ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η doValue αναλαμβάνει «κόκκινα» δάνεια της ΕΤΕ στην Κύπρο

Με αυτή τη συμφωνία, το σύνολο των νέων συμβολαίων διαχείρισης της doValue στη Νότια Ευρώπη το 2020 ανέρχεται ήδη σε 9,3 δισ. ευρώ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η doValue και η Bain Capital Credit, για την αποκλειστική διαχείριση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Κύπρο τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική απαίτηση περίπου 650 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το «Project Marina» της Εθνικής Τράπεζας που περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 οφειλέτες με εξασφαλισμένα επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τη διαχείριση αναλαμβάνει η Altamira Asset Management Cyprus, θυγατρική της doValue. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση και αυτής της συμφωνίας, το σύνολο των νέων συμβολαίων διαχείρισης που κέρδισε η doValue στη Νότια Ευρώπη το 2020 ανέρχεται ήδη σε 9,3 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας πλήρως τον στόχο που είχε τεθεί κατά την προ - Covid περίοδο, για το 2020 (9-11 δισ. ευρώ), γεγονός που αναδεικνύει τις θετικές προοπτικές της αγοράς διαχείρισης δανείων και ακινήτων, αλλά και τη δυναμική πορεία του ομίλου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

monumenta-ktiria-ethniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕ: Προτιμητέος επενδυτής για Frontier οι Bain, Fortress και doValue

Το project Frontier περιλαμβάνει περίπου 190.000 δάνεια. Από αυτά το 77%, δηλαδή 4,7 δισ. ευρώ, αφορούν στεγαστικά δάνεια, το 18% ή 1,1 δισ. ευρώ δάνεια μικρών επιχειρήσεων και το υπόλοιπο 5% αφορά καταναλωτικά δάνεια.
Ethniki Trapeza, ETE, Pavlos Milonas, Pavlos Mylonas, Paylos Mylonas, Payvlos Milonas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Απαραίτητη η σύνεση στη χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη μείωση των «κόκκινων» δανείων.