπως έχει γράψει το Business Daily και οι δύο έπαυσαν να έχουν σημαντικό έλεγχο στη Nexum από τις 23 Ιουνίου 2020). Από δηλώσεις του κ. Γεωργολιού προκύπτει, όμως, πως σε αυτό το στάδιο δεν θέλει να κατονομάσει το επενδυτικό σχήμα που βρίσκεται πίσω από τη Nexum.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις αφού ο πλειοδότης πρέπει να καταβάλλει το 10% του τιμήματος που προσφέρει προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του due diligence. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας θα οριστικοποιηθεί το τίμημα που θα λάβει η MIG από την πώληση της SingularLogic. Οι υπόλοιποι διεκδικητές περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της Nexum πριν καταθέσουν οριστικά τα όπλα.

Στη διεκδίκηση της εταιρείας πληροφορικής είχαν συμμετάσχει αρχικά πέντε σχήματα, αλλά προσφορές κατατέθηκαν από τέσσερα. Η κοινή υποψηφιότητα των ομίλων Θ. Φέσσα – μέσω της Unisystems – και Πάνου Γερμανού – μέσω της Soft One – αποσύρθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σχήμα έστειλε επιστολή στην οποία ανέφερε ακόμα και το τίμημα που προτίθεται να προσφέρει στην περίπτωση που αλλάξει η διαδικασία του διαγωνισμού. Προσφορές κατέθεσαν τελικά η Nexum, το σχήμα Epsilon Net – Space Hellas – Entersoft, η κοινοπραξία Profile – OTS και η In Digital.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφαντοι οι Βρετανοί επενδυτές της SingularLogic, αναζητούνται νέοι

Η πρόταση που είχε καταθέσει η αγνώστων λοιπών στοιχείων βρετανική εταιρεία Nexum Holdings Limited (“Skybox”) δεν φαίνεται να προχωράει. Στον διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει επίσης το σχήμα Epsilon Net – Space Hellas – Entersoft, η κοινοπραξία Profile – OTS και η In Digital.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανθεκτική στην ελληνική αγορά η Huawei παρά το «μπλόκο» από Google

Με τρία μοντέλα στην κορυφαία δεκάδα των smartphones και σημαντική αύξηση μεριδίου στα tablets, ο κινεζικός όμιλος παρέμεινε ισχυρός το 2020 στην Ελλάδα, παρά τον αποκλεισμό από τις εφαρμογές της Google.
texnologia, ypologistes, computer, data
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι καταιγιστικές αλλαγές στο λογισμικό και ο γρίφος της SingularLogic

Μεγάλες ευκαιρίες για αύξηση εσόδων δημιουργούν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου, ενώ η αγορά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη SingularLogic.