ΤΧΣ: Έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Τρ. Πειραιώς 

Το Ταμείο υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι είναι πλήρως ενημερωμένο για τον σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς και έχει άριστη συνεργασία με τη διοίκησή της.

Την εμπιστοσύνη του προς τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την κερδοφορία της τράπεζας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Προσθέτει ακόμη ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει ενημερώσει, πλήρως, το Ταμείο, το οποίο είναι και βασικός μέτοχός της, για τον σχεδιασμό της. Παράλληλα τονίζει ότι στόχος είναι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας να είναι ισχυρός και υγιής, καθώς αποτελεί βασικό «συστατικό» ώστε να επιτευχθεί μία βιώσιμη ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία. 

Όπως τονίζει, χαρακτηριστικά, το ΤΧΣ στην ανακοίνωσή του: «Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραμένει επικεντρωμένο στο θεσμικό του ρόλο, δηλ. την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος συμβάλλοντας στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και στη διευκόλυνση της μετάβασης των συστημικών τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα.. Σε αυτή τη βάση, το Ταμείο συνεργάζεται ενεργά με όλες τις συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της συζήτησης και υποστήριξης των σχεδίων τους για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους και της κερδοφορίας τους.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας σχετικά με τη σταθερή βελτίωση του οργανικού της αποτελέσματος και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Τράπεζας. Ένας ισχυρός και υγιής τραπεζικός τομέας αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και εργαλείο κλειδί στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, τις οποίες επιδεινώνει η πανδημία».

Από την πλευρά της η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει, στο άμεσο μέλλον, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ανθεκτικά αποτελέσματα στο 9μηνο, οργανική ενίσχυση κεφαλαίων

Η διοίκηση της τράπεζας προγραμματίζει οργανικές κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης περίπου 1δισ. μέχρι το τέλος του 2021. Ισχυρή αύξηση χορηγήσεων. Προχωρούν οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πληροφοριακό σημείωμα της Τρ. Πειραιώς για την απόσχιση

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην έκδοση πληροφοριακού σημειώματος ώστε να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη διάσπαση της τράπεζας με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας.