Φωτο: Shutterstock

Η doValue αναλαμβάνει «κόκκινα» δάνεια της ΕΤΕ στην Κύπρο

Με αυτή τη συμφωνία, το σύνολο των νέων συμβολαίων διαχείρισης της doValue στη Νότια Ευρώπη το 2020 ανέρχεται ήδη σε 9,3 δισ. ευρώ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η doValue και η Bain Capital Credit, για την αποκλειστική διαχείριση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Κύπρο τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική απαίτηση περίπου 650 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το «Project Marina» της Εθνικής Τράπεζας που περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 οφειλέτες με εξασφαλισμένα επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τη διαχείριση αναλαμβάνει η Altamira Asset Management Cyprus, θυγατρική της doValue. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση και αυτής της συμφωνίας, το σύνολο των νέων συμβολαίων διαχείρισης που κέρδισε η doValue στη Νότια Ευρώπη το 2020 ανέρχεται ήδη σε 9,3 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας πλήρως τον στόχο που είχε τεθεί κατά την προ - Covid περίοδο, για το 2020 (9-11 δισ. ευρώ), γεγονός που αναδεικνύει τις θετικές προοπτικές της αγοράς διαχείρισης δανείων και ακινήτων, αλλά και τη δυναμική πορεία του ομίλου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράταση ως την επόμενη Παρασκευή πήρε η εθελούσια στην Εθνική

Στόχος της διοίκησης της Εθνικής είναι να αποχωρήσουν 800 - 900 υπάλληλοι, ενώ μέχρι και σήμερα είχαν υποβληθεί λιγότερες από 500 αιτήσεις, γι' αυτό και αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας για μία εβδομάδα.