ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
Φωτο: Ελλάκτωρ

Δεν επιβεβαιώνει η Ελλάκτωρ μεταβίβαση του 25% σε επιχειρηματίες

Η εταιρεία σε διευκρινιστική της ανακοίνωση τονίζει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την πληροφορία για τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει το fund Farallon.

Σε μη επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι έχει υπάρξει μεταβίβαση ποσοστού 25% σε επιχειρηματίες προχωρά η εταιρεία Ελλάκτωρ, με νέα διευκρινιστική της ανακοίνωση και σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Η εταιρεία στην πρώτη της ανακοίνωση προχώρησε σε επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι έχει δεχθεί αίτημα για πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης, στην οποία, μεταξύ όλων των άλλων ζητάτε να συζητηθεί και αλλαγή στη διοίκησή της. 

Σε δεύτερη διευκρινιστική της ανακοίνωση και αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που θέλουν να έχει προχωρήσει σε πώληση μεριδίου που ελέγχει η Fund Farallon Capital Management, υποστηρίζει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ υποστηρίζει ότι η διοίκησή της δεν έχει κάποια τέτοια πληροφόρηση. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη νέα της ανακοίνωση «σε απάντηση ερωτημάτων (αρ. πρωτ. 2579/03.12.2020 και 1445/03.12.2020 σχετικών επιστολών) της Ε.Κ., σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου της 03.12.2020, παραθέτουμε τα εξής:

α) Ως προς το πρώτο ερώτημά σας (αρ. πρωτ. 2579/03.12.2020 σχετικής επιστολής) αναφορικά με δημοσίευμα σχετικά με το deal μεταβίβασης των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που ελέγχει το Fund Farallon Capital Management σε ομάδα επιχειρηματιών,  δεν σχετίζεται με προνομιακή πληροφορία η οποία κατά τον Κανονισμό 596/2014 αφορά την Εταιρεία ως νομικό πρόσωπο και ως εκ τούτου δεν δυνάμεθα ούτε μας επιτρέπεται να σχολιάσουμε το σχετικό δημοσίευμα. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει περιέλθει σε γνώση της Εταιρείας τέτοιου είδους πληροφορία».

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται η εταιρεία υποστηρίζονταν ότι ομάδα επιχειρηματιών απέκτησε το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου οι οποίες ήταν ενεχυριασμένες στη Farallon από τους αδελφούς Καλλιτσάντση οι οποίοι φαίνεται πως σε αυτή τη φάση, αποχωρούν μετοχικά από την εταιρεία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καμπάνα» 31,5 εκατ. δολ. στην Ελλάκτωρ από διαιτησία έργου στο Κατάρ

Υπεργολάβος δικαιώθηκε σε διεκδίκηση οφειλής 98,5 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το μετρό στην Ντόχα, όπου η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει με ποσοστό 32%. Θα υποβληθεί αγωγή ακύρωσης της απόφασης.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το Ενημερωτικό για την αύξηση της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης της Ελλάκτωρ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για την εξυγίανση του μεγάλου ασθενούς του ομίλου, του τομέα των κατασκευών.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κύκλοι Ελλάκτωρ: Δεν εξουσιοδότησε την Greenhill η Aeolus στη ΓΣ

Η GreenHill, σύμφωνα με κύκλους της Ελλάκτωρ, παραλείπει να δημοσιοποιήσει την κατάστασή των δικαιούχων ψήφου  παριστάνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τα ανωτέρω αυτονόητα ακόμα και για πρωτοετή Νομικής Σχολής.