ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η Mytilineos αναλαμβάνει το Κέντρο Υπερυψηλών Τάσεων Κουμουνδούρου

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης 30 ημερών, ενώ θα α διασυνδεθεί το καλώδιο Αττικής – Κρήτης, καθώς και ο Ανατολικός  Διάδρομος Πελοποννήσου.

Η εταιρεία Mytilineos αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, μετά την ολοκλήρωση διαγωνισμού, για την ανακατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλών Τάσεων (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ
 
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 με τον ηλεκτρονικό  πλειστηριασμό στον υπέβαλαν προσφορές οι εταιρείες ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε.  και ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ Α.Ε. Μειοδότης του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ  Α.Ε.» με επιτευχθείσα τιμή κτήσης έργου 45.127.164 ευρώ. 
 
Το έργο ανακατασκευής του ΚΥΤ Κουμουνδούρου Αττικής αποτελεί ένα έργο «με το  κλειδί στο χέρι» και περιλαμβάνει την αντικατάσταση και επέκταση του υπάρχοντος  διακοπτικού εξοπλισμού 150 kV και 400 kV με σύγχρονο εξοπλισμό τεχνολογίας  κλειστού τύπου (GIS), καθώς την προσθήκη νέων αυτομετασχηματιστών ισχύος και  αυτεπαγωγών αντιστάθμισης. Το νέο ΚΥΤ θα τροφοδοτεί 21 γραμμές 150 kV και 4  γραμμές 400 kV, αναλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του φορτίου στο λεκανοπέδιο Αθηνών, σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ. 
 
Στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ θα διασυνδεθεί το καλώδιο Αττικής – Κρήτης (μέσω  του υπό κατασκευή Σταθμού Μετατροπής Κουμουνδούρου), καθώς και ο Ανατολικός  Διάδρομος Πελοποννήσου (Μεγαλόπολη - Κόρινθος - Αττική). Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 30 μήνες. 
 
Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε  σχετικά: «Αυτό το δύσκολο τεχνικά έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην ευστάθεια της  ηλεκτροδότησης της Αττικής, θωρακίζοντας ενεργειακά την πρωτεύουσα. Η εταιρεία MYTILINEOS αποτελεί αξιόπιστο εταίρο του Διαχειριστή και εκτιμούμε ότι η κατασκευή  του ΚΥΤ θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, στα μέσα του 2023. Ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει τα έργα του  σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, με στόχο την  ασφαλή, αποδοτική και πράσινη ηλεκτροδότηση της χώρας». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μονομαχία ισχυρών κοινοπραξιών για τη διασύνδεση Αττικής - Κρήτης

Μυτιληναίος - General Electric και ΤΕΡΝΑ - Siemens κατέθεσαν προσφορές για έργο προϋπολογισμού 380 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών με τον ΑΔΜΗΕ για να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει το έργο.
margaris-admie
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μάργαρης: Τεράστια όρεξη για επενδύσεις σε ΑΠΕ – Τσουνάμι αιτημάτων 8,5 GW

«Μια λύση που προκρίνουμε είναι η θεσμοθέτηση fast-track αδειοδοτήσεων σε έργα μείζονος σημασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.