ΓΔ: 885.49 0.31% Τζίρος: 38.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σύσταση αγοράς για Αlpha Βank από τρεις κορυφαίους οίκους

Θετικές αξιολογήσεις από Morgan Stanley, J.P. Morgan και Goldman Sachs, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Alpha Bank για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, το Project Galaxy και την μείωση των ΜΕΑ

Θετική αξιολόγηση για τα αποτελέσματα που πέτυχε η Alpha Bank το γ’ τρίμηνο 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, δίνουν Morgan Stanley, J.P.Morgan και Goldman Sachs.

Στις αναλύσεις τους και οι τρεις επενδυτικοί οίκοι, όπως άλλωστε και η Deutsche Bank σε πρόσφατη έκθεσή της, αποτιμούν θετικά στις επιδόσεις της Τράπεζας, η οποία στο  γ’ τρίμηνο 2020 κατέγραψε Κέρδη μετά από Φόρους Ευρώ 44 εκατ., υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Παράλληλα, χαρακτηριστική της θετικής αξιολόγησης των οίκων είναι η έμφαση που δίνουν στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank, την οποία χαρακτηρίζουν best-in-class, με τον Δείκτη Total CAD να διαμορφώνεται στο 18.3%, γεγονός που, όπως σχολιάζουν οι οίκοι, της επιτρέπει να επιταχύνει την μείωση των ΜΕΑ και την καθιστά την Τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα, με ισχυρή προοπτική να απορροφήσει με ευκολία τους «κραδασμούς» που προκαλεί η πανδημική κρίση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης το γεγονός ότι και οι τρεις εκθέσεις κάνουν ειδική θετική μνεία στην απρόσκοπτη εξέλιξη του Project Galaxy που βρίσκεται στην τελική του ευθεία, με τον προτιμητέο επενδυτή να έχει ήδη ανακηρυχθεί και την ολοκλήρωση της μεγάλης τιτλοποίησης ΜΕΑ ύψους Ευρώ 10,8 δισ. να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

«Ελκυστική» η μετοχή της Alpha Bank - οι εκτιμήσεις των οίκων με μια ματιά 

Κατά τη Morgan Stanley, η Alpha Bank αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία με βάση την εξυγίανση του ισολογισμού, με «αιχμή του δόρατος» τη μείωση των εγχώριων MEA σε Ευρώ 8 δισ. έως το 2021, έναντι Ευρώ 18,9 δισ. στα τέλη του 2019. 
Ο μεγάλος αμερικανικός επενδυτικός οίκος δίνει τιμή στόχο Ευρώ 0,90 και τηρεί στάση overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου). 

Από την πλευρά της, η J.P. Morgan δίνει τιμή στόχο Ευρώ 1,10, τηρώντας επίσης στάση overweight. 

Τέλος, σύσταση αγοράς (Buy) δίνει η Goldman Sachs για την Alpha Bank με τιμή-στόχο Ευρώ 0,95 και περιθώριο ανόδου (upside) 44,4%. 

Υπενθυμίζεται ότι και η Deutsche Bank έδωσε σύσταση αγοράς (Buy) και τιμή-στόχο Ευρώ 1,2, στην πρόσφατη ανάλυσή της με τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2020 της Alpha Bank.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank στον δείκτη FTSE4Good για πέμπτη συνεχή χρονιά

Ο δείκτης Financial Times Stock Exchange4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες σε αναδυόμενες αγορές με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση. Συνεχίζει η Alpha Bank να διατηρεί διαχρονικά την υψηλή της επίδοση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και οικονομία

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της τράπεζας τόσο ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης αναφέρθηκαν στους βασικούς στόχους της Alpha Bank για τα επόμενα έτη.