ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

«Απογείωση» τιμών για κατοικίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η ενίσχυση της τηλεργασίας και τα μεγάλα project στα νότια προάστια αναβαθμίζουν τη ζήτηση κατοικιών, σύμφωνα με έκθεση της Algean Property. Οι τιμές σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Σε ενίσχυση των τιμών των κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που φτάνουν σήμερα μέχρι και τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ., μπορεί να οδηγήσουν οι νέες τάσεις της αγοράς εργασίας, όπως η απασχόληση από το σπίτι, σύμφωνα με την Algean Property.

Σε έκθεση της για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, η Algean Property τονίζει, ότι ενδεχομένως να αυξηθεί περαιτέρω η ζήτηση για ακίνητα στη παραλιακή ζώνη, καθώς οι κάτοικοι μπορούν να συνδυάζουν την εργασία με τις διάφορες δραστηριότητες αναψυχής που προσφέρονται, και στην εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς, η Algean αξιολογεί θετικά τις περιοχές Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη, ενώ για το Ελληνικό είναι «πολύ θετικές».

Το έργο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, η επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης και η αναγέννηση και η περαιτέρω ανάπτυξη των θρυλικών «Αστεριών» στη Γλυφάδα θα αλλάξουν τα δεδομένα της περιοχής. «Η ανάπτυξη ενός αριθμού έργων αναμένεται να επαναπροσδιορίσει την εικόνα του παραλιακού μετώπου, να αναβιώσει το λαμπρό παρελθόν του και ενισχύει περαιτέρω τη ζήτηση για ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα», τονίζεται στην έκθεση.

Η Algean Property υπογραμμίζει ότι οι ζητούμενες τιμές στην περιοχή του Ελληνικού κυμαίνονται από 2.500 ευρώ/τ.μ. εως 4.000 ευρώ/τ.μ., ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και 6.500 τμ . 

Στην Γλυφάδα και στη Βούλα, οι τιμές ξεκινάνε από 2.500 ευρώ/τ.μ. φτάνοντας έως και 4.500 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βουλιαγμένη, όπου οι τιμές κυμαίνονται από 3.000 εως 5.500 ανα/τ.μ., αλλά φτάνουν ακόμα και τα 9.000 ευρώ ανα τ.μ.

Οι τιμές ακινήτων σε τέσσερις περιοχές των Νότιων Προαστίων

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Μυστήριο με τους επενδυτές για τους πρώτους ουρανοξύστες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης επενδυτών από τη Lamda Development για τους δύο πύργους κατοικιών και γραφείων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποια ακίνητα είναι πιο εκτεθειμμένα στο ρίσκο της επιδημίας κοροναϊού

Ξενοδοχεία, καφέ - εστιατόρια και εμπορικά κέντρα είναι οι πιο ευάλωτες κατηγορίες ακινήτων, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η διεθνής αναταραχή θα καθυστερήσει ξένες επενδύσεις σε ακίνητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο λαβύρινθος των δικαστικών εκκρεμοτήτων για το Ελληνικό

Το ΣτΕ αποφασίζει για την προσφυγή του Δήμου Αλίμου για τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ εκκρεμεί η δικαστική διαμάχη με την Εκκλησία για φιλέτο του Αγίου Κοσμά. Ποια ντρίπλα κάνει η Lamda Development για την επιτάχυνση του έργου.